Homepagina » Gezondheid » 12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?
12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

De organisatie Physicians Committee for Responsible Medicine, waar meer dan 12.000 artsen bij aangesloten zijn, heeft onlangs een verzoek ingediend bij de Amerikaanse voedselwaakhond FDA om kaas te voorzien van een kankerwaarschuwing.

De groep wil dat kaasproducten een label krijgen met de tekst: “Kaas bevat geslachtshormonen die het risico op sterfte als gevolg van borstkanker verhogen.”

De artsen schrijven dat mensen die kaas eten meer kans hebben om kanker te krijgen.

Groeihormonen

Dit heeft onder meer te maken met het feit dat kaas insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) en andere groeihormonen bevat, stellen zij.

Om mensen te wijzen op de mogelijke gevaren van het eten van kaasproducten, moet de FDA ervoor zorgen dat het label goed zichtbaar is op de producten, klinkt het.

53 procent

Uit een studie die in 2017 is uitgevoerd door het Amerikaanse National Cancer Institute is gebleken dat het eten van kaas kan worden gelinkt aan borstkanker.

Onderzoekers keken naar het eetgedrag van vrouwen met en zonder borstkanker.

Mensen die de meeste kaas aten, hadden 53 procent meer kans op borstkanker.

Lager risico

De artsenorganisatie benadrukt dat consumptie van zuivelproducten in het algemeen juist wordt geassocieerd met een lager risico op borstkanker.

Het gaat dan om producten die weinig tot geen geslachtshormonen bevatten.

[CE]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Elske schreef:

  Dat dit ook weer een stukje is dat geen goede voorstelling van zaken geeft mag duidelijk zijn.
  In de USA mogen boeren al decennia werken met het groeihormoon BST (bovine somatotropin). Door lage wereldmarktprijzen is men gedwongen om hier mee te werken (geeft hogere melkopbrengsten). Gevolg van gebruik BST bij koeien > grotere hoeveelheden IGF-1 in de melk en daarmee ook in de kaas. Zie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10435273
  In Europa is BST al decennia verboden, maar met het CETA verdrag zit dit er aan te komen; het is onze overheid die dit doet. Dan heb je het dus over volksgezondheid. Ja laat dit tot je doordringen…onze overheid!
  Onze boeren demonstreren tegen het CETA verdrag (terecht).

  Onze boeren demonstreren ook tegen het NOx beleid. Dit is zeer terecht omdat er alleen maar RIVM rekenmodellen zijn (willen ze niet op internet vrijgeven) en geen metingen. De N normen zijn 140x zo streng als in Duitsland en de provincies gooien er nog strengere normen tegenaan en doen momenteel aan onteigening van deze toegekende N-normen bij de boeren. Zimbabwe is er niets bij.
  Momenteel is de beeldvorming rondom boeren en haar producten zo negatief; het is ongelooflijk. Onze boeren zijn hooggeschoold, ondanks wat de media er van maakt (anders krijgt men geen banklening). Onze boeren producten voldoen aan de strengste eisen en ik kan het als HACCP-adviseur weten; ik heb voedselproducten wereldwijd onderzocht. Ongehoord en een schande. 75 jaar geleden was er nog honger in Nederland. Overmorgen kan er weer honger zijn in Nederland, ondanks de huidige overschotten. Voedsel is het belangrijkste goed voor ons als mens. Boeren succes morgen en laat je niet verleiden tot agressie. De Nederlandse boer, ook al is er altijd wat verbetering mogelijk, is de beste van de wereld!

  60 likes
  • Pjoter schreef:

   @ Elske, is dit mede de reden waarom er in U.S. zoveel extreem dikke mensen zijn en nu in west Europa obesitas bij de jeugd zo snel in opmars is?

