Binnenland

Defensie uitgelachen om nieuwe dienstvoertuigen: ‘Dit land is stuk!’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Defensie heeft donderdag de eerste vier van 134 elektrische bedrijfsvoertuigen ontvangen. Hiermee levert de krijgsmacht naar eigen zeggen ‘een bijdrage aan de maatschappelijke opgave om klimaatverandering tegen te gaan’.

Een foto van de vier wagentjes die het ministerie van Defensie op social media plaatste, leidt tot hilariteit. “De Speld,” twittert publicist Jan Dijkgraaf. “Als het niet zo triest was, had ik erom gelachen. Onze krijgsmacht,” zegt PVV-leider Geert Wilders.

Wat een treurigheid

Vastgoedondernemer Erik de Vlieger spreekt van een ‘gekkenhuis’. “Dit is niet de schuld van het bestuur, maar van het electoraat,” schrijft hij.

Onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans grapt: “Wanneer de Albert Heijn weer besluit om een dag niet te bezorgen, dan neemt Defensie het over. We doen het samen.”

“Een niet operationeel leger wegens bezuinigingen verandert ook het weer niet. Wat een treurigheid,” reageert financieel journalist Arno Wellens.

Dit land is stuk

“Slechts munitie voor een paar dagen, maar we hebben wel dit. Dit land is stuk!” aldus oud-Statenlid Eelco van Hoecke. Hij doelt daarmee op het bericht dat de magazijnen van Defensie leegraken, ondanks de miljarden die de krijgsmacht erbij heeft gekregen.

Nederland bereikt de grens van wat het nog kan doen om Oekraïne met militair materieel te steunen, zei staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat.

4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
284 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
4 maanden geleden

Als je op clowns stemt, krijg je een circus als regering!

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
4 maanden geleden

Als Nederland ooit weer in oorlog komt lacht de vijand ons uit.
Zoveel is wel duidelijk.

Arwijn
Arwijn
4 maanden geleden

Daar kan je heel erg makkelijk overheen rijden met een tank.

Mokumer
Mokumer
4 maanden geleden

Lijkt verdacht veel op die Picnic karretjes.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

284
0
We lezen graag je reactie!x