Homepagina » Straling » Wake-up call: Waarom we niet langer kunnen aannemen dat draadloze technologie veilig is
Wake-up call: Waarom we niet langer kunnen aannemen dat draadloze technologie veilig is

Wake-up call: Waarom we niet langer kunnen aannemen dat draadloze technologie veilig is

Draadloze technologie is een belangrijk onderdeel geworden van onze cultuur. Vrijwel iedereen heeft een mobiele telefoon, bijna overal is wifi en de slimme meter is niet meer weg te denken uit moderne woningen.

Is draadloze technologie wel veilig? Beïnvloedt de exponentiële toename van de hoeveelheid elektromagnetische straling waar we aan worden blootgesteld onze gezondheid? En wat doet deze straling met onze kinderen?

In deze TED-lezing gaat Jeromy Johnson in op de gezondheidsgevolgen op de lange termijn en legt hij uit waarom een toenemend aantal mensen op aarde last krijgt van aandoeningen als gevolg van draadloze technologie.

Als ze in de buurt van een wifi-router, slimme meter of gsm-mast komen krijgen ze bijvoorbeeld last van slapeloosheid, hoofdpijn, vermoeidheid en stress. Johnson gaat niet alleen in op de gezondheidsgevolgen en de wetenschap achter dit groeiende probleem, hij draagt ook oplossingen aan om de blootstelling te verminderen.

Johnson werkte 15 jaar lang in Silicon Valley. Nadat hij in 2011 na langdurige blootstelling aan elektromagnetische straling elektrohypersensitief werd, probeerde hij weer gezond te worden en besloot hij anderen te informeren over de risico’s van straling.

[TEDx]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
5 jaren geleden

Het flitsendsnelle 4G wordt nu snel al weer vervangen door het 200x snellere 5G wat weer voor zoveel meer straling zal zorgen dat heel veel, zo niet alle mensen daar zonder twijfel zeer veel extra gezondheidsproblemen van gaan ondervinden. En niemand kan eraan ontsnappen, wij allen zijn er aan overgeleverd omdat de meesten niet kunnen geloven dat zowel overheid als fabrikanten schijten op onze gezondheid. Ze staan toe voor het lieve geld dat we met z’n allen leven in één grote magnetron die nooit meer uitgezet gaat worden.

Jos
Jos
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

Niet alleen de overheid en de fabrikanten schijten op onze gezondheid, dat doen we we vooral ook zelf.

exegese
exegese
Reactie op  Jos
5 jaren geleden

schijten op onze gezondheid, dat doen we we vooral ook zelf.

Zou je werkelijk denken @Jos ?
Wel eens gehoord van mindcontrol ? Wel eens gehoord van machtsmisbruik, spindoctors en het achterhouden van cruciale informatie om de mensheid uit te dunnen en puur uit winstbejag ?

Reden waarom mensen niet meer in staat zijn te beseffen waar ze mee bezig zijn is dat ze in de loop der eeuwen constant misleid zijn en zo ver het moeras ingejaagd dat het inmiddels te confronterend zou zijn dit voor zichzelf toe te moeten geven. Ze zijn gehersenspoeld, verdoofd en verdwaasd, verleid met talloze leugens en gemakjes. We komen veel te langzaam uit coma.

Is het zo volgens jou, dat als je sluw, machtig en handig genoeg bent om de massa te misleiden je daar ongebreideld en ongestraft misbruik van mag maken ?
Dan zijn we het daar grondig oneens met elkaar. De schuld ligt niet bij de onwetende massa maar bij een kleine groep machtige psychopaten die mensen willens en wetens in het ongeluk storten om er uiteindelijk zelf beter van te worden. Maar het tij is aan het keren. Steeds meer mensen krijgen door wat er met hen uitgevreten wordt en dat moet toegejuicht worden, luid, duidelijk en zo massaal mogelijk.

