Homepagina » Buitenland » De Poolse gruweldaden die de Tweede Wereldoorlog onvermijdelijk maakten. Verrassende feiten die u nog niet kende
tweede wereldoorlog

De Poolse gruweldaden die de Tweede Wereldoorlog onvermijdelijk maakten. Verrassende feiten die u nog niet kende

De nazi’s wilden een groot Duits rijk creëren en waren op zoek naar ‘Lebensraum’, met name in oostelijke richting. Hitler sloot een niet-aanvalsverdrag met de Sovjet-Unie en viel op 1 september 1939 Polen binnen. De Tweede Wereldoorlog was begonnen. Tot zover de officiële lezing.

Op 14 augustus 1939 hielden de Poolse autoriteiten flink huis in het oosten van Opper-Silezië.

De etnische Duitsers die er woonden, werden opgepakt en hun bezittingen in beslag genomen. De resterende Duitse winkels werden gesloten.

Waarschuwing

De Duitse minderheden in het gebied vreesden dat de Polen hen zou uitroeien.

Duizenden Duitsers probeerden te ontsnappen door de grens met Duitsland over te steken.

Nadat verschillende Duitsers door Poolse soldaten waren verminkt, liet Duitsland een waarschuwing uitgaan.

Rudolf Wiesner, één van de leiders van de Duitse minderheden in Polen, sprak van ‘een ramp van onvoorstelbare omvang’ in de eerste maanden van 1939.

Wiesner claimde dat de Duitsers waren ontslagen en geen uitkering kregen. Duitse bedrijven waren gesloten door de Poolse autoriteiten.

Etnische Duitsers werden opgepakt, gedeporteerd, verminkt en in elkaar geslagen.

Wiesner werd zelf op 16 augustus 1939 opgepakt door de Polen op verdenking van spionage.

Gruweldaden

De Duitse media berichtten steeds vaker over de Poolse gruweldaden.

De Völkischer Beobachter schreef dat meer dan 80.000 Duitse vluchtelingen uit Polen op 20 augustus 1939 de Duitse grens hadden bereikt.

Uit meldingen die zijn binnengekomen bij het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat de Polen zich als beesten hadden gedragen.

De Amerikaanse journalist W.L. White zei later dat er onder goed geïnformeerde burgers geen twijfel meer over bestond dat Duitsers in Polen dagelijks het slachtoffer werden van ongekende wreedheden.

Donald Day, een verslaggever van de Chicago Tribune, mocht Duitse vluchtelingen uit Polen interviewen. Hij schreef:

Het beeld was overal hetzelfde. Massale arrestaties en lange rijen vluchtelingen langs de wegen in het Poolse binnenland. Veel soldaten langs het spoor. Mensen die vielen werden neergeschoten. De Poolse autoriteiten leken helemaal te zijn doorgedraaid. De situatie was heel erg. Oorlog leek onvermijdelijk.

De Britse ambassadeur in Berlijn Nevile Henderson waarschuwde politicus Edward Frederick Lindley Wood, beter bekend als Lord Halifax, op 24 augustus 1939 dat een oorlog tussen Polen en Duitsland onvermijdelijk was, tenzij de onderhandelingen tussen de twee landen hervat zouden worden.

Wat Henderson niet wist, was dat Lord Halifax aanstuurde op oorlog om Duitsland te kunnen vernietigen.

Dilemma

Hitler stond voor een dilemma. Als hij niets zou doen, dan zouden de Duitsers aan hun lot worden overgelaten.

Als hij Polen zou binnenvallen, dan zouden de Britten en Fransen hem mogelijk de oorlog verklaren.

Op 23 augustus 1939 sloten Duitsland en de Sovjet-Unie het Molotov-Ribbentroppact.

Door dit niet-aanvalsverdrag te sluiten, hoopte Hitler dat er weer diplomatieke mogelijkheden zouden ontstaan.

De Britse premier Chamberlain waarschuwde hem op 23 augustus 1939 echter per brief dat Groot-Brittannië Polen militair zou steunen, ongeacht het pact.

Ook de Poolse minister Jozef Beck weigerde met Duitsland te onderhandelen.

Op 29 augustus 1939 deed Duitsland nog één laatste poging om het geschil op een vreedzame manier op te lossen. De Polen weigerden.

De Franse premier Daladier en de Britse premier Chamberlain waren persoonlijk erg kritisch over de Poolse regering.

Daladier sprak van ‘criminele waanzin’ en Chamberlain gaf tegenover ambassadeur Joseph Kennedy toe dat niet de Duitsers, maar de Polen onredelijk waren.

Polen mobiliseert leger

Op 29 augustus 1939 besloot de Poolse regering om haar leger te mobiliseren.

De Polen bliezen de brug van Dirschau (Tczew) op, ook al bevond het oostelijke deel van die brug zich op Duits grondgebied.

Op 1 september 1939 besloot Duitsland Polen binnen te vallen.

Alle Britse leiders claimden dat de oorlog was begonnen door Hitler.

Chamberlain zei die avond op de Britse radio dat ‘de verantwoordelijkheid voor deze vreselijke ramp op de schouders van één man rust: de Duitse rijkskanselier’.

Op 2 september 1939 belegden Italië en Duitsland een bemiddelingsbijeenkomst waar ook Groot-Brittannië, Frankrijk en Polen bij aanwezig zouden zijn.

Lord Halifax probeerde de plannen te dwarsbomen en eiste dat Duitsland zich eerst zou terugtrekken uit Polen.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Bonnet zei dat Halifax zich ‘onredelijk’ gedroeg.

De bijeenkomst zou er nooit komen, want op 3 september verklaarden Groot-Brittannië en Frankrijk de oorlog aan Duitsland.

Opgehangen

Duitsers kregen in Polen vaak te horen ‘dat ze opgehangen zouden worden’ als er oorlog zou uitbreken.

Dat gebeurde op 3 september onder meer in Torun en andere Poolse plaatsen.

De Amerikaanse historicus Alfred-Maurice de Zayas schreef dat de eerste slachtoffers van de oorlog de Volksdeutsche waren.

In de eerste dagen van de oorlog werden meer dan 5000 Duitse burgers vermoord, onder andere in Bromberg, Posen (Poznan) en in Pommerellen.

De wreedheden tegen etnische Duitsers zijn gedocumenteerd in het boek ‘Polish Acts of Atrocity Against the German Minority in Poland’ en bevestigd door pathologen van het Internationale Rode Kruis.

De eerste druk van het boek (november 1939) bevat 5437 gevallen van moord op mannen, vrouwen en kinderen, gepleegd door soldaten van het Poolse leger.

Tegen februari 1940 waren er al 12.857 gevallen bekend. Daarnaast waren nog eens 45.000 mensen vermist.

Anti-Duitse propaganda

Dit alles was het gevolg van de anti-Duitse propaganda die de Poolse media en overheid verspreidden.

De Polen voelden zich, gesterkt door de Britse militaire steun, oppermachtig en dachten overal mee weg te kunnen komen.

[Paul Craig Roberts]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • André schreef:

  Tja, werkelijk onze gehele geschiedenis is gelogen, verdraaid en gemanipileerd. Zoveel is me wel duidelijk na hier 20 jaar mee bezig te zijn.

  19 likes
 • ShinFutin schreef:

  Foto bij dit artikel is van een aziatische legereenheid ???

  7 likes
  • TACP schreef:

   @ ShinFutin

   Er vochten behoorlijk wat Aziaten in Europa tijdens WO II, een van die vele feitjes die men liever niet in de geschiedenisboekjes wilt zien. Het moet natuurlijk wel een Anglo American feestje blijven. Als het gaat om oorlogsmisdaden is er geen land/regime/rijk ter wereld die geen oceanen van bloed aan haar handen heeft.

   2 likes
   • ShinFutin schreef:

    Je hebt gelijk, blijkbaar is het een foto van het 442nd regimental combat team.

    0 likes
    • Robin de Boer schreef:

     Klopt, het betreft in dit geval een Amerikaanse legereenheid die in 1944 onder meer in Zuid-Frankrijk werd ingezet.

     Het bijschrift luidt:

     “Japanese-American infantrymen of the 442nd Regimental Combat Team hike up a muddy French road in the Chambois Sector, France, in late 1944.”

     1 likes
 • Sylwia schreef:

  Ongelooflijk! Polen hebben de tweede wereld oorlog begonnen, er bestaan ook poolse concentratie campen en Polen zijn tot nu toe grootste joden haters ter wereld?!
  Ieman wil heel graag geschiedenis opnieuw schrijven.

  6 likes
 • Harry schreef:

  De Engelsen en de Fransen waren niet zonder reden vol zelfvertrouwen toen ze de oorlog verklaarden aan Duitsland , ze hadden meer manschappen ja ook meer tanks. De Duitsers hadden een verdedigingslinie de Siegfried line. De Engelsen zongen: We’re Going to Hang out the Washing on the Siegfried Line

  Het ging ook om een Poolse corridor die dwars door Duitsland liep en om de Duitse stad Danzig, Hitler wilde alleen een corridor naar Danzig werd geweigerd . De Engelsen en de Fransen hadden nooit verwacht ook te kunnen verliezen, de Engelsen mochten ontsnappen bij Duinkerken want er zouden onderhandelingen komen maar Churchill wilde alleen de totale overgaven. Dan is er het sprookje dat Hess gek werd en daarom naar Engeland vloog. De duitsers wilde hun vooroologse gebieden en de vrije hand in Rusland en zoude zich terugtrekken https://www.dailymail.co.uk/news/article-2433733/How-Nazis-offered-peace-treaty-World-War-II-meant-selling-Russians.html

  Maar Churchill wilde alleen de totale overgaven. De geallieerden gaven de Russen wapens om de Duitsers te verslaan, en na onderhandelingen kregen ze een groot deel van Europa. Engeland zou alles kwijt raken, Europa zijn macht verliezen. In de jaren 90 bleek uit de archieven dat Rusland inderdaad europa wilde aanvallen. Je kunt je afvragen of de beste keuzes zijn gemaakt https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/hitler-was-stalin-net-voor~b71c3749/?referer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

  5 likes
 • rayoflight schreef:

  Alle geschiedenis lijkt mij fake , geschreven door de winnaars. Kijk eens hoeveel patenten USA van duitsland na wwii gestolen heeft. Zoek het een en ander uit en raak verbaast dat alle nieuws/informatie nutteloze propaganda is en was. Met dat gegeven wordt het duidelijk dat de waarheid omtrend wwii nooit echt aan het licht komt. Zelfs insinueren dat hitler weleens anders was dan de geallieerde propaganda machine ons voor doet schotelen maakt van een gewoon mens een nazi. Zolang het klootjesvolk nog denkt dat nieuws informatie is en een waarheidsgehalte heeft zal er niets veranderen. Gelukkig worden de juiste vragen weer gesteld. met dank aan niburi 🙂

  4 likes
 • ChiXiStigma schreef:

  AH, dus eigenlijk heeft Polen verloren, Polish Acts of Atrocity Against the German Minority in Poland, is geschreven door Duitsers nadat de oorlog al was begonnen.
  Geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars toch? Dus ik er dan vanuit gaan dat het hele artikel BS is?

  0 likes
  • anargie schreef:

   O ja? Zoek maar eens op “The Bromberg Massacre”.
   Dan zie je dat dit absoluut GEEN B.S. is!

   5 likes
   • ChiXiStigma schreef:

    Uit Wikipedia: After German Selbstschutz snipers fired on retreating Polish troops, there was a Polish reaction against the German minority and then the retaliatory execution of Polish hostages by the Wehrmacht and Selbstschutz, after the fall of the city

    Dus wat is je punt?

    2 likes
    • anargie schreef:

     Je weet echt niets….
     Ga eerst eens op onderzoek uit voordat je reageert met je beperkte kennis.
     Rotterdam lag wel degelijk in oorlogsgebied en het was ook nog eens een vergissing. Van de drie eskaders keerden er twee terug. Het derde had de oproep niet gehoord.
     En ja, er kwamen 854 onschuldige burgers om.
     Op 17 mei is Middelburg gebombardeerd omdat de Fransen zich daartussen verschuilden.

     Mönchen-Gladbach werd echter al op 11 mei door de Britten gebombardeerd; nog vóór Rotterdam..
     Ik kan je wel zeggen dat onze “bevrijders” (Om Nederland weer onder het bankiersjuk te krijgen) meer bommen op ons land hebben afgeworpen dan de Duitsers. En daarbij zijn meer mensen omgekomen dan als gevolg van Duitse bombardementen. – zoek maar uit.

     Maar ja, de Duitsers zijn het eeuwige kwaad. Ik moet zeggen 80 jaar Marxistische en Talmoedische indoctrinatie en haatpropaganda heeft zijn werk meer dan voortreffelijk gedaan…

     Kijk eens om je heen en vergelijk dat eens met de Weimar Republiek.
     De hele westerse beschaving is Weimar 2.0 geworden. Het is totaal verrot en corrupt. Dit is grotendeels VAN BINNENUIT veroorzaakt, net als in de Weimar Republiek!

     Wat rest is een laatste economische crisis, omdat het gehele economische systeem, gebaseerd op eeuwige, eindeloze en almaar groter wordende schuld niet veel langer meer te handhaven valt. En die crisis zal vele, vele malen erger zijn dan die van 1929

     9 likes
     • anargie schreef:

      Die Duitsers zijn iig onschuldiger dan de Britten die rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw de blanke boeren in Zuid-Afrika uitmoordden en en passant de concentratiekampen bedachten

      Zij zijn iig onschuldiger dan de Joden die tientallen miljoenen Russen hebben uitgemoord op manieren die we ons niet eens voor kunnen stellen

      Zij zijn iig onschuldiger dan de bankiers die Duitsland na W.O.I volledig leeg zogen en alle Duitse burgers van hun spaargelden beroofden en volledig berooid hun waardigheid hadden afgenomen

      Van alles wat ik weet, weet ik dat wat de Duitsers deden, STEEVAST een REACTIE OP is geweest, zélfs de inval in Nederland.
      Zélfs de inval in Nederland was preventief omdat de toenmalige Nederlandse regering -vanaf 1937!!- al lang en breed afspraken met de Engelsen en de Fransen hadden gemaakt voor een inval vanuit het Westen, ONDANKS de “neutraliteit” van Nederland.

      Wij hebben het aan de kwaadaardige nazi’s te danken dat we nog leven. Op 6 juli 1941 zou operatie GROZA plaats vinden. Dan zou GEHEEL EUROPA worden veroverd door het Rode leger. De Europeanen zouden massaal zijn uitgemoord, net als dat de Marxisten dat in Rusland en Spanje hebben gedaan.

      Hitler wíst dat hij de volgende in de rij was.

      7 likes
     • anargie schreef:

      Mijn motto is: Question everything, even your own thinking.
      “Persoonlijke ervaringen” zijn vaak gekleurd door een eenzijdige kijk of doordat ze zijn gekocht.
      Ik heb mijn kinderen een munt laten zien, (euro, gulden, mark, maakt niet, met de platte kant tussen mijn duim en wijsvinger geklemd, met de vraag: “Dit is rond, of niet?”
      Nadat dit werd beaamd draaide ik de munt een kwartslag en vroeg: En nu?

      Wat voor de één een “verzetsstrijder” is, is voor de ander een “terrorist”. Er zijn ALTIJD meerdere kanten van een verhaal en je kunt pas een fatsoenlijk beeld vormen door ALLE KANTEN te bekijken!

      Ik kijk naar data. Veroordeel niemand. Wanneer verhalen niet worden gestaafd door forensisch bewijs of door de tijdgeest, en helemaal wanneer het forensisch bewijs de verhalen juist tegenspreekt, dan geloof ik eerder het forensisch bewijs dan de verhalen, ofwel de lulkoek, waarmee wij dagelijks mee worden geconfronteerd.

      Zo ben ik niet alleen de (aanloop naar) de tweede wereldoorlog aangegaan, maar zo heb ik de afgelopen 30 jaar meer dan 3000 jaar geschiedenis bestudeerd.

      Follow the money to get (closest) to the truth, Waarheid is niet zichtbaar, maar door het geld te volgen, MET DE KENNIS, dan kun je zien wie er liegt of niet.

      Wanneer iemand mijn kinderen zou vragen waar ik de grootste hekel aan heb, zullen die allemaal steevast zeggen: LIEGEN.

      Wat ik persoonlijk de beste samenvatting vind van de afgelopen 300 jaar is deze.

      http://tomatobubble.com/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/nwoforbiddenhistory63.pdf

      Deze samenvatting is het relaas van een onderzoeksjournalist die historisch gezien alle kanten van het verhaal heeft bekeken, en in mijn ogen de meest betrouwbare samenvatting heeft neergezet.

      Het is, net als aan Journalisten, aan historici de TAAK om de waarheid te achterhalen. Maar tegenwoordig gaat het in deze corrupte wereld alleen nog maar om scoops, kijkcijfers, hits of de waan van de dag. En natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen (zoals deze site). EN DIE KOESTER IK!

      Ik wens je veel wijsheid toe.

      5 likes
     • ChiXiStigma schreef:

      Nee, ik weet niets, het boeit mij ook niet wat de reden is, ik kijk alleen naar persoonlijke ervaringen.
      Het verhaal dat die Duitsers zo onschuldig waren hoor ik al 40 jaar, verbazingwekkend dat mensen daar voor strijden, hopeloze zaak, maar de indoctrinatie van de White power beweging heeft zijn werk gedaan, alhoewel ze zelf ingestort zijn.
      Een economische crisis voorspellen is niet zo moeilijk, die komt er toch wel, dat is inderdaad de werking van het systeem.
      Ik heb niks op met de overheid, die zijn er niet voor ons.
      Maar ik gooi zeker Holland niet in de uitverkoop ten gunste van de moffen.

      2 likes
     • ChiXiStigma schreef:

      De munt blijft rond, ondanks het gezichtspunt.

      Zelf onderzoeken ben ik voor, daarom zit ik ook op deze site en laat mij niet wegsturen, echter ben ik al wijs genoeg om te snappen dat ook de “onafhankelijke” journalisten vaak gekleurde meningen hebben.
      Follow the money, is een interessante, want het gaat doorgaans om macht, en machthebbers hebben onbeperkt toegang tot geld, en je kan geld een kant op sturen zodat het lijkt alsof er wat gaande is.
      Ik zou zeggen, probeer open te blijven staan voor meningen van anderen zonder ze gelijk in de hoek te trappen, en blijf lekker onderzoek doen.

      0 likes
    • anargie schreef:

     Jij pakt wikipedia als bron? Woooow geweldig. Wat doe je dan in vredesnaam bij ninefornews? Ga naar de NPO.
     Die is zelfs nog minder gecensureerd dan wikipedia,

     https://altcensored.com/watch?v=mwxLIILoaso

     en natuurlijk gecensureerd op Youtube.
     https://www.youtube.com/watch?v=mwxLIILoaso

     7 likes
     • ChiXiStigma schreef:

      Wat ik hier doe? Gewoon een andere kijk op dingen lezen en lekker reageren op jou en andere mensen, lekker mijn eigen zin dus, jij bepaalt n.l. niet wat ik wel of niet doe.
      En dan post ik wat, en daar mag jij dan weer op reageren, lekker vrij, heel anders als in de jaren 40 vorige eeuw.
      En dan dit, waarom zou ik dat filmpje wat jij plaatst wel geloven? Waarom zou ik een schrijver uit Duitsland wel geloven?
      Voor mij is WW2 begonnen toen Rotterdam plat gebombardeerd werd, dat was geen militair doel, valt voor mij niet goed te praten, mijn land is aangevallen. Of het feit dat mijn grootouders uit hun huis getrapt werden door de duitsers, gewoon oprotten ga maar lopen (Gewoon een boerengezin, vlak bij Arnhem.) Of de verhalen van mijn schoonmoeder hoe wreed de SS was in deze regio.
      Wat denk jij dat het gevolg was voor de mensen hier aan de kust toen er een muur gebouwd moest worden, hele stukken dorp zijn weggevaagd? Of lekker te werk gesteld worden door die lui. Maar blijf het lekker goed praten, en vinden dat ze gelijk hadden, dat mag jij gewoon van mij.

      5 likes
  • Ivor Biggun schreef:

   Schultze-Rhonhof, G: 1939 – Der Krieg, der viele Väter hatte Der lange Anlauf zum Zweiten Weltkrieg

   Alleen een idioot veranderd nooit zijn mening.

   0 likes
   • ChiXiStigma schreef:

    Vandaar het grote aantal neo nazi’s.

    0 likes
    • anargie schreef:

     Het woord “nazi” werd in de jaren ’20 van de vorige eeuw geherintroduceerd door de COMMUNISTISCHE journalist Konrad Heiden om de Nationalisten te ridiculiseren.

     Sla een King James bijbel uit 1600 open en de komt de term “NAZIRITE” tegen.

     De etymologie van het woord nazi dateert al ongeveer 2000 jaar, toen Griekse joden deze term verzonnen om iemand uit EN-NASIR of EN-NASIRA belachelijk te maken.
     Dit zijn de Arabische namen voor een hele bekende plek.
     Zoek maar uit welke dat is.

     8 likes
 • x

  Check Also

  covid-19-paspoort

  Kunnen we in de toekomst alleen nog reizen met dit Covid-19-paspoort?

  De media waarschuwen al wekenlang dat het ...

  coronavaccin

  Ze dekken zich al in: Producent van ‘ons’ coronavaccin beschermd tegen SCHADECLAIMS

  AstraZeneca is in de meeste landen beschermd ...

  >