Homepagina » Natuur en Milieu » Waarom de door mensen veroorzaakte global warming een verzinsel is
Waarom de door mensen veroorzaakte global warming een verzinsel is

Waarom de door mensen veroorzaakte global warming een verzinsel is

Het is onmogelijk dat zogenaamde broeikasgassen opwarming veroorzaken of warmte genereren. Dat schrijft Anthony Bright-Paul voor Principia Scientific International.

Dit is een verzinsel dat wordt verspreidt door het IPCC en nieuwskanalen zoals de BBC en CNN. Het wordt zelfs op school geleerd, aldus Bright-Paul.

Het tegenovergestelde is waar.

Afkoeling

Waterdamp vormt zo’n 90 procent van alle ‘broeikasgassen’. Hoe ontstaat waterdamp? Als de infrarode straling van de zon het oppervlak van oceanen raakt, wordt vloeibaar zout water omgezet in een gas, waterdamp, door middel van verdamping.

Verdamping leidt tot afkoeling, niet tot opwarming.

Dit gas stijgt omhoog en vormt wolken. Wolken hebben een afkoelende werking omdat ze infrarode straling van de zon tegenhouden. Uit deze wolken valt regen en sneeuw, als gevolg waarvan de temperatuur daalt.

Voedsel

‘Broeikasgassen’ leiden dus tot afkoeling, benadrukt Bright-Paul.

“Veel voedselproducten worden gekoeld getransporteerd. Welk gas wordt hiervoor meestal gebruikt? Koolstofdioxide.”

Koolstofdioxide is verder voedsel voor planten op het land en in de zee. We kunnen niet leven zonder zuurstof en planten en plankton hebben koolstofdioxide nodig.

Redden

Bright-Paul stelt dan ook voor om meer bomen te planten in steden en zo de luchtkwaliteit aldaar te verbeteren.

We hoeven de planeet niet te redden, aangezien de planeet beter dan welke klimaatwetenschapper dan ook weet hoe ze zichzelf moet redden, besluit hij.

[Principia Scientific International]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
1 jaar geleden

Breng ze dat maar eens aan het verstand, ze lachen je vierkant uit en gaan gewoon verder waar ze gebleven zijn. De meute is immers al lang gehersenspoeld, de ruimte voor waarheid is al lang gekaapt door dat kwaadwillende tuig.

Jack
Jack
1 jaar geleden

Nee natuurlijk doen deze door de mens veroorzaakte gassen niks met het klimaat en milieu. Weet je wat jullie dwazen hier moeten doen. Een slang op de uitlaat van jullie auto’s asnsluiten. De slang door een raam in de huiskamet naar binnen , Aototje starten, en dan gaan jullie met verder afgesloten boel lekker in de huiskamer zitten. Kun je van lekker nabij meemaken dat er niks met jullie leefklimaat gebeurt. Kan de rest van ons zich misschien bezig gaan houden met te redden wat er te redden valt.

Niets westerhof
Niets westerhof
1 jaar geleden

Denken jij ook dat de aarde plat is en dat er aliens worden verborgen in area 51. Waterdamp houdt warmte straling tegen en laat het niet sneller door. Hier bovenop koolstofdioxide is goed voor planten daar heb jij gelijk in maar koolstofdioxide houdt ook warmte tegen van ontsnappen waardoor de aarde opwarmt. Ja er zijn manieren om koolstofdioxide te gebruiken om zoals planten explosief te laten groein maar wij zijn niet zo goed voor het idee: “laten we bomen planten en daarna weer leuk verder kachelen met onze uitstoot.” Dan heb ik nog niet eens gesproken over methaan wat 4 keer zo sterk is als Co2. Als jij echter dit wilt geloven kun aansluiten in het rijtje anti-vaxers en mensen die dat de aarde plat is en de mensen die denken dat de eerste maanlanding nep was

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  Niets westerhof
1 jaar geleden

Dat is nogal generaliserend, en matig Nederlands geschreven,zo kom je niet geloofwaardig over.