Jos
Jos
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

@exegese,

Nee hoor, ik snap heus wel wat er aan de hand is. Wat ik bedoel is: zelfs al weten mensen dat wifi gevaarlijk is, ze willen tóch overal bereikbaar zijn. Alcohol is slecht. Ook jongeren weten dat, maar omdat ze stijf staan van de angst om uit de toon te vallen zuipen ze zich ieder weekend bijna in coma. Roken als een schoorsteen en voedsel uit de snackbar of kant en klaar uit de magnetron.

Helaas wordt je gezondheid ook beïnvloed door de keuzes van anderen, maar wij hebben zelf óók een keus. Als wij pertinent weigeren te vreten wat voor onze snufferd door “de elite” wordt uitgestrooid, dan zal er linksom of rechtsom tóch iets moeten veranderen.

exegese
exegese
Reactie op  Jos
4 jaren geleden

@jos,
je zou ook redelijkerwijs kunnen concluderen dat er iets meer aan de hand moet zijn als de grote meute tegen beter weten in, er vrijwillig voor kiest zichzelf te vernietigen. Dan is een stelling van “eigen schuld dikke bult ” misschien wat erg kort door de bocht.

Dat is namelijk wat men met mind-control bewerkstelligd. De main stream media staat hen volledig ten dienste en daar worden hele sluwe dingen mee uitgevreten. Men wekt bovendien de indruk als overheid te waken over ieders gezondheid en veiligheid. Men verbiedt en gebiedt van alles, men bestrijdt van alles, men bestraft mensen die de medemens in gevaar brengen of iets aandoen. We zijn gezegend met een gigantische berg wetboeken die geen mens meer begrijpt, dan kun je als rechter gewoon je gang gaan als dat zo uit komt. Men doet alsof we reddeloos verloren zijn zonder onze “zorgzame overheid”. De werkelijkheid is precies het tegenovergestelde. Men werkt er uit alle macht aan mee om mensen in de verleiding te brengen met zaken die gemakzucht aanwakkeren, met zaken die lekker maar stiekem zeer ongezond zijn. Met voedingsadviezen die al lang achterhaald zijn en bovendien ziekmakend.De overheid doet er alles aan om ons ziek, zwak en misselijk te houden zodat we maar niet in opstand komen tegen het handje vol gajes wat ons dag in dag uit naar de gallemiezen tracht te krijgen. Daar ligt een heel sluw en smiechterig plan aan ten grondslag, een plan wat al duizenden jaren oud is en waar zeer nauwkeurig stap voor stap wordt afgewerkt, daar is lang over nagedacht en gedebatteerd, daar is niet over één nacht ijs gegaan en daar is niet iedereen zich van bewust en alles in overweging nemend is dat nog te begrijpen ook. Welk weldenkend mens kan nou bevroeden dat de boven ons gestelden ons zo ongenadig hard belazeren en dat een mensenleven in werkelijkheid niets, maar dan ook niets voorstelt voor ze ? Dat is wat massa-hypnose kan doen en dat is waar ze mee bezig zijn sinds mensenheugenis.

Arwijn
Arwijn
Reactie op  exegese
5 jaren geleden

Ze gaan net zo lang door tot letterlijk de vogels dood uit de lucht gaan vallen voor ons neus.

Same old story
Same old story
Reactie op  Arwijn
5 jaren geleden

Uhmmmm … We zitten nu toch ook zelf op het net?

Misschien doen we dingen onzelf aan …
Vraag en aanbod??

trackback
Eindtijdberichten en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
5 jaren geleden
helder
helder
5 jaren geleden

de mens is een taai ras,

earthaxis
earthaxis
Reactie op  helder
5 jaren geleden

de mens is een (dier)soort en geen ras. Mijn inziens zijn dieren vaak veel geharder in het doorstaan van de elementen. De mens is ontzettend kwetsbaar en afhankelijk van zijn technologieën. Maar dan moeten deze technologieën natuurlijk geen bedreiging op zich gaan worden…

earthaxis
earthaxis
5 jaren geleden

De documentaire Resonance is ook heel interessant in deze:
https://www.youtube.com/watch?v=rO-QroJt94g

exegese
exegese
Reactie op  earthaxis
5 jaren geleden

De Schumann-resonantie is inderdaad van gigantische invloed op al het leven op aarde. Weer zoiets onnoemelijk belangrijks waar nooit iemand van overheidswege ooit één woord over rept, niet op scholen, niet in de media en niet in de geneeskunde. Alles wat enorm belangrijk is voor de mensheid daar wordt over gelogen of het wordt verzwegen. Maar ondanks alles komt het langzaam maar zeker weer boven drijven. Steeds meer mensen krijgen weer weet van de Schumann-resonantie hoe het gebruikt kan worden en hoe het werkt.

