Gezondheid

Nooit meer last van slaapproblemen dankzij dit ene kruid

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Last van slaapproblemen? Probeer dan eens het Indiase kruid ashwaganda en je zult zien dat je nachtrust verbetert.

Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat een stofje in de bladeren van de plant een sterk slaapbevorderende werking heeft.

Ashwaganda (Withania somnifera) is een belangrijk kruid binnen de Ayurveda, de Indiase traditionele kruidengeneeskunde.

Goede nachtrust
Nooit meer last van slaapproblemen dankzij dit ene kruid
Ashwaganda (Universiteit van Tsukuba)

Het Latijnse woord somnifera betekent slaapbevorderend. Al eeuwenlang wordt het voorgeschreven voor een goede nachtrust.

Hoofdonderzoekers Mahesh K. Kaushik en Yoshihiro Urade van de Universiteit van Tsukuba onderzochten de effecten van diverse stofjes in ashwaganda op slaap bij muizen.

Het onderzoeksteam kwam tot de ontdekking dat triethyleenglycol (TEG) in de bladeren van de plant ervoor zorgde dat de dieren goed konden slapen.

Groot probleem

Slapeloosheid en andere slaapstoornissen, waaronder rustelozebenensyndroom, vormen een groot probleem in de samenleving.

Onderzoek van de firma Crampex laat zien dat maar liefst 86 procent van de bevolking wel eens last heeft van slaapproblemen.

Slapeloosheid is één van de meestvoorkomende neuropsychiatrische stoornissen. Ongeveer 10 tot 15 procent en 30 tot 60 procent van de ouderen lijdt eraan.

Geen bijwerkingen

Het is gelinkt aan een reeks andere ziektes, waaronder obesitas, hart- en vaatziekten, depressie, angststoornissen, enzovoorts.

Slaappillen hebben vaak zware bijwerkingen. Ashwaganda kan in poedervorm worden geconsumeerd om beter te kunnen slapen en heeft geen bijwerkingen.

Stress

Deze studie, die is verschenen in het tijdschrift PLOS ONE, kan volgens de onderzoekers een revolutie ontketenen.

Het onderzoeksteam bestudeert momenteel het effect van TEG op stress, aangezien ashwaganda ook stress kan verminderen en verschillende zenuwsystemen weer in balans kan brengen.

[Universiteit van Tsukuba]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
5 jaren geleden

Heel bijzonder, een kruid die alle problemen aanpakt maar moet men niet eerst het probleem aanpakken wat de slaapstoornis aanpakt. Het klinkt een beetje, eet dit groen en je bent van alles af. Klinkt erg als het huisje van snoep en de boze wolf.

Robin
Robin
5 jaren geleden

Wat dacht je van een goed boek lezen?! En het liefst met taaie kost, werkt uitstekend bij mij. Maar 1 a 2 pagina’s nodig per keer.

J. Hofmans
J. Hofmans
5 jaren geleden

Gebruik het nu toevallig een tijdje. Vers gemalen wortel van de Ashwagandha. Poedervorm van de bladeren bestaat volgens mij niet, ik denk dat men gewoon de wortel bedoelt.

Het is niet echt lekker, maar lees zeer goede dingen (veel onderzoeken) erover. Daarom drink ik het nu gewoon, meer ter preventie. En ja, als je je nog beter kan voelen, why not. Heb vernomen dat het wel een aantal maanden kan duren voordat je grote verschillen merkt. Wel droom ik nu meer als ik het heb gebruikt. Het herstelt ook je cortisollevel, dus naar beneden of boven wanneer dat de bedoeling is.

Theo
Theo
5 jaren geleden

Hier in Nederland kun je Droomsap kopen https://www.dromenwinkel.com/droomsap/ dat werkt ook erg goed en is niet schadelijk:-)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x