Homepagina » Buitenland » Waarom big farma niets wil weten van ‘hét middel tegen corona’
corona

Waarom big farma niets wil weten van ‘hét middel tegen corona’

Medicijnmakers zullen een fortuin verdienen aan corona, luidde de kop boven een opiniestuk in de New York Times op 18 maart.

Tenzij het systeem verandert, zullen zij de prijs van een vaccin tegen het virus ver opdrijven.

Wereldwijd wordt verwoed gezocht naar een medicijn tegen corona. Het duurt nog maanden, zo niet jaren voor er een coronavaccin beschikbaar is.

Hét middel tegen corona

Er is al een ander goedkoop middel verkrijgbaar: chloroquine, een oud antimalariamiddel. Het bestaat sinds 1934 en is op recept verkrijgbaar.

Ook in Amerika trekt chloroquine de aandacht. Trump is er lovend over: “Er is een goede kans dat het één van de grootste gamechangers uit de medische geschiedenis zal worden,” tweette hij.

De Franse arts Didier Raoult stelt op basis van zijn onderzoek dat hydroxychloroquine, een stof die lijkt op chloroquine, hét middel tegen corona is.

Hij behandelde zo’n 20 patiënten met het middel. Zij knapten eerder op dan patiënten die het niet kregen toegediend.

Goedkoop

Terug naar het systeem en de farmaceuten.

Onlangs werd in Frankrijk een heftige discussie gevoerd tussen professor Raoult en de gevestigde orde van artsen over het gebruik van chloroquine.

Raoult stelde dat de farmaceutische lobby tegen dit medicijn is omdat het goedkoop is en ze er niet veel aan kunnen verdienen, maar dat chloroquine wel degelijk levens redt.

Na een heftig debat is men overstag gegaan en lijkt hij toch zijn zin te krijgen.

Coronavirus bedreigt onze democratie

HP/De Tijd-columnist Erdal Balci merkt op dat we in Nederland helaas geen debatten hebben van dat gewicht.

Veel Nederlanders eisen massale steun voor RIVM-baas Jaap van Dissel en voor de regering. Iedere vorm van kritiek is ongewenst, aldus Balci, die stelt dat het ‘fascistische’ coronavirus onze democratie bedreigt.Vond je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

32 reacties

 1. Chloroquine is goedkoop, maar met ernstige bijwerkingen.

  Er is ook een middel zonder enige bijwerkingen; het heet vitamine D. Dit kun je gratis verkrijgen door in het zonlicht te baden.

  Met vriendelijke groet,

  43 likes
 2. Inderdaad de Linkse Rutte Clan beschermt alles wat Links is incl de rijksinstituten zoals het RIVM het zijn allemaal vriendjes of vriendinnetjes van het Linkse Rutte Kartel.

  Alles wat anders denkt is de vijand en wordt ook zo benadert (Fortuyn / Wilders / Baudet )

  25 likes
 3. Weten jullie dit al,
  “Mediabedrijf Talpa Network van John de Mol neemt persbureau ANP over. Het bedrijf neemt alle aandelen over van Vereniging Veronica.

  De ondernemingsraad en redactieraad van ANP zouden volledig achter de overname staan, meldt Talpa woensdag. Vereniging Veronica was sinds 2010 eigenaar van het persbureau.

  De Mol ziet in ANP een grote betekenis voor alle Nederlandse mediabedrijven. “Zoals bekend wil Talpa Network uitgroeien tot een groot en modern crossmediabedrijf op de Nederlandse markt”, stelt hij. “Met de acquisitie van het ANP voegen we daar onafhankelijk en betrouwbaar nieuws aan toe. Daar ben ik erg blij mee.”

  Nou dan weten jullie wel dat er nog meer gemanipuleerd gaat worden met het nieuws

  19 likes
  • Zuiver kwaad heeft ervoor gezorgd dat we dramatische tijden zullen ondergaan, waarbij grote aantallen mensen verwachten dat het kwaad ons uiteindelijk ook wel weer zal redden is een enorme blunder en misplaatste naïeve, maar vooral romantische gedachte.

   Sterkte gewenst voor iedereen met het vertrouwen en levens in handen leggen van het kwaad.

   7 likes
   • Voor wie zijn leven niet (meer) zelf kan bepalen is er weinig keus IIS, heel veel mensen schijnen een “leider” nodig te hebben of een of andere Godheid, een pappie in de lucht omdat ze het leven anders niet aan kunnen laat staan het sterven. Hopen op een hiernamaals, geloven, vertrouwen, allemaal schuldconcepten bedacht om iedereen er onder te houden. Ga naar de kerk, werk hard, heb respect en gehoorzaam, want als je dan dood bent dan wordt je beloond, geniaal bedacht natuurlijk en men gelooft het.

