Binnenland

‘Tribunaal’ opgezet in Den Haag om Monsanto te berechten

Help ons door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Den Haag wordt aankomend jaar een ‘tribunaal’ opgezet om de Amerikaanse landbouwreus Monsanto te berechten. Het bedrijf maakt onder meer genetisch gemanipuleerde organismen (ggo’s) en landbouwgif.

Het tribunaal wil in mei volgend jaar honderden mensen laten getuigen die in de afgelopen 60 jaar slachtoffer zouden zijn geworden van Monsanto. Nadat de rechters en juristen de getuigen gehoord hebben, zullen ze uitspraak doen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Als Monsanto schuldig wordt bevonden, moet het bedrijf uit Europa verbannen worden wegens de oprichting van een criminele vereniging,” aldus actievoerder René Lehnherr.

Misdaden tegen de mensheid

Lehnherr zegt dat zo’n tribunaal de enige manier is om de chemiereus tot de orde te roepen. “Met dit tribunaal willen we Monsanto aanklagen wegens misdaden tegen de mensheid,” zei hij. “Dat begon met de oorlog in Vietnam, waarvoor Monsanto het gif Agent Orange ontwikkelde en het gaat door tot en met de boeren in India, Colombia, Mali en vele andere landen die nu het slachtoffer zijn van de praktijken van het bedrijf.”

De komende maanden probeert Lehnherr steun te krijgen voor zijn project. Het is onder meer belangrijk dat hij steun krijgt bij het verzorgen van onderdak voor de internationale delegaties, het transport en vertaling. Hij denkt enkele honderden mensen nodig te hebben.

[Den Haag FM]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marie
Marie
8 jaren geleden

Fantastisch van deze man! Vraag me wel af of tribunaal objectief is en niet zal worden omgekocht. Desondanks verdient dit initiatief ons aller steun!

redice
redice
8 jaren geleden

ben eens benieuwd. monsanto zo simpel uitschakelen zal niet lukken want de elitaire machthebbers hebben allemaal hun handen in monsanto, het is 1 pot nat EN politiek

jenne
jenne
8 jaren geleden

Ik zou er op willen wijzen, dat de hele land en tuinbouw, veeteeld, de groot verbruikers zijn van de Chemice Pharmaceutische industrie.
Dit hele pakket berust op angst, verlies van de oogst, en manipulatie, hoe betalen wij onze schulden, Bank leningen, en kosten, Kunstmest etc.
Het zit er in verkankerd, beetje meer kan geen kwaad, van niets komt niets en meer van dat ondenken.
Ze zouden wakker moeten worden, en hun geweten volgen, het kan ook anders, niet gemakkelijk maar het kan !

garriet60
garriet60
8 jaren geleden

hoe kunnen ze nou tegen deze firma een proces beginnen als Nederland zelf toelaat dat;dat bedrijf hier gif rotzooi in huis heeft de groen voorzieningen van de gemeentes hebben ook nogal wat van die troep i8n huis zag er laats hier bij mijn flat ook eentje van de gemeente lopen met een drukspuit bezig om onkruid te verwelken .maar die vochtige troep zakt wel de bodem in wat we later weer terug kunnen vinden in ons leiding water .de gemeentes schrijven nu wel ?we zullen dit in 2016 weg doen ! maar ik zeg .en velen met mij liever vandaag nog dan morgen!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x