   2 likes
   • Strijdervoorvrijheid schreef:

    Om hier een goed stuk eten bij elkaar te sprokkelen is tegenwoordig een soort survival of the fittest, kaas koop je bij een goede en vertrouwde boer, deze knoeit nog niet met zijn waren. De receptuur moest uit almacht worden geopenbaard zodat ze nu in bijvoorbeeld unikaas in mexico en dergelijke vervaardigen. De echte hollandse komt bij de koning en de ieder voor zich politici terecht, Uw kaas uit de supermarkt wordt tegenwoordig vervaardigt bij Royal Dutch (Shell).

    9 likes
  • Mikkie schreef:

   Heb veel van onderstaande reakties gelezen. Denk dat ” de waarheid” niet bestaat.
   Ik eet alles(!) Biologisch. Sinds 10 jaar geen vlees meer.
   Veel uit eigen tuin.
   Rest van natuurwinkel. Alles met mate….
   Zolang je uit de doorsnee supermarkt gaat eten, weet je dat je kunt wachten op ziektes.

   3 likes
 • Mark schreef:

  Kaas zit vol met transvetten en is dus zeer slecht voor hart en bloedvaten en dus voor het menselijk lichaam.
  Met dierlijke producten verstop je letterlijk je aderen vandaar dat hart en vaatziekten ook killer nr 1 is.
  De China study van T Collin Campbell bewijst dat groepen mensen die geen dierlijke producten eten GEEN hart en vaatziekten hebben..
  Wij vallen onder de categorie Herbivoren dus zijn wij van origine planteneters.
  Als alle Planteters Seminal vesicles hebben en het mannelijke geslacht heeft dit ook waar denk je dan dat we onder vallen..
  Vandaar dat als je de dierlijke producten weglaat het menselijk lichaam zich herteld van heel veel kwalen want het menselijk lichaam is een zelfhelend mechanisme.

  http://www.nealhendrickson.com/mcdougall/030700pumeatinthehumandiet.htm

  Diabetis 2 is simpel te genezen door de dierlijke producten uit je dieet te laten. ( mijn broer recentelijk genezen van Diabetis 2 )
  Het is heel simpel de dierlijke vetten in het bloed veroorzaken dat de Glucose niet in de cel opgenomen kan worden om als brandstof te voorzien voor de cel.
  Het vet blokkeert het signaal van de receptor in de cel om de glucose in de cel te laten, vandaar dat je insuline moet gebruiken.
  In de meeste gevallen is binnen 6 weken het gebruik van insuline niet meer nodig als je de dierlijke vetten uit je dieet laat.

  Reversal of Diabetes Type 2 I Interview with Dr Neal Barnard MD.
  https://www.youtube.com/watch?v=fKusb7XXkM8

  Als je overgaat naar een plantaardig dieet dan ga je je veel beter voelen want je voed je lichaam met brandstof die het beste is voor je chemische wonderbaarlijke machine die je bent als mens.
  De vraag volgt meteen waar haal je je proteine dan vandaan?
  Waar haalt een Gorilla, Olifant, koe zijn proteine dan vandaan?
  Uit plantaardig voedsel, bonen, rijst, aardappelen en je hebt slechts 40 gram nodig per dag.
  Ja ik eet af en toe nog vlees en vis als ik daar zin in heb, waarom zou ik Diesel in een motor doen die gemaakt is om benzine als brandstof te verbranden.
  Bekijk deze Documentaire dan weet je gelijk waarom bepaalde dingen zo zijn in deze voedings sector, ja helaas komt het weer op hetzelfde neer, Follow The $ ……

  What the Health!!voeding en gezondheid NL ondertiteling
  https://www.youtube.com/watch?v=vDOnDciWIbg

  13 likes
 • Gied schreef:

  Belachelijk, ze komen met steeds weer nieuwe “onderzoekjes” en “studietjes” deze zogenaamde wetenschappers of artsen.
  IGF-1 in je kaas ja, wie vreet er 2 kilo of meer kaas per week? Dan moeten er wel milligrammen in zitten in een kilo.
  Bodybuilders leven een risiko met het toedienen van insuline en andere groeihormonen via injektie, daar moet je
  dan wel heel erg veel kaas voor eten. Jarenlang had je eieren waren slecht dan mocht je weer 3 per dag dan weer niet.
  Flauwekul.

