Natuur en Milieu

Waarom de door mensen veroorzaakte global warming een verzinsel is

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het is onmogelijk dat zogenaamde broeikasgassen opwarming veroorzaken of warmte genereren. Dat schrijft Anthony Bright-Paul voor Principia Scientific International.

Dit is een verzinsel dat wordt verspreidt door het IPCC en nieuwskanalen zoals de BBC en CNN. Het wordt zelfs op school geleerd, aldus Bright-Paul.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het tegenovergestelde is waar.

Afkoeling

Waterdamp vormt zo’n 90 procent van alle ‘broeikasgassen’. Hoe ontstaat waterdamp? Als de infrarode straling van de zon het oppervlak van oceanen raakt, wordt vloeibaar zout water omgezet in een gas, waterdamp, door middel van verdamping.

Verdamping leidt tot afkoeling, niet tot opwarming.

Dit gas stijgt omhoog en vormt wolken. Wolken hebben een afkoelende werking omdat ze infrarode straling van de zon tegenhouden. Uit deze wolken valt regen en sneeuw, als gevolg waarvan de temperatuur daalt.

Voedsel

‘Broeikasgassen’ leiden dus tot afkoeling, benadrukt Bright-Paul.

“Veel voedselproducten worden gekoeld getransporteerd. Welk gas wordt hiervoor meestal gebruikt? Koolstofdioxide.”

Koolstofdioxide is verder voedsel voor planten op het land en in de zee. We kunnen niet leven zonder zuurstof en planten en plankton hebben koolstofdioxide nodig.

Redden

Bright-Paul stelt dan ook voor om meer bomen te planten in steden en zo de luchtkwaliteit aldaar te verbeteren.

We hoeven de planeet niet te redden, aangezien de planeet beter dan welke klimaatwetenschapper dan ook weet hoe ze zichzelf moet redden, besluit hij.

[Principia Scientific International]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
4 jaren geleden

Breng ze dat maar eens aan het verstand, ze lachen je vierkant uit en gaan gewoon verder waar ze gebleven zijn. De meute is immers al lang gehersenspoeld, de ruimte voor waarheid is al lang gekaapt door dat kwaadwillende tuig.

Jack
Jack
4 jaren geleden

Nee natuurlijk doen deze door de mens veroorzaakte gassen niks met het klimaat en milieu. Weet je wat jullie dwazen hier moeten doen. Een slang op de uitlaat van jullie auto’s asnsluiten. De slang door een raam in de huiskamet naar binnen , Aototje starten, en dan gaan jullie met verder afgesloten boel lekker in de huiskamer zitten. Kun je van lekker nabij meemaken dat er niks met jullie leefklimaat gebeurt. Kan de rest van ons zich misschien bezig gaan houden met te redden wat er te redden valt.

Niets westerhof
Niets westerhof
4 jaren geleden

Denken jij ook dat de aarde plat is en dat er aliens worden verborgen in area 51. Waterdamp houdt warmte straling tegen en laat het niet sneller door. Hier bovenop koolstofdioxide is goed voor planten daar heb jij gelijk in maar koolstofdioxide houdt ook warmte tegen van ontsnappen waardoor de aarde opwarmt. Ja er zijn manieren om koolstofdioxide te gebruiken om zoals planten explosief te laten groein maar wij zijn niet zo goed voor het idee: “laten we bomen planten en daarna weer leuk verder kachelen met onze uitstoot.” Dan heb ik nog niet eens gesproken over methaan wat 4 keer zo sterk is als Co2. Als jij echter dit wilt geloven kun aansluiten in het rijtje anti-vaxers en mensen die dat de aarde plat is en de mensen die denken dat de eerste maanlanding nep was

arnoud
arnoud
4 jaren geleden
Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x