    10 likes
 4. Het is kan en is allemaal veel makkelijker en goedkoper;

  Vit. D – dood het corona
  vit. C – zorgt ervoor dat je imuumsysteem goed blijft
  omega 3 ( niet in combo met 6 en 9 ) – zorgt oa. voor een goede maag/darm flora wat nodig is voor een goed werkend imuumsysteem .

  En daar heb je het, geen gebakkelei, geen maatregelen nodig maar je lichaam geven wat het nodig heeft !

  Axel M.

  19 likes
 5. Zonlicht (vitamine D) hielp NIETS in iran..

  19 likes
 6. Begin 1900 had vrijwel iedereen [wereldwijd] 1 of meerdere wietplanten in zijn tuin, vanwege de vele medische eigenschappen.
  Het hielp vrijwel tegen elke ziekte of elk ongemak.

  Rond 1910 kwamen de farmaceuten met aspirine in pil vorm.
  Ze hadden al langer aspirine in poedervorm maar dat was geen succes.

  Niemand wilde die aspirine in pil vorm, omdat ze zeer tevreden waren met wiet.
  Je moet niet denken dat ze het allemaal rookte, want je kan er ook thee van zetten en er zijn nog meer methodes om het te gebruiken.

  Dus is de farmaceutische industrie gaan lobbyen.

  Toen kwam er een Amerikaanse senator met het verhaaltje dat er doden door wiet vielen.
  Daardoor is wiet, tussen 1928 en 1932, wereldwijd verboden.

  En toen is de farmaceutische industrie zijn grote opmars begonnen.

  Alles wat een mens nodig heeft zit in de natuur en wiet is 1 van de belangrijkste geneeskrachtige planten uit de natuur.

  Natriumbicarbonaat [maagzout, zuiveringszout en bak soda] is ook zo’n belangrijk natuurmiddel die de mensen vroeger heel vaak gebruikte.

  De chemische troep die de farmaceuten verkopen is voor geen enkele kwaal goed.
  Het maakt meer kapot dan dat het geneest!

  Wetenschappers, die onderzoek doen naar de werkzame stoffen in wiet [cannabinoïden],
  hebben al meer dan 100 verschillende cannabinoïden in wiet gevonden [minstens al 113 verschillende cannabinoïden en ze weten dat ze er nog meer gaan vinden].

  Ieder afzonderlijke cannabinoïde heeft meerdere geneeskrachtige eigenschappen.

  15 likes
 7. Sommige mensen kunnen zelf nadenken maar bij de meeste hoef je alleen maar een code in te toetsen van emotional blackmail , angst en demonisering en het zijn zombies en eten uit de hand van de overheid. Net zoals in de film one flew over the cooko’s nest, waarin het verplegend personeel dat doet op vergelijkbare wijze. Degene die dat niet deed en zelf nadacht werd zo mak als een lammetje na lobotomie. Onze maatschappij herkennen we dat bij de MSM, die zich tevens gedraagt als de gedachte politie van de overheid. Kijk hoe nu.nll dissidenten behandelt en alternatieve therapieën en ideeën ridicualiseert.

  9 likes
 8. Er is best positieve berichtgeving over (Hydroxy)chloroquine, met name in de USA
  Alleen bereikt die berichtgeving in Nederland de nieuwspagina’s niet.
  Het mag kennelijk geen punt van discussie zijn.
  Terwijl wij (de kiezers) wel degelijk zelf na willen denken.
  Om dat te kunnen doen moet je de pro’s en contra’s weten.
  Zolang we niet eerlijk en neutraal worden voorgelicht, denk ik dat het RIVM en de Minister een andere agenda hebben dan ‘volksgezondheid’.
  We willen een keuze, niet een éénzijdig dwangmiddel.
  We willen een Minister die wijze besluiten neemt, niet een Minister één die een duistere agenda volgt.
  Heeft het volk überhaupt nog wel iets te vertellen ??
  Zou de Minister zich nog wel eens afvragen : “Wat is de wil van het volk ?”.

  7 likes
 9. Er heerst al heel lange tijd EEN NIET TE VERTROUWEN VIRUS, daarmee en daarin BADDERT de hele WERELDSE ECONOMIE IN, veelal met SCHIJNVERTONINGEN tegen over elkaar deze schijn vertoningen bestaan uit.,
  is er wat te halen bij jou op het gebied van het financiële van een WIN EN WIN ,waarin verlies word gezien als een ZIEKTE.
  Deze ziekte brengt weer een ander ziekte teweeg ,Hebzucht dit bestaat dan uit het hebben van middel of materieel waar de Een in BAADT en een ander zich NET kan Omwentelen, dat is het middel De omloop van het geldmiddel, en de Stromingen ervan die als veel vervuiling kan stromen,het zijn de ADERS van de ECONOMIE met daarin zoveel vervuiling dat het maar weer steeds geïnjecteerd moet met geldstromen als de ziekte toeslaat,
  en als er een nieuwe ziekte uitbreekt probeert men ook weer er een slaatje eruit te slaan,door gebruik te maken van een Situatie,zoals deze NU de corona ,ik kan Niks anders dat alleen maar constateren dat men in een verziekte Maatschappij leven ,
  er schijn geen middel te zijn dat deze ziekte zomaar verdwijnt, alleen een injectie zal deze zieke patiënt nog steunend piepend en krakend overeind houden, een lichaam die wereldwijd Zwaar ziek is. door te injecteren probeert men het nog overeind te houden,
  en als dat lukt zal het weer piepend en krakend zijn weg vervolgen, tot de volgende Instorting.. er zal een dag komen dat het kruipende gespuis die het overeind probeert te houden als zombies teleurgesteld en dwalend met grote ogen naar gekken gestichten worden gebracht.

  3 likes
 10. Ons nationaal Verzetslied !
  ‘ Kwil terug naar de kust ! ‘
  Maggie McNeal.

  Men zegge het voort

  3 likes
 11. Nederland is niet voor niets in 2018 uitgeroepen tot het meest naïeve ( lees domste ) volk ter wereld. Toen geloofde al 85% alles van de overheid en de msm. Ik denk dat dit percentage inmiddels is opgelopen tot 99%.

  3 likes
 12. Homeopathie snel efficient in de eerste dagen maar jammer genoeg te goedkoop. Daarom is het verboden aan alle alternatieve therapeuten corona te behandelen.
  Het moest eens aantonen spotgoedkoop en veel beter werkend ZONDER ziekenhuis opname.

  2 likes
 13. Dit is een heel oud middel werkt maar een beetje en ruimd niet alles op.
  Er zijn betere middellen , maar het werkt! het doel van de malaria kuur
  is om uitbreiding van het virus in het lichaam te stoppen.
  Het tweede middel antibiotic is om het herstel proces in werking tezetten.
  Een goede malaria kuur duurd 3 dagen de tweede dag kan men al met de antibiotica kuur beginnen.
  Maar een week lang met een snot neus en hoesten door blijven lopen
  dat is gewoon dom .

  1 likes
  • Het is al decennia bekent dat de malariakuur niet tegen malaria helpt en dat de bijwerkingen erger zijn dan de ziekte zelf, lijkt mij dus niet zo’n goed plan.

   Axel M.

   4 likes
   • Over welke malaria kuur praatje? Axel.
    Heb je ooit malaria gehad?
    Met in de 40+ malaria opgelopen ken ik mijn pappenheimers.
    Er zij een paar goede alleen die van WUR heb ik nooit geprobeerd
    maar wat ik daar van hoor is die zeer goed!

    0 likes
 14. https://www.wanttoknow.nl/overige/corona-serie-janet-ossebaard-topkijkhit-op-internet/

  heel interessante 3 filmpies…ik zeg niet dat dit de waarheid is ..maar ikzelf wist al een hoop..
  ik weet in ieder geval dat bill gates ..niet zo’n lieverdje is…voor de wereld…carpe diem!

  0 likes
 15. Een voorbeeldje momenteel sterven veel patienten in deze staat.
  Pyrogen is de geweldige remedie voor SEPTIC STATES , met intense rusteloosheid. “Bij septische koorts, vooral puerperaal, heeft Pyrogen zijn grote waarde bewezen als een homeopathisch dynamisch antisepticum.”

  0 likes
 16. Coronavirus bedreigt onze democratie

  Nederland heeft geen Democratie. zij zit in transitie naar een dictatuur.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

doorbraak

Doorbraak in coronabehandeling? Nijmeegse artsen ‘hebben iets heel belangrijks gevonden’

Ernstig zieke coronapatiënten hebben heel weinig vitamine ...