BuitenlandCorona

‘Franse politieagenten sluiten zich aan bij protest tegen coronapas’

Help door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Beelden die viral gaan op social media zouden laten zien hoe Franse politieagenten zich aansluiten bij een massaal protest tegen de coronapas. “Liberté! Liberté! Liberté!” roepen de betogers in het filmpje, wat ‘vrijheid’ betekent.

Onafhankelijk journalist Luke Rudkowski van We Are Change zette de beelden op Twitter en schrijft erbij: “Het lijkt erop dat politieagenten zich hebben aangesloten bij de mars van de gele hesjes in Frankrijk, waar de meerderheid tegen Macrons tirannieke gedwongen prikken is.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png


Sommigen noemen de beelden hartverwarmend, terwijl anderen zeggen dat de politieagenten zich niet hebben aangesloten bij het protest, maar de betogers escorteren. Er gaan ook beelden rond van Franse politieagenten die hun helm afzetten uit solidariteit met de betogers, maar die dateren van juni vorig jaar.

Regering versoepelt regels na massale protesten

Zaterdag demonstreerden in Parijs minstens 100.000 mensen tegen de coronapas. De protesten waren voor de regering reden om de regels iets te versoepelen. Zo is de pas straks niet nodig om toegang te krijgen tot winkelcentra met een omvang van minder dan 20.000 vierkante meter.

De pas – die aantoont dat de bezitter is ingeënt tegen corona, negatief is getest of recent is hersteld van corona – is vanaf augustus verplicht in cafés, restaurants en sommige winkelcentra. Ook mensen die een groot evenement of culturele instelling willen bezoeken, moeten de pas tonen om toegang te kunnen krijgen.

[Infowars]

4.9 48 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Job
Job
2 jaren geleden

In Frankrijk hebben blijbaar meer politieagenten een rugegraat dan in Nederland.

Hier knuppelt menig agent met liefde demonstranten ongenadig hard neer. Schelden tegen demonstranten en pure minachting uiten door agenten is ook aan de orde van de dag. Wetskennis hebben agenten hier niet en respect voor de wet laat staan burgers hebben agenten hier ook niet.
Geen wonder dat het vertrouwen in de politie in Nederland snel afneemt.

Arnie
Arnie
2 jaren geleden

Er is maar een oplossing, alle verantwoordelijke oppakken, zo ook de politie top, en andere uitweg is er niet.

Mikail Zorlu
Mikail Zorlu
2 jaren geleden

Heel goed. Dat de politie in Frankrijk nu van inzien dat Corona maatregelingen een Fars is. Nu nog Nederland en de rest van heel de Wereld.

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Het zal uiteindelijk toch van de fransen moeten komen.

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x