Het Complot

Walmart onderzocht wegens belastingontduiking en witwassen

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee Amerikaanse congresleden die onderzoek doen naar omkopingspraktijken bij supermarktketen Walmart in Mexico hebben documenten waaruit blijkt dat het bedrijf zich ook schuldig maakt aan belastingontduiking en witwassen.

Congresleden Elijah Cummings en Henry Waxman hebben Walmart-topman Michael Duke in een brief gevraagd om tekst en uitleg.

“We hebben de hand weten te leggen op interne documenten waaruit blijkt dat Walmart niet alleen smeergeld gaf aan autoriteiten, maar zich ook schuldig maakt aan ‘twijfelachtig financieel gedrag’, waaronder belastingontduiking en witwassen in Mexico,” aldus de brief die op dinsdag is verstuurd.

Verzuimd

Cummings en Waxman geven Walmart tot 28 augustus aanstaande de tijd om te reageren en documenten te overhandigen. “Alhoewel u herhaaldelijk heeft aangegeven te zullen meewerken aan het onderzoek, heeft u verzuimd de gevraagde documenten te overhandigen en krijgen wij geen toegang tot belangrijke getuigen,” schreef het tweetal.

Het Mexicaanse dochterbedrijf Walmex liet per brief weten dat men niet op de hoogte was van een onderzoek door de Mexicaanse autoriteiten naar aanleiding van de aantijgingen.

Het congressionele onderzoek loopt parallel aan onderzoeken die het Amerikaanse ministerie van Justitie, beurswaakhond SEC en de Mexicaanse regering hebben ingesteld naar Walmart.

Steekpenningen

Het schandaal kwam naar buiten toen de New York Times in april onthulde dat het grootste buitenlandse dochterbedrijf van de supermarktketen smeergeld had betaald aan de autoriteiten om makkelijker winkels te kunnen openen. Vervolgens werd geprobeerd alle sporen uit te wissen.

Toen Walmart begin 2000 uitbreidde naar Mexico hebben Mexicaanse functionarissen naar schatting voor ruim 19 miljoen euro aan steekpenningen ontvangen, aldus de krant. In juni zei Walmart-voorzitter Robson Walton tijdens een aandeelhoudersvergadering nog dat het bedrijf medewerking zal verlenen aan de onderzoekers. Is de beerput misschien toch iets te diep?

Bron: FT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Z-PiLL
Z-PiLL
9 jaren geleden

Bizar, wordt op RTL Z net over de Walmart gepraat omdat ze het zo ontzettend fijn voor de aandeelhouders gedaan hebben afgelopen jaar, niets over onderzoeken of eventuele boetes…
Zo blijkt de kloof tussen de MSM en het echte nieuws maar weer eens.
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/33/hogere-winst-en-omzet-wal_mart.xml

K3
K3
9 jaren geleden

[quote name=”Z-PiLL”]Bizar, wordt op RTL Z net over de Walmart gepraat omdat ze het zo ontzettend fijn voor de aandeelhouders gedaan hebben afgelopen jaar, niets over onderzoeken of eventuele boetes…
Zo blijkt de kloof tussen de MSM en het echte nieuws maar weer eens.
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/33/hogere-winst-en-omzet-wal_mart.xml%5B/quote%5D

Tja RTL daar noem je wat. de commercieelen zijn allemaal geldverslaafde slaafjes van de Illuminatie. Die moeten dit gewoon vertellen en zelfstandig denken kunnen ze daar niet dus…krijgen we verdraaide waarheden. Staan ze vanaf hun begin al om bekend.

Robijn
Robijn
9 jaren geleden

Walmart is nu hard aan het pushen om in India voet aan de grond te krijgen. Indiase politici zijn sowieso erg vatbaar voor stekkepenni8ngen. De boerenorganisaties vrezen dat met de komst van buitenlandse supermarktketens (India heeft zelf geen supermarktketens van belang) er honderdduizenden straatverkopers van groenten werkloos zullen raken.

Marlon Brandnetel
Marlon Brandnetel
9 jaren geleden

[quote name=”Z-PiLL”]Bizar, wordt op RTL Z net over de Walmart gepraat omdat ze het zo ontzettend fijn voor de aandeelhouders gedaan hebben afgelopen jaar, niets over onderzoeken of eventuele boetes…
Zo blijkt de kloof tussen de MSM en het echte nieuws maar weer eens.
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/33/hogere-winst-en-omzet-wal_mart.xml%5B/quote%5D

Zijn die psychopaten nog niet opgepakt dan? Ze horen in een gesticht.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x