Niets westerhof
Niets westerhof
Reactie op  ChiXiStigma
1 jaar geleden

Ja sorry ik heb hier mijn hele leven al problemen mee. Kan ik weinig aan doen ondanks veel training

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  Niets westerhof
1 jaar geleden

Ja, je hebt een training gevolgd tegen generaliseren? Goed hoor dat je zo aan je jezelf werkt. Succes daarmee.

arnoud
arnoud
1 jaar geleden
Tim
Tim
1 jaar geleden

Mensen als jullie, global warming deniers, zijn de reden dat de mensheid naar de klot*e gaat. Ja fossiele brandstof en vlees hebben we nodig gehad om te zijn wie we zijn. Maar koppige mensen als jullie zorgen dat mijn kinderen over 20 jaar geen brood meer kunnen kopen, of hun kinderen naar school. Maar blijf vooral een nee schreeuwer, dan gaat de mensheid nog veel eerder en harder onderuit. Tnx heh egocentric..

Tink
Tink
Reactie op  Tim
1 jaar geleden

Pff geloof al die bangmakerij toch niet. Is bedoeld om iedereen geld uit de zakken te kloppen. En als je straks alles kwijt bent aan je klimaatneutrale huis, elektrische auto, ecotax op alle producten die je koopt, dan roepen ze: zie je wel het werkt! De opwarming is gestopt! Terwijl er nooit sprake was van manmade opwarming. Het enige dat wel veranderd is, is dat het geld dat eerst nog in je eigen zak zat, opeens zakkenvulling is geworden van een of andere klimaatfanaat die jou al die gekkigheidjes heeft verkocht. Lachen man!

Willem S
Willem S
Reactie op  Tim
1 jaar geleden

Het is natuurlijk heel kwalijk dat een onderzoeker met zon vaag verhaal een podium krijgt. Maar heel fijn voor het geweten van mensen die gewoon door willen gaan met hun huidige leefpatroon. Maar ik denk dat steeds minder mensen naar deze onzin luisteren. Gelukkig groeit het bewustzijn.

ChiXiStigma
ChiXiStigma
1 jaar geleden

Het verbaast mij eigenlijk dat er mensen zijn die denken dat het klimaat niet veranderd en constant gehouden kan worden.
Ja, ik ben voor minder vervuiling.
Ja, ik ben voor schone energie.
Ja, ik zou graag zien dat de aarde een grote dierentuin wordt zodat alle soorten kunnen blijven bestaan.
Ik vind ook dat het beter is dat je nog maar één kind hebt zodat de bevolking krimpt.
Maar in bodemlagen kan je zien dat de Kilimanjaro ooit in het water stond.
De Noordzee heeft ooit droog gelegen.
Een vulkaan uitbarsting is genoeg om het klimaat wereldwijd voor jaren te veranderen, zoals in de middeleeuwen.
Zonnesterkte veranderd regelmatig.
Magnetische polen verschuiven.
De aarde kantelt.
En aangezien alles zich herhaalt gaan die dingen weer gebeuren.
Dus ik snap die mensen niet die alleen maar anderen de schuld geven, en denken dat zij dit zomaar even kunnen veranderen, en machtiger zijn dan de natuur.

Orwell
Orwell
Reactie op  ChiXiStigma
1 jaar geleden

Daar komt nog bij dat 91% van al de plastic vervuiling in de oceanen is veroorzaakt door China en Indonesië. Daar moet je wezen voor je effectieve preventie. Niet in het westen dus !

ChiXiStigma
ChiXiStigma
Reactie op  Orwell
1 jaar geleden

Man, breek me de bek niet open.

x

Check Also

rutte

BBC stelt Rutte vragen over de vele ‘complotdenkers’ in Nederland

Premier Mark Rutte erkende vrijdag tijdens de ...

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

13
0
We lezen graag je reactie!x