Gezondheid

Optimisme gelinkt aan gezond hart

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse onderzoekers leggen in een nieuwe studie het verband tussen bloedlipiden van mensen van middelbare leeftijd en optimisme.

In The American Journal of Cardiology schrijven ze dat mensen met een zonnige kijk op het leven over het algemeen een goed gewicht hebben en ‘verstandig’ eten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Dit is weer een stukje bewijs dat onze geestelijke en fysieke gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn,” zei hoofdonderzoeker Julia Boehm van de Harvard School of Public Health. Eerder toonde Boehm een verband aan tussen optimisme en een lager risico op hartaanvallen.

Triglyceriden

Haar team analyseerde data van 990 mensen van middelbare leeftijd. Mensen die hoog scoorden op optimisme bleken ook meer HDL-cholesterol in hun bloed te hebben, een vetachtige stof die beschermt tegen hartziekten. Ze hadden daarnaast een lager gehalte aan triglyceriden in het bloed, moleculen die leiden tot adelverkalking.

De onderzoekers kunnen op basis van het onderzoek niet met zekerheid zeggen of een optimistische kijk op het leven gezond maakt of dat optimisme het gevolg is van gezond leven.

De groep van Boehm nam geen andere invloeden in ogenschouw, maar wanneer specifieke factoren werden meegenomen in het onderzoek – zoals leefstijl, alcoholconsumptie en lichaamsgewicht – werd het verband tussen optimisme en bloedvetten zwakker.

Grote gevolgen

Dit suggereert dat de geneigdheid van optimisten om gezonder te leven de verschillen in bloedlipiden in ieder geval gedeeltelijk kan verklaren.

“Als je een vooruitziende blik hebt en positief bent ingesteld heeft dat grote gevolgen voor verschillende aspecten van je leven,” zei Dr. Hilary Tindle van de Universiteit van Pittsburgh.

Bron: Reuters.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Als ik geen optimist zou zijn geweest was ik hier allang niet meer geweest.En bekijk het eens zo: Als je maar lang genoeg denkt ik kon wel eens hoofdpijn krijgen,komt die hoofdpijn meestal nog opzetten ook!!Keer het om, en denk ik krijg het lekker niet, en je krijgt het niet.Dus we blijven ten allen tijde positief, want het leven is mij te lief!!!

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

Ik zeg altijd onkruid vergaat niet maar ik neem veel kruiden voor het hart drink ik Melisse thee heerlijk en gezond .ik ben bijna nooit ziek soms hoofdpijn maar ziek nooit .

Peter II
Peter II
11 jaren geleden

‘ De onderzoekers kunnen op basis van het onderzoek niet met zekerheid zeggen of een optimistische kijk op het leven gezond maakt of dat optimisme het gevolg is van gezond leven. ‘

Als je dit zinnetje nu eens omdraait. En je hoort en ziet om je heen, hoe het gaat met armoede, onrecht en steeds meer regeltjes,… hoe kan iemand, uberhaubt, dan nog optimistisch zijn ? Is het niet juist daardoor, dat optimisme de kop in wordt gedrukt en mensen daardoor alleen maar zieker worden ? Gewoon, door alle regeltjes en wetjes en noem maar op ? Nu leest u waarom iemand 10 jaar gemiddeld korter leeft. De welgestelden… die leven langer, maar degene die gemuilkorfd worden, hebben niets aan het verhaal over optimistisch zijn. Simpelweg, omdat het niet voor hen is weggelegd en onmogelijk wordt gemaakt. Ik neem het daarom op, voor de armen en onderdrukten. Degene die ziek zijn of worden. Omdat het puur onderdrukking is. De rijken weten dit verhaal over optimisme al langer. En zorgen daarom juist voor steeds meer onrust en nieuwe regeltjes. M.a.w. de mens wordt ziek GEMAAKT ! Maar… gelukkig geven wij ons niet zo gewonnen.

Woutertje
Woutertje
11 jaren geleden

Vorige week was het nog dat pessimistische mensen langer leven dan optimistische mensen.

Iedereen geeft er ook gewoon maar een draai aan en waait met elke wind mee.
Ongelooflijk wat je tegenwoordig moet geloven.

Jammer dat ‘wetenschappelijk onderzoek’ ten alle tijden (!!!!) gunstig uitpakt voor de financierder.
Alsof ze een kristallen bol hebben staan en in de toekomst kunnen kijken.

Beetje zoals deze man verteld.

http://youtu.be/h4MhbkWJzKk

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x