  13 likes
  • Mark schreef:

   @Gied, je hebt waarschijnlijk, What The Health niet gezien.
   Daar wordt perfect uitgelegd hoe het daadwerkelijk in elkaar zit..

   “Let food be thy medicine and medicine be thy food.” ― Hippocrates

   7 likes
 • Elske schreef:

  Mark: dan gooi ik er nog een feitje tegen aan over zgn. gezonde bonen, de nieuwe eiwitbronnen. Vooral de Zuid-Amerikaanse bonen en erwten. Doordat deze vaak geteeld worden op gronden waar volop al soja (Roundup ready soja) is geteeld zit de bodem vol glyfosaat en waar denk je dat dit terecht in komt…ja in onze “gezonde bonen”. Enorme forse overschrijdingen heb ik gezien in Zuid-Amerikaanse bonen. De MRL’s zijn in Brussel al verhoogd omdat men op de hoogte is van dit probleem, maar de consument is onwetend en vreet zich vol gezonde bonen, de nieuwe eiwitvervanger uit Zuid Amerika. Succes met peulvruchten als eiwitvervanger. Advies: Koop Europees / Nederlands (Biologisch) voedsel. Hopelijk komt er geen CETA verdrag.

  18 likes
 • peter schreef:

  Lol, bovenop alle al aanwezige straling gaan we 5G uitrollen, we vervuilen grond, lucht en water, we bespuiten onze teelt met de meest afgrijselijke troep of spuiten er antibiotica dan wel hormonen in, keuren aspartaam en andere troep goed als voedingsmiddel, en wat we al niet nog meer doen om de boel te verzieken en letterlijk te verkankeren.

  Maar kaas, dat blijkt dan bij nader inzien de grote boosdoener….

  16 likes
 • IIS schreef:

  Het probleem is dus niet de kaas, maar de ellendige troep die men in de veestapel spuit.

  De slachter van (dikbil)koeien die pus in de aderen hebben zitten van het hormonen spuiten, ook in Nederland, weet er het zijne van. Tenminste, zo ging het ook hier ooit.

  En zo is er een scala aan voedingsmiddelen te labelen met waarschuwingsteksten op de verpakking, om daarmee fabrikanten te dwingen eindelijk eens op te houden met het verwerken van gifstoffen in voedingsmiddelen.

  8 likes
  • Ja ook. het wordt nog erger als de grote spelers in de agro, waaronder timmermans Timmermans..EU! de markt reguleren. ipv belangenbehartigers dus ordinaire handelaren met belangen. dus het echelon van onze zuivelindustrie vermoord onze veehandelaren om samen met vriendjes megastallen te gaan bouwen ( is al onderweg) in Ukraine. met hun vriendjes aldaar. dan kunnen we goedkope melk en kaas uit Kiev verwachten. God mag weten wat daar inzit.

   zoek op youtube de waarheid achte de boeren opstand.

   6 likes
 • Gied schreef:

  @Elske, heb je gelijk met onze boeren, ik heb begrip voor ze. We hebben ze hard nodig, en ik had op een andere
  site waar ik niet meer kom, omdat ik als dom en troll bestempeld werd, gezegd dat we terug moeten naar meer
  kleinschalig boeren, immers vroeger verzorgde de boer in de streek de omliggende dorpen met voedsel.
  Dan wist je, het kwam van Hein of Piet aan de rand van dorp. Dat moest gestimuleerd en gesubsidieerd.
  Doe Co-ops zint mij niet zo. Als het mega industrie word, heeft de boer niks te vertellen, alles op produktie
  en winst bejag van de Co-ops. Daar zitten geen boeren aan de top! Maar managers.
  De boer die het land bewerkt elke dag, heeft weinig inbreng, al laten ze misschien een ander beeld zien.
  En wat die kaas betreft, had ik al een reaktie geplaatst. Wat ze in de USA drijven weet ik niet, maar zó
  in die mate vervuilde kaas, weet je wat je dan nodig hebt aan I.E per dag om serieus gezondheids risiko te lopen?

  8 likes
 • Arwijn schreef:

  Ik eet biologisch dynamische kaas, en daar zitten geen hormonen in of onnatuurlijke toevoegingen. Ook gebruik ik kaas meer als een smaak toevoeging bij de maaltijd dan als een basis voedsel. Het werkt prima!

  10 likes
 • Patricia Müller schreef:

  Het meest gevaarlijke is op deze wereld terechtkomen qua geboorte. Na een aantal van jaren eindigt dit altijd dodelijk. Niemand overleeft dit op lange termijn. Dus beter niet geboren worden.
  Ook adem halen is erg bij al die chemtrails in de lucht. Dus mijn echte aanrader: Niet meer ademen!

  4 likes
  • ron schreef:

   ik heb twee vrouwen na ongeveer 8 jaar verlaten omdat ze een kinderwens hadden
   respect daarvoor
   maar toch………hoe kun je nou een kind op deze wereld zetten?
   moet je misschien in een droomwereld leven

   5 likes
 • Gied schreef:

  weet je wat, je kan je net zo goed ophangen, opgelost. In alles en overall zitten verontreinigingen. tegenwoordig. Gif spuiten, grond uitgeloogd, minder kwaliteit diervoeder, en kunstmessen, minder voedingsstoffen in een krop sla als 100 jaren geleden.
  En we zijn geen herbivoren noch carnivoren, we zijn beide en aten wat er aan aanbod was aldaar. Groenlanders o.a. leefden
  voornamelijk van vis en rendiervlees. Weinig kanker en hart bloedvaten problemen bij dat volk totdat
  de westerse rommel hun bereikte lange jaren terug.

  7 likes
 • redice schreef:

  Als de wetenschap zegt dat het slecht is, zal het wel te gezond zijn voor ons…

  5 likes
 • rop schreef:

  Maar misschien gaat dit ook werken het als een placebo effect,nu men het zegt en gaat weten dat het kanker kan veroorzaken, heeft het, of kan het ook zijn effect ermee hebben op mensen die kaas eten en daardoor de kanker toeneemt,en het omgekeerde ervan niet beter maar zieker.

  2 likes
 • Mark schreef:

  @ Elske, je moet inderdaad uitkijken wat je eet mbt Gmo.
  Het beste is dat je weet waar het vandaan komt maar dat is ook vaak moeilijk te controleren.
  Dus eet zoveel mogelijk organisch dat is het beste gezien de omstandigheden wat je kunt doen.
  Waar het hoofdzakelijk om gaat is dat mensen in de gaten krijgen waar Abraham zijn mosterd vandaan haalt maw dat melk en dierlijke producten gewoon niet goed zijn voor het menselijk lichaam en dat ziektes verdwijnen als men deze uit hun dieet weglaat.
  Probeer het zelf maar uit ik hoop dat iedereen zich zo goed mogelijk voelt of gaat voelen en het is gewoon ook simpele logica.
  Een plantaardig dieet is waar we gezien onze anatomy als mens waar we voor gemaakt zijn om dat te eten, bewijs in overvloed.
  Helaas voor de doctoren (en hun patiënten) dat ze maar 7 uur in hun hele carrière aan voeding krijgen, ze hebben simpelweg geleerd om symptomen te bestrijden.
  Daarom vind ik de Ted Talk van John mc Dougall ook geweldig waarin hij zegt:
  Ik zit al 44 jaar in deze business als Doktor en ik ben de gelukkigste doktor want mijn patiënten worden beter.

  The food we were born to eat: John McDougall at TEDxFremont
  https://www.youtube.com/watch?v=d5wfMNNr3ak&t=163s

  2 likes
 • x

  Check Also

  oncoloog

  Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

  We moeten ons bewust zijn van de ...

  marc de hond

  Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

  Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

  >