Homepagina » Natuur en Milieu » Michael Moore ontmaskert klimaatbeweging in gratis film. Vergeet alles wat je dacht te weten over groene energie
michael moore
Foto: nicolas genin CC BY-SA 2.0

Michael Moore ontmaskert klimaatbeweging in gratis film. Vergeet alles wat je dacht te weten over groene energie

De nieuwe documentaire Planet of the Humans van filmmaker Michael Moore is de komende maand gratis te bekijken op YouTube. De film heeft felle kritiek op hoe de strijd tegen klimaatverandering tot nu toe is gevoerd: alles wat ons is verteld over groene energie is een leugen.

“De milieubeweging heeft de strijd verloren door goedbedoelde maar desastreuze keuzes te maken, onder andere door te geloven dat zonnepanelen en windmolens ons kunnen redden, en door toe te geven aan de zakelijke belangen van Wall Street,” zeggen de makers.

Illusie

“Deze film laat zien hoe we op het verkeerde pad zijn gezet in onze pogingen deze planeet te redden,” lichtte Michael Moore toe.

De documentaire laat haarfijn zien hoe hypocriet, naïef en ronduit slecht de vaak groene multinationals en hun volgers zijn.

Regisseur Jeff Gibbs toont dat ‘groene alternatieven’ als wind- en zonne-energie, elektrische auto’s en biomassa niet werken. Sterker nog: ze maken alles alleen maar erger.

“Het idee dat groene energie ons zal redden, is een illusie,” zei hij.

Fraude

Er komen in de film talloze voorbeelden voorbij van fraude met groene energie. Wind- en zonne-energie blijken nauwelijks elektriciteit op te leveren en er worden alleen maar meer fossiele brandstoffen verstookt om de groene energiesystemen vol te pompen.

Ondertussen wordt het landschap onherstelbaar beschadigd.

Een biomassacentrale in Michigan, die vlak bij een school en een verzorgingstehuis staat, blijkt niet alleen hout te verstoken, maar ook giftig creosoot.

In de winter kleurt de sneeuw er zwart.

Niet wat het lijkt

In Michigan bouwde men ook een zonneweide ter grootte van een voetbalstadion. De installatie blijkt slechts 10 huizen per jaar van elektriciteit te kunnen voorzien.

In Vermont zijn hectares bos verwijderd en stukken berg opgeblazen om plaats te maken voor 21 gigantische windmolens die gemiddeld eens per week draaien.

Gibbs, zelf voorstander van groene energie, moet met pijn in het hart toegeven: “Overal waar ik kom, is groene energie niet wat het lijkt.”

En overal blijken groene energiesystemen niet te kunnen functioneren zonder de traditionele systemen.

“Groene energie vervangt fossiele brandstoffen dus niet eens,” verzucht Gibbs.

Liegen

RTL Z-presentator Roderick Veelo reageert:

We zien klimaatgoeroe Al Gore liegen over zijn oliewinsten. Hoe grote namen uit de milieubeweging – zoals activist en schrijver Bill McKibben – in bed kruipen met multinationals. We zien Apple liegen over 100 procent duurzame productie. Maar verreweg het meest schokkend zijn de mijnbouw, de ontbossing, de milieuvernietiging, het afval en de fossiele brandstoffen die nodig zijn bij de productie van zonnepanelen, windturbines en biomassa. […] Elke politicus die ook maar suggereert dat een onderneming, een auto, een huishouden, laat staan een hele stad grotendeels op wind en zon zou kunnen draaien, liegt.

Bekijk de film hieronder:Vind je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Vandaar dan ook: in de wereld waarin wij leven is niets wat het lijkt en werkelijk alles is gelogen. Waarom vindt er nu een uitvergroting plaats en twee jaar geleden niet? Dood gaan hoort bij het leven. Ik denk tevens dat mensen die nu sterven niet “meer” dood zijn dan bijvoorbeeld de mensen die twee jaar geleden zijn overleden mede als gevolg van een virus. Als je als overheid werkelijk bent begaan onder andere met het lot van oudere en zieke medemensen, ga je niet bezuinigen op de zorg. Ook onze overheid bestaat uit een niet geringe verzameling lafbekken. Het schuim der natie.

  26 likes
 2. Helaas is het al te laat voor de waarheid , die ik en u allang wisten hoeveel mensen in je omgeving hebben we nu kunnen overtuigen ? Juist bar weinig !!

  Jarenlange indoctrinatie heeft zijn werk gedaan ……

  14 likes
 3. Zo da’s niet niks, een gelovige die opeens het licht ziet, ziet hoe hem een rad voor de ogen is gedraaid, en zich daar dan toe durft te bekennen!

  10 likes
 4. Leuk weer een film over zaken die we allemaal allang weten en zij die het niet weten willen het niet weten en kijken dus niet naar die film. M Moore de “spindoctor”.

  9 likes
  • Moore zou wel eens een publiek kunnen aanboren dat deze kennis mogelijk nooit zou krijgen aangereikt. Iedere enkeling die hierdoor eindelijk de totale groene waanzin zal inzien, is er weer een.

   11 likes
   • M Moore is een beruchte spindoctor, u denkt toch niet dat deze film echt gratis is? Dat wordt betaald en is in opdracht van overheden zodat u denkt, zie je wel, er wordt wat aan gedaan en de waarheid komt “boven tafel” en dan kunt u weer rustig slapen en gaat het hele spel gewoon door. Dat is namelijk wat een spindoctor doet.

    4 likes
  • Misschien, maar alle beetjes helpen. En mocht er wel belangstelling voor komen dan is dat meegenomen. Hopelijk heeft deze crisis ook een andere keerzijde, het systeem is niet zo stabiel als we hadden gedacht. Als de “groenen” er een schepje bovenop doen is het misschien wel hun einde…. hoop ik.

   1 likes
 5. Jammer dat de docu het net als die gestoorde cabal/deep state/elite het heeft over teveel mensen is het probleem. Niks over thorium reactoren bv of andere vrije energie vormen waar Greer en andere het geregeld over hebben.

  6 likes
 6. Alles kraakt en piept: Energievoorziening, het kapitalisme, de gezondheidszorg en de democratie.
  De vredesduif is al lang geleden vermoord.
  Maar ik vind het ergste van alles dat we door types Als Bill Gates, Soros, Al Gore, Rutte etc hypocriet zich voordoen het beste met de mensen voor te hebben.
  Dit wordt nog eens hypocrieter overgedaan door de MSM : CNN,Reuter of dichterbij NRC,Volkskrant, JeroenPauw,Jinek…..etc

  Probeer hier maar eens tegenin te gaan.

  Toch lukt het de zalm tegen de stroom in en zelfs omhoog, beren trotserend weer nieuwe leven te laten ontstaan

  5 likes
 7. Geen idee wie de beste man z,n ogen heeft late openen maar hij heeft 100 gelijk.
  Het heeft de naam groene droom maar de juiste naam is gif groene droom ieder links product
  vernield meer in de natuur zonder enige bijdrage op het wereld gebeuren.
  Maar goed het kan anders en beter zonder deze groene droom, reken en ordeel zelf.
  De 3 fase stroom bestaat uit 3 x 230 volt iedere fase ( line ) haaft 25 ampere dit heeft
  temaken met het max vermogen van de inverter die ik gebruik, 3 x 230 V = 230 V x 75 A = 17250 watt.
  17250 W geven we nu aan als 17.3 Kwh, de 3 x 230V zetten we om naar 533 V zonder trafo
  75 A x 533 V = 39975 W de inverter gebruikt 4 % hier van blijft over 38376 W dit noemen we 38.3 Kwh.
  Omdat de voltage in gelijk is aan voltage uit 3 x 230 V kan de eene unit de ander unit voeden
  dat zal worden 38.3 Kwh – 17.3 Kwh = 21 Kwh blijft er over nu bouwen we 40 units naast elkaar
  dan hebben we 21 Kwh x 40 = 840 Kwh gemaakt van 17.3 Kwh.
  En ja 100 % schoon en niet gif groen.

  1 likes
 8. dat wordt smullen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

elektrische auto

Elektrische auto vervuilender dan groene diesel. Dit zijn de verschillen

Moderne auto’s die op hernieuwbare diesel rijden, ...

duurzame energie

Duurzame energie blijkt hoax: De film die iedere GroenLinkser moet zien

De klimaatadepten beweren stellig dat de aarde ...