Mens en Dier

De Jonge geeft toe dat AstraZeneca-vaccin linke soep is

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lange tijd beweerde zorgminister Hugo de Jonge dat er niets mis is met de coronavaccins. Ze zijn volstrekt veilig, uit-en-te-na onderzocht. Het is vergelijkbaar met het eten van een frikandel, zei hij. Toen er opeens oudere mensen begonnen te overlijden vlak na vaccinatie gingen er nog geen alarmbellen af. Deze mensen zijn al oud en hebben onderliggende aandoeningen, dus die overlijden nu eenmaal, werd er gezegd.

Vervolgens werden er trombosegevallen gemeld, die soms sterfte tot gevolg hadden. Toen berichten daarover op internet begonnen te circuleren, stelde De Jonge in eerste instantie dat eventuele bijwerkingen ná vaccinatie, niet dóór vaccinatie optreden. Uiteindelijk overleden ook jonge vrouwen na toediening van het vaccin. Zij kregen in sommige gevallen trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

De Jonge kon er niet langer omheen. Er werd besloten om mensen onder de 60 jaar niet langer te vaccineren met de AstraZeneca-prik. Dat levert nu een beetje een vreemde situatie op, want de coronaminister moet nu niet het vaccin, maar de prikstop verdedigen.

Best hele grote getallen

Donderdag kreeg hij tijdens het coronadebat een aantal kritische vragen over de stop. Kamerleden wilden onder andere weten waarom mensen niet vrijwillig kunnen kiezen voor het AstraZeneca-vaccin.

“Laat ik heel helder zijn over het risico op een zeer ernstige complicatie als dit trombosebeeld, want het is niet zomaar trombose. Dit is een hele bijzondere vorm van trombose, in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes en een neiging tot bloedingen, waardoor bijvoorbeeld een combinatie optreedt van een longembolie en een hersenbloeding,” antwoordde De Jonge.

“De voorzitter van de Gezondheidsraad zegt: als we zouden doorprikken met Astra, conform de strategie zoals die was, dus ook onder de 60, waarbij we op enig moment jonge vrouwen tussen 18 en 40 gaan prikken, dan zou je tussen de 60 en 90 jonge mensen krijgen, onder de 60 jaar, met dit ziektebeeld. Een deel van hen zou geïnvalideerd zijn en de rest van hun leven in een rolstoel doorbrengen en een kwart zou komen te overlijden. Dat zijn best hele grote getallen,” vervolgde hij.

Zelfs nog groter

“En dan moet je kijken hoe je dat vergelijkt met het risico op een zeer ernstig ziektebeeld door corona, met een risico op sterfte. Dan zijn de getallen zo evident dat het risico op deze zeer ernstige complicaties bij die jonge vrouwen, onder de 60, zelfs nog groter is dan het risico op sterfte door corona. Dan is de keuze niet zo heel moeilijk,” zei De Jonge.

Hij probeerde er nog een positieve draai aan te geven: “Je moet een keuze maken. Het mooie van deze keuze is dat we alternatieven hebben.” Aan die vaccins kleven echter net zo goed risico’s. En heeft ooit iemand een hersenbloeding gekregen na het eten van een frikandel?

4.8 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob1777
Rob1777
2 jaren geleden

Dit is toch minstens dood door schuld o.i.d.
Mensen dat ” vaccin” opdringen en vertellen dat het veilig is.

Maar ze komen overal mee weg.

ster
ster
2 jaren geleden

Gaan ze excuses krijgen? En gaat hij de slachtoffers nu helpen finacieel? Ik ken iemand wiens schoonvader die bejaard was en tegen zijn wil is gevaccineerd in het tehuis waar hij woonde en kreeg deze toch toegedient en is bezweken met heel veel pijn met een ander vaccin dan de deze, maar kreeg geen etiket corona dode. Walgelijk! Dit is Moord!

Reknir
Reknir
2 jaren geleden

Wie vertrouwd deze minister nog?

Realistic
Realistic
2 jaren geleden

Alleen blinden zien zijn gedraai niet. Veel mensen hebben de schapen ziekte ”zere oogjes”.De klachten variëren van een lichte waas over het oog met wat extra traanvocht tot een schaap dat aan twee ogen volledig blind is.

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x