Binnenland

Gideon van Meijeren waarschuwt: ‘Nederland zoals we dat kennen, zal ophouden te bestaan’

Help ons door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

Woensdag werd in de Kamer gedebatteerd over het wetsvoorstel om een stikstoffonds in het leven te roepen. Het zou heel slecht gaan met de natuur. In de memorie van toelichting staat bijvoorbeeld: “Steeds meer dieren en planten verdwijnen en de natuur verzwakt en verschraalt.”

Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) merkte op dat ‘dit in geen enkel zinnetje, in geen enkele voetnoot, in helemaal niets’ wordt toegelicht. “Waar is die bewering op gebaseerd? Ik heb het tijdens een technische briefing direct gevraagd aan de ambtenaar die de memorie van toelichting heeft geschreven. Zijn antwoord was: ik weet het ook niet; dat kan ik niet toelichten. Hij heeft dit ook maar gewoon aangeleverd gekregen. Hij heeft dit van iemand te horen gekregen als een soort heilige aanname die niet betwist mag worden,” zei Van Meijeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het Kamerlid liet aan de hand van voorbeelden zien dat er geen enkele reden is voor angst of paniek. “Het gaat goed met onze natuur.” Hij vindt het dan ook ‘volstrekt onverantwoord’ om tientallen miljarden aan belastinggeld in het fonds te pompen.

2030

Waar draait het daadwerkelijk om? Van Meijeren wees erop dat het kabinet heel veel grond nodig heeft om andere kabinetsplannen uit te kunnen voeren, plannen die voortvloeien uit de Sustainable Development Goals en de daarbij behorende agenda voor 2030, waaraan het kabinet openlijk steun heeft betuigd.

Het kabinet wil tot 2030 nog één miljoen woningen gaan bouwen in Nederland, hoofdzakelijk voor immigranten die nu nog niet eens in Nederland zijn. Het kabinet heeft steun uitgesproken voor de omvorming van Nederland tot Tristate City. Volgens de initiatiefnemers strekt het plan Tristate City ertoe om ‘van Nederland één grote groene wereldstad met 30 miljoen inwoners te maken’.

Dystopisch schrikbeeld

Om die plannen te kunnen realiseren, is een transformatie van het landelijk gebied noodzakelijk, een transformatie die ertoe zal leiden dat het landelijk gebied in Nederland grotendeels ophoudt te bestaan, benadrukte Van Meijeren. “Nederland zoals we dat kennen, zal ophouden te bestaan als al die 2030-doelstellingen daadwerkelijk worden uitgerold.”

“Het is een dystopisch schrikbeeld waar vanzelfsprekend geen greintje draagvlak voor is onder normale Nederlanders. Natuurlijk willen normale Nederlanders niet in zo’n maatschappij leven. Dat is namelijk niet in het belang van normale Nederlanders. De enigen die belang hebben bij zo’n maatschappij, is een hele kleine groep mensen die hier heel veel geld aan verdienen en steeds meer macht en controle over onze levens naar zich toe trekken,” zei Van Meijeren.

4.8 227 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Minos
Minos
1 jaar geleden

Groene wereldstad? Waar blijft het groen sls je alles volbouwt?

Rob
Rob
1 jaar geleden

Van Meieren overziet zoals altijd het gehele speelveld.

Edwin
Edwin
1 jaar geleden

Gideon loopt een beetje achter. Dat land bestaat al 3 jaar niet meer.

Astrid
Astrid
1 jaar geleden

Het is toch het plan Nederland vernietigen en er een Tristate city erop te zetten

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x