Het Complot

Frontman Eagles of Death Metal suggereert dat aanslagen Parijs inside job waren

Help mee door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De frontman van de band die tijdens de aanslagen in Parijs vorig jaar een concert gaf, heeft gesuggereerd dat de aanval een inside job was.

Jesse Hughes, de frontman en gitarist van Eagles of Death Metal, heeft in een interview met Fox Business een vermoeden geuit dat de bewakers van de concertzaal Bataclan betrokken waren bij de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Toen ik de concertzaal voor het eerst binnenkwam, liep ik langs een man die de beveiliging zou doen. Hij controleerde niet eens wie ik was,” zei Hughes. “Ik heb meteen om vervanging gevraagd, maar ik kreeg te horen dat nog niet alle beveiligers er waren.”

Beveiligers bleven weg

Hughes voelde zich naar eigen zeggen erg ongemakkelijk toen de man geen oogcontact maakte.

“Uiteindelijk ontdekte ik dat zes van hen nooit zijn komen opdagen,” aldus Hughes. “Het lijkt me redelijk duidelijk dat zij een reden hadden om niet te komen.” Hij voegde toe dat hij uit respect voor het onderzoek nog geen harde conclusies wil verbinden aan zijn bevindingen.

Tijdens het concert openden terroristen het vuur op de aanwezigen. Ook gooiden ze granaten. Islamitische Staat eiste de aanslagen, waarbij 130 doden en 350 gewonden vielen, op.

Drie fans vrijgelaten

Hughes zei daarnaast dat de daders drie fans lieten gaan, volgens hem nog meer bewijs dat het een inside job was. Het Bataclan-theater reageerde: “De gevoelloze uitspraken van Jesse Hughes zijn het gevolg van het enorme trauma.”

De frontman zei eerder al tegenover het magazine Vanity Fair dat de geluidsman voorafgaand aan het concert twee verdachte personen in het theater had gezien. “Had ik mijn instinct maar gevolgd,” zei hij.

[AFP]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
J. Hofmans
J. Hofmans
8 jaren geleden

Wat een complotdenker toch. Man man man. Als de kranten en de televisie zeggen dat het de IS is geweest dan is dat toch zo?

[sarcasm off]

pieter
pieter
8 jaren geleden

Mogelijk was het veiligheidspersoneel samengesteld uit Noord-Afrikanen en dan is collaboratie van Frans-Belgische jihadisten niet uitgesloten. In België is alvast duidelijk geworden dat Abdeslam beschermd werd door het Noord-Afrikaanse milieu. De extremist is de slang die door het gewillige gras van de ‘gematigde islam’ slibbert.

Gudrun
Gudrun
8 jaren geleden

Deze Jesse Hughes heeft, meer dan de gemiddelde Nederlander, het lef te spreken over zijn ongenoegen betreft een drama waar hij getuige van was.

Alleen daarom al heeft hij het recht gehoord en met respect behandeld to worden, ongeacht of hij feitelijk gelijk heeft of niet.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x