Gezondheid

Warm die kliekjes niet op in de magnetron, dat kan namelijk diabetes veroorzaken

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We doen het allemaal wel eens: kliekjes bewaren in Tupperware-bakjes. Maar we staan er vaak niet bij stil wat het opwarmen van Tupperware in de magnetron met ons lichaam kan doen.

Even snel wat eten opwarmen in de magnetron kan een hele reeks gezondheidsproblemen met zich meebrengen, zo blijkt uit een nieuwe studie. Door voedsel in een plastic bak op te warmen komen er vele giftige chemicaliën in je voedsel terecht, waarvan sommige insulineresistentie en hoge bloeddruk veroorzaken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Ftalaten

Zelfs als de bak niet wordt verwarmd komen de chemicaliën toch in kleine hoeveelheden het lichaam binnen, aldus dr. Leonardo Transande van het Langone Medical Center. Hij bestudeerde samen met zijn collega’s twee ftalaten die in de afgelopen 10 jaar zijn gebruikt om plastic te maken.

“We analyseerden de concentraties DINP en DIDP in urinemonsters van kinderen en jongvolwassenen die tussen 2009 en 2012 waren verzameld,” vertelde Trasande. “Er werd een relatie gevonden tussen hoge bloeddruk en concentraties DINP/DIDP. Het is geen oorzaak-gevolg relatie, maar het suggereert wel dat ftalaten kunnen bijdragen aan hoge bloeddruk.”

Lager IQ

Trasande gaf een aantal tips om de blootstelling aan DINP en DIDP tot een minimum te beperken: Vermijd plastic bakken of andere plastic verpakkingen als je eten opwarmt in de magnetron en stop plastic bakken niet in de vaatwasser. Gebruik dus geen plastic bakken, maar borden of schalen als je eten wilt opwarmen in de magnetron.

Vorig jaar bleek uit een studie van de Columbia-universiteit dat zwangere vrouwen die worden blootgesteld aan ftalaten baby’s kunnen krijgen met een lager IQ.

[Medical Daily]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Niks in de magnetron! Allemaal niet nodig. Wil je iets ontdooien? Doe het in vaccuum plastic in een bak met koud water. Binnen een kwartier ontdooid. Wil je iets snel opwarmen? Gooi het in een pannetje en warm het op op het gasfornuis. Klaar.

nunki
nunki
8 jaren geleden

Alleen arme mensen gebruiken tegenwoordig nog een microgolfoven. Normale mensen eten gewoon vers. Kost wat meer, maar dan heb je wel wat.

Richard
Richard
8 jaren geleden

De magnetron zet je voeding om in vulmiddel, de deur uit met dat verschrikkelijke apparaat.