Gezondheid

12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De organisatie Physicians Committee for Responsible Medicine, waar meer dan 12.000 artsen bij aangesloten zijn, heeft onlangs een verzoek ingediend bij de Amerikaanse voedselwaakhond FDA om kaas te voorzien van een kankerwaarschuwing.

De groep wil dat kaasproducten een label krijgen met de tekst: “Kaas bevat geslachtshormonen die het risico op sterfte als gevolg van borstkanker verhogen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De artsen schrijven dat mensen die kaas eten meer kans hebben om kanker te krijgen.

Groeihormonen

Dit heeft onder meer te maken met het feit dat kaas insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) en andere groeihormonen bevat, stellen zij.

Om mensen te wijzen op de mogelijke gevaren van het eten van kaasproducten, moet de FDA ervoor zorgen dat het label goed zichtbaar is op de producten, klinkt het.

53 procent

Uit een studie die in 2017 is uitgevoerd door het Amerikaanse National Cancer Institute is gebleken dat het eten van kaas kan worden gelinkt aan borstkanker.

Onderzoekers keken naar het eetgedrag van vrouwen met en zonder borstkanker.

Mensen die de meeste kaas aten, hadden 53 procent meer kans op borstkanker.

Lager risico

De artsenorganisatie benadrukt dat consumptie van zuivelproducten in het algemeen juist wordt geassocieerd met een lager risico op borstkanker.

Het gaat dan om producten die weinig tot geen geslachtshormonen bevatten.

[CE]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rop
rop
4 jaren geleden

Maar misschien gaat dit ook werken het als een placebo effect,nu men het zegt en gaat weten dat het kanker kan veroorzaken, heeft het, of kan het ook zijn effect ermee hebben op mensen die kaas eten en daardoor de kanker toeneemt,en het omgekeerde ervan niet beter maar zieker.

Elske
Elske
4 jaren geleden

Dat dit ook weer een stukje is dat geen goede voorstelling van zaken geeft mag duidelijk zijn.
In de USA mogen boeren al decennia werken met het groeihormoon BST (bovine somatotropin). Door lage wereldmarktprijzen is men gedwongen om hier mee te werken (geeft hogere melkopbrengsten). Gevolg van gebruik BST bij koeien > grotere hoeveelheden IGF-1 in de melk en daarmee ook in de kaas. Zie: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10435273
In Europa is BST al decennia verboden, maar met het CETA verdrag zit dit er aan te komen; het is onze overheid die dit doet. Dan heb je het dus over volksgezondheid. Ja laat dit tot je doordringen…onze overheid!
Onze boeren demonstreren tegen het CETA verdrag (terecht).

Onze boeren demonstreren ook tegen het NOx beleid. Dit is zeer terecht omdat er alleen maar RIVM rekenmodellen zijn (willen ze niet op internet vrijgeven) en geen metingen. De N normen zijn 140x zo streng als in Duitsland en de provincies gooien er nog strengere normen tegenaan en doen momenteel aan onteigening van deze toegekende N-normen bij de boeren. Zimbabwe is er niets bij.
Momenteel is de beeldvorming rondom boeren en haar producten zo negatief; het is ongelooflijk. Onze boeren zijn hooggeschoold, ondanks wat de media er van maakt (anders krijgt men geen banklening). Onze boeren producten voldoen aan de strengste eisen en ik kan het als HACCP-adviseur weten; ik heb voedselproducten wereldwijd onderzocht. Ongehoord en een schande. 75 jaar geleden was er nog honger in Nederland. Overmorgen kan er weer honger zijn in Nederland, ondanks de huidige overschotten. Voedsel is het belangrijkste goed voor ons als mens. Boeren succes morgen en laat je niet verleiden tot agressie. De Nederlandse boer, ook al is er altijd wat verbetering mogelijk, is de beste van de wereld!

Mark
Mark
4 jaren geleden

Kaas zit vol met transvetten en is dus zeer slecht voor hart en bloedvaten en dus voor het menselijk lichaam.
Met dierlijke producten verstop je letterlijk je aderen vandaar dat hart en vaatziekten ook killer nr 1 is.
De China study van T Collin Campbell bewijst dat groepen mensen die geen dierlijke producten eten GEEN hart en vaatziekten hebben..
Wij vallen onder de categorie Herbivoren dus zijn wij van origine planteneters.
Als alle Planteters Seminal vesicles hebben en het mannelijke geslacht heeft dit ook waar denk je dan dat we onder vallen..
Vandaar dat als je de dierlijke producten weglaat het menselijk lichaam zich herteld van heel veel kwalen want het menselijk lichaam is een zelfhelend mechanisme.

http://www.nealhendrickson.com/mcdougall/030700pumeatinthehumandiet.htm

Diabetis 2 is simpel te genezen door de dierlijke producten uit je dieet te laten. ( mijn broer recentelijk genezen van Diabetis 2 )
Het is heel simpel de dierlijke vetten in het bloed veroorzaken dat de Glucose niet in de cel opgenomen kan worden om als brandstof te voorzien voor de cel.
Het vet blokkeert het signaal van de receptor in de cel om de glucose in de cel te laten, vandaar dat je insuline moet gebruiken.
In de meeste gevallen is binnen 6 weken het gebruik van insuline niet meer nodig als je de dierlijke vetten uit je dieet laat.

Reversal of Diabetes Type 2 I Interview with Dr Neal Barnard MD.
https://www.youtube.com/watch?v=fKusb7XXkM8

Als je overgaat naar een plantaardig dieet dan ga je je veel beter voelen want je voed je lichaam met brandstof die het beste is voor je chemische wonderbaarlijke machine die je bent als mens.
De vraag volgt meteen waar haal je je proteine dan vandaan?
Waar haalt een Gorilla, Olifant, koe zijn proteine dan vandaan?
Uit plantaardig voedsel, bonen, rijst, aardappelen en je hebt slechts 40 gram nodig per dag.
Ja ik eet af en toe nog vlees en vis als ik daar zin in heb, waarom zou ik Diesel in een motor doen die gemaakt is om benzine als brandstof te verbranden.
Bekijk deze Documentaire dan weet je gelijk waarom bepaalde dingen zo zijn in deze voedings sector, ja helaas komt het weer op hetzelfde neer, Follow The $ ……

What the Health!!voeding en gezondheid NL ondertiteling
https://www.youtube.com/watch?v=vDOnDciWIbg

IIS
IIS
4 jaren geleden

Het probleem is dus niet de kaas, maar de ellendige troep die men in de veestapel spuit.

De slachter van (dikbil)koeien die pus in de aderen hebben zitten van het hormonen spuiten, ook in Nederland, weet er het zijne van. Tenminste, zo ging het ook hier ooit.

En zo is er een scala aan voedingsmiddelen te labelen met waarschuwingsteksten op de verpakking, om daarmee fabrikanten te dwingen eindelijk eens op te houden met het verwerken van gifstoffen in voedingsmiddelen.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x