Het Complot

Signalen, publieke mythes en handel met voorkennis. Dit is wat er niet klopt aan de 9/11-aanslagen

Help ons door dit artikel met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Westerse inlichtingendiensten hadden vóór 9/11 al meer dan een jaar signalen opgevangen dat er een aanval op Amerikaans grondgebied zou plaatsvinden, waarbij burgervliegtuigen als wapens zouden worden gebruikt.

Zelfs de media waren al een half jaar op de hoogte van zo’n soort aanval. De waarschuwingen logen er niet om, schrijft emeritus hoogleraar Kees van der Pijl op zijn blog.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Toenmalig CIA-baas John Deutch zinspeelde op een naderend ‘elektronisch Pearl Harbor’.

Publieke mythes

Met oud-minister van Defensie Ashton Carter speculeerde hij in een artikel in Foreign Affairs op een op handen zijnde gebeurtenis die alles zou veranderen, net als Pearl Harbor.

De schrijvers schetsten nog eens het scenario van een oorlog tegen terrorisme die werd voorbereid door de denktank Project for a New American Century.

Diplomaat en advocaat Philip Zelikow schreef in 1999 over de manier waarop de politiek wordt gestuurd door publieke mythes die berusten op bepalende gebeurtenissen zoals Pearl Harbor.

Zulke mythes hoeven niet per definitie waar te zijn. Het enige wat telt is dat de mensen denken dat ze waar zijn. Alle afwijkende meningen moeten daarbij in diskrediet worden gebracht.

Goed geïnformeerd

Toen de presidentsverkiezingen van 2000 in aantocht waren stelde de Aspen Strategy Group een advies over ‘catastrofaal terrorisme’ op voor de toekomstige president. Onder meer Carter, Deutch en Zelikow schreven mee aan dat advies.

George W. Bush werd president en leden van het PNAC waren goed vertegenwoordigd in zijn regering. Denk daarbij aan vicepresident Cheney, minister van Defensie Donald Rumsfeld en adviseur Paul Wolfowitz.

De Amerikaanse inlichtingendiensten waren ondertussen goed geïnformeerd over een op handen zijnde aanval.

Continu afgeluisterd

Al in 1998 werd de satelliettelefoon van Osama bin Laden continu afgeluisterd. Als we aannemen dat hij inderdaad zo’n centrale rol heeft gespeeld, zouden er zeker aanwijzingen zijn geweest dat er aanvallen werden gepland, aldus Van der Pijl.

Tien weken vóór 9/11 liet antiterrorismecoördinator van het Witte Huis Richard A. Clarke weten dat er een aanval werd voorbereid.

Vicepresident Cheney stond op dat moment aan het hoofd van een werkgroep voor terrorisme in de VS, maar die groep werd opmerkelijk genoeg niet bijeen geroepen.

Voorkennis

De inlichtingendiensten volgden ook de aandelenhandel en zagen dat er op grote schaal werd gespeculeerd tégen de aandelen van vliegmaatschappijen die op 9/11 zouden worden getroffen door kapingen.

Een oud-directeur van Bankers Trust, die enkele maanden voor de aanslagen een hoge functie bij de CIA kreeg, was één van deze speculanten.

Bij eerdere Amerikaanse staatsgrepen was al gebleken dat dit soort voorkennis werd gebruikt om een fortuin te verdienen.

Foto: Victorgrigas Wikimedia Commons

[Oorlog is geen Oplossing]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eksegese
eksegese
6 jaren geleden

De inlichtingendiensten volgden ook de aandelenhandel en zagen dat er op grote schaal werd gespeculeerd tégen de aandelen van vliegmaatschappijen die op 9/11 zouden worden getroffen door kapingen.

Een oud-directeur van Bankers Trust, die enkele maanden voor de aanslagen een hoge functie bij de CIA kreeg, was één van deze speculanten.

De een zijn dood is de ander zijn brood, heel royaal belegd dan wel. Bah, wat een gigantische smerigheid krijgt een mens toch voor zijn kiezen. En toch wordt er van ons verwacht te blijven geloven de integriteit van overheden met hun geheime diensten. Een onmogelijke opdracht als je het mij vraagt. De tijd voor verandering is aangebroken volgens mij. kies derhalve absoluut tegen de sleepwet en geef dat gespuis niet nog meer ruimte om ons te terroriseren.

AlbertV
AlbertV
6 jaren geleden

Het schurende van het ‘voorkennis verhaal’ vind ik dat dit aangeeft dat er inderdaad een groep plofmoslims voor deze aanslag verantwoordelijk is geweest en dat klopt dan niet met heel veel andere theorieën die beweren dat de VS dit zelf hebben opgezet.
Er was natuurlijk veel voorkennis, dat is overduidelijk. Als je het verhaal van John O’Neill en Harry Samit kent (er zijn nog wel een paar geheime dienst agenten die vóór 911 op die zaak zaten) dan moet er een groep geweest zijn die in elk geval een grote aanslag aan het voorbereiden was.
Mijn logica zegt dat die groep er was, dat de Amerikaanse geheime diensten en de regering dit wisten en dat de VS de aanslag hebben laten gebeuren (òf die groep hebben uitgeschakeld om het daarna zelf uit te voeren) en er zeker voor hebben gezorgd dat het een enorme ramp werd. Zonder gebruik van explosieven zouden de drie WTC’s er nog hebben gestaan met als gevolg:
Geen miljarden aan uitgekeerd verzekeringsgeld,
De noodzaak van een miljarden kostende renovatie van de WTC’s ivm de enorme hoeveelheid gebruikte asbest,
Of een enorm kostbare sloop van de gebouwen.
Motieven genoeg dus.

Gezinusk
Gezinusk
6 jaren geleden

Onder leiding van George W. Bush werd de ‘WAR AGAINST TERRORISM’ afgekondigd en wie niet voor is, is tegen ons, was de stelling. Vervolgens werd Afghanistan binnengevallen en daarna Irak. De Bush administratie wist de VN veiligheidsraad met sattelietfoto’s te overtuigen dat Saddam Hoessein nog steeds over massavernietigingswapens beschikte maar was een leugen. Dat bleek na de oorlog, alsmede dat een VN inspectiedienst al twee jaar voor de oorlog duidelijk poogde te maken dat ze alle ruimte van Saddam Hoessein hadden gekregen om alle chemische wapens op te sporen en te vernietigen. De VN inspectiedienst werd door de Bush administratie genegeerd.

Het dreigement dat de raketten van Saddam het westen konden bereiken was idem een leugen omdat Irak niet over langeafstandraketten beschikte. Het derde motief voor de Bush administratie was dat er Al Qaida aanhangers in Irak zaten die getraind zouden zijn in een trainingskamp van Osama Bin Laden in Afghanistan. Het bleef bij woorden want bewijs hiervoor werd niet getoond. Laat staan dat er aanwijzingen waren dat ze het westen wilde aanvallen waar de Bush administratie de VN veiligheidsraad voor waarschuwde.

Dat gebeurde pas nadat Amerika het Project of the New American Century (PNAC) uitvoerde waarbij zeven landen op de lijst stonden die aangevallen diende te worden. Dit werd destijds bevestigd door de opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten, Generaal Wesley Clark(bd);

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

In hoeverre Al Qaida door islamitische extremisten is opgericht? Of opgezet, geholpen door de CIA? Meer duidelijkheid daarover zal de Freedom of Information Act (FOIA) niet snel prijs geven. Al vermoedden sommigen onderzoekers dat de CIA er achter zat. Het lijkt mij in ieder geval logisch om te denken dat er met organisaties als Al Qaida, en ISIS, er genoeg islamieten in de wereld rondlopen met extremistische ideeën die zich aangetrokken voelen tot dergelijke organisaties. Zij kwamen dan ook van heinde en ver. Zelfs Tjetjenen voelde zich geroepen zich aan te sluiten bij IS om in Noord Irak, en of Syrië te vechten.

Het idee past in ieder geval in het plaatje van het Project of the New American Century. Immers gebruikte de Bush en Obama administratie geregeld het excuus dat er cellen van Al Qaida, ISIS, of een afsplitsingen daarvan waren gesignaleerd in landen die toevallig op de PNAC lijst stonden. Het was een reden om de NAVO er op af te sturen terwijl deze alleen maar mag worden ingezet als één van de NAVO landen word aangevallen. Dit terwijl er in soevereine landen sprake was van interne politieke problemen waaronder Libië, Somalië, en Syrië. In feite gaat dat het westen en de NAVO niks aan.

Tot slot. Met de oorlog in Afghanistan, Irak, en de PNAC agenda, creëerde het westen chaos in Noord Afrika, de Levant, en het Midden Oosten. Er sloegen miljoenen vluchtelingen op de vlucht die veelal via Turkije en het Italiaanse eiland Lampedusa naar Europa trokken. Daarnaast werd de kans alleen maar groter dat één of andere islamiet door alle toestanden op vergelding zinde.

En of hij nou bewust lid werd van IS of Al Qaida omdat hij de westerse levensstijl altijd al haatte? Of dat het een gematigde islamiet was waarvan zijn halve familie door de oorlog is weggebombardeerd, en daardoor extreem gevaarlijk is geworden. Je kunt zo wel nagaan dat er door alle chaos die gecreëerd werd er altijd wel een paar te vinden zijn die een aanslag in het westen willen plegen als vergelding, en zo geschiedde. Actie keer reactie.

En toen kwamen de westerse leiders in actie opdat we werden geconfronteerd met een aantal aanslagen. Ze zouden zorg dragen voor onze veiligheid tegen het kwaad. Vandaag de dag gebruiken ze het nog steeds. Zelfs de WIV wet, de sleepwet werd gisteren nog gebruikt door Rutte en Buma omdat wij gevaar lopen. Zo’n sleepwet zou aanslagen kunnen voorkomen! Nou werkelijk? Als PNAC niet bestaan had. En er geen valse oorlog tegen Irak was gevoerd hadden die aanslagen nooit plaats gevonden. Hadden die miljoenen vluchtelingen nooit Europa aangedaan. Zo zit de vork in de steel.

Ik ga vandaag TEGEN de sleepwet stemmen al weet je dat Mark Rutte het er door heen gaat drukken. Die sleepwet stond jaren geleden al op de agenda en ik vermoed dat de lijntjes lopen naar de NSA. Het heeft niks te maken met aanslagen maar het gaat hun om informatie en controle over de mensen als business model.

Denker
Denker
6 jaren geleden

Dit is weer niet te geloven, en ik maar wachten op het bericht dat de russen erachter zaten.Als je kijkt naar de grote van aanslagen die er plaats vinden.(een zelfmoord terrorist), zegt de logica dat dit heel groot is en niet in een grot is bekokstoofd.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x