Rene
Rene
5 jaren geleden

zet een fm radio aan en stem af tussen 2 zenders, je hoort nu ruis.
dat is EM straling uitgezonden door de miljarden sterren in ons universum.
mensen laat je niet gek maken EM straling is er altijd geweest en zal er altijd zijn.

earthaxis
earthaxis
Reactie op  Rene
5 jaren geleden

Door onze atmosfeer is de gevaarlijke hoogfrequente straling weggefilterd.

Rene
Rene
Reactie op  earthaxis
5 jaren geleden

aha en die atmosfeer komt niet tot aan de grond?

earthaxis
earthaxis
Reactie op  Rene
5 jaren geleden

Als em straling nooit gevaarlijk is, waarom steek je dan ter leering ende vermaek je hoofd niet even in een magnetron op de hoogste stand…

Rene
Rene
Reactie op  earthaxis
4 jaren geleden

ik zeg niet dat em straling nooit gevaarlijk is.

afhankelijk van het vermogen (veldsterkte) en de frequentie kan het wel degelijk schadelijk zijn.

ook die van de zon (UV, GAMA etc.)

alleen de gebruikte frequentie en vermogens gebruikt in de telecommunicatie; wifi umts gsm 3G en 4G = tussen de 800 MHZ en 5 GHZ (ja je wifi signaal van je modem maakt gebruik van 5GHZ)
is niet aantoonbaar gevaarlijk. daar zijn de veldsterktes te laag voor.

nvh
nvh
Reactie op  Rene
5 jaren geleden

Hier vergeet je gemakshalve wel even te vermelden dat kosmische en andere natuurlijke stralingsbronnen zich beperken binnen een bepaald spectrum. Hoe hoger de frequentie hoe meer decibel vereist is om de golf even ver te laten reizen en hoe groter de interactie met materie. Dus 4g 5g 20ghz waar houdt dit op? Deze golven induceren stroompjes in celweefsel en hebben hiermee de potentie om allerlei celprocessen te verstoren. Op zijn minst voorzichtigheid geboden bij het opvoeren van de frequenties zou je zeggen. Maar dat is nu juist het probleem we gaan hier helemaal los met al die zendmasten. En er wordt relatief weinig onderzoek gedaan naar de effecten. Beetje jammer als we in het westen over 20 jaar 80% van de bevolking ineens vol met K blijkt te zitten.

Rene
Rene
Reactie op  nvh
4 jaren geleden

dat is nu juist het mooie die natuurlijke stralingsbronnen doen dat juist niet

van de ruis op de radio = lage frequentie tot het zichtbare licht = hoge frequentie, en de ioniserende straling UV röntgen gama = ultra hoge frequenties komen allemaal voor in de natuur

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Wat belangrijker is het eigenlijke doel. Via (el)ectra/technologie de mens overnemen/vernietigen. El = Al. Alien zijn gewoon mensen. Je zegt geen aalien, maar eelien. Een e dus. El is vals licht/kunstlicht. God/levende/element hout staat voor zonlicht.
Voor Cern staat ook het standbeeld Moroni(en shiva) De engel die verscheen aan Joseph Smith op 21 september 1823. Dit getal(1823) staat op een deur in de serie under the dome. Dome is het netwerk van wifi/satellieten/data enz.
Joseph Smith is de grondlegger van de kerk van Jezus christus van de heiligen der laatste dagen. Dit is een mormoonse sekte die samen werkt met de vrijmetselarij.
Wie beheert veel bedrijven/grootaandelen enz., de vrijmetselarij.(die zit overal op de wereld)
Waarom is het jaar 2015 het jaar van het licht? Zowel kerk als kunst? En waarom op 21 september de dag van de vrede? Toen is die sekte ontstaan. De sekte die de Niburu gaat uitvoeren/al aan het uitvoeren is.
Het wordt voor mij steeds duidelijker dat de agenda zo wordt uitgevoerd. En dus twijfel ik heel erg aan een geheel natuurlijk mini zonnestelsel dat hier op aarde de boel komt verstoren.(je kunt ook zo’n stelsel/natuurfenomenen faken via technologie). Denk bv. maar eens aan een illusionist. Spelen met licht. Spelen met energie. Ook NASA is/doet geheimzinnig.
Kun je toestaan dat technologie alles vernietigd? Is dit echt nodig om de aarde te zuiveren? Een ander systeem zou ook al veel kunnen doen. Iets wat menselijker/beschaafder is en al het levende meer beschermd. Waarom moet de agenda uitgevoerd gaan worden, als het ministelsel alles verwoest? Lijkt mij dat je dan zoveel mogelijk mensen gezond laat opgroeien, zodat er veel mensen een overleven kans hebben en de mens zo niet geheel uitgeroeid wordt.
Waarom moet onze geest ook overgenomen worden via technologie? We weten toch al hoe mensen denken? De verschillen. Daar zou je in de praktijk iets aan kunnen doen/bewust maken. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden en in de pc/data hoeven te stoppen. En daarom is alles bij mij verdacht.

Rene
Rene
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

ik denk dat dit ook niet overgaat van een groene thee 🙂

Ufo
Ufo
5 jaren geleden

Hoe kun je je helemaal beschermen tegen straling? Als ik zelf geen draadloze technologie in huis heb, heb ik nog wel last van de straling van de buren.

Rene
Rene
Reactie op  Ufo
5 jaren geleden

je neemt een rol aluminiumfolie, leg dan tien lagen folie over elkaar kruislings (tegen gepolariseerde straling) daarna vorm je het pak folie in de vorm van een halve bol ter grootte van een voetbal een piramide mag ook daar glijd de straling nog beter van af.
het resultaat zet je op je hoofd……..

je kan en hoeft je niet te beschermen tegen EM straling!!!! zolang je niet naast een hoog vermogen zender gaat staan (een radar of zo) kan het geen kwaad.

exegese
exegese
Reactie op  Rene
5 jaren geleden

Nee @Renee, het kan allemaal helemaal geen kwaad. Niks aan de hand joh.

Berichtje in het AD van vandaag :

Bijna 100.000 mensen per jaar krijgen kanker. Het aantal is het afgelopen decennium met 36 procent toegenomen, zo blijkt uit cijfers die de Nederlandse Kankerregistratie (NKR) vandaag heeft gepresenteerd.

We zijn hard op weg dat 1 op de 2 mensen kanker krijgt in zijn of haar leven, kanker is inmiddels al doodsoorzaak nummer 1 maar voor de rest is er geen vuiltje aan de lucht volgens jou ?

Draai liever aluminiumfolie om je toetsenbord en niet te weinig. Je spam komt me de neus uit onderhand.

E.van Duyn
E.van Duyn
5 jaren geleden

oplossing bestaat al vele jaren;

http://orgo-knight.com

Rene
Rene
Reactie op  E.van Duyn
5 jaren geleden

die zie ik niet helemaal, wat beweren ze wat die dingen doen?
ik zie metaalafval ingegoten in kunsthars????

Orlando
Orlando
4 jaren geleden

Tja cola is ook ongezond dat weet ongeveer iedereen maar iedereen doet het toch.
Ik heb een andere strategie: ethernet is sneller dan wifi daarom is ethernet beter

x

Check Also

mondkapjes

Mondkapjes ‘beschadigen kinderen’: 68% ouders meldt alarmerende klachten

In Duitsland is het eerste grote onderzoek ...

grote reset

Grote Reset: Zo ziet de toekomst eruit als de elites hun zin krijgen

De elites willen niet terug naar normaal. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x