Buitenland

Recordaantal ‘besmettingen’ in Noorwegen ondanks hoge vaccinatiegraad

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eergisteren zijn in Noorwegen 1796 coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van de pandemie, schrijft persbureau Sputnik. Op dit moment is 56 procent van de Noorse bevolking volledig gevaccineerd. Meer dan 70 procent van de Noren heeft minstens één prik gehad.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt ook. Op dinsdag zijn er 89 coronapatiënten opgenomen in Noorse ziekenhuizen. Dat waren er 10 meer dan de dag ervoor.

Drie keer hoger dan voorspeld

Het besmettingsniveau in Noorwegen behoort tot de hoogste in Noord-Europa. De krant Verdens Gang wijst erop dat de besmettingscijfers drie keer hoger liggen dan het FHI, de Noorse evenknie van het RIVM, had voorspeld.

De aangekondigde versoepelingen zijn uitgesteld… om nog meer mensen te kunnen vaccineren. De Noorse overheid onderzoekt de mogelijkheid om mensen met een verzwakt immuunsysteem een derde dosis te geven en kinderen van 12 tot 15 jaar te vaccineren.

Onderstaande grafiek toont het aantal coronagevallen in Noorwegen per miljoen mensen:

AstraZeneca: meer kans om te sterven door vaccin dan corona

In april dit jaar besloot Noorwegen om AstraZeneca-vaccins aan landen te geven die ze ondanks de risico’s willen gebruiken. Het FHI concludeerde dat Noren meer kans hebben om te sterven door het coronavaccin van AstraZeneca dan corona.

Door het vaccin niet te verstrekken, kunnen mogelijk 10 sterfgevallen worden voorkomen als gevolg van bijwerkingen, aldus het FHI. Het instituut becijferde dat in het land per 100.000 gevaccineerden 2,3 mensen zijn overleden door de AstraZeneca-prik.

Begin dit jaar riepen Chinese gezondheidsexperts Noorwegen op om coronavaccins van Pfizer niet langer toe te dienen, vooral niet aan ouderen.

[Infowars]

5 38 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Ah, vandaar die 1-1 gisteren

Riet
Riet
1 jaar geleden

Flink prikken
Krijg je flink veel besmettingen !!!!!!
Waar gaat dit nog over

Marrob BE
Marrob BE
1 jaar geleden

Je kan er op wachten.
Alle geprikten gaan het loodje leggen.

Geoffrey
Geoffrey
1 jaar geleden

De duistere hand achter de schermen bespeelt ieder land als ‘a puppet on a string’

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

44
0
We lezen graag je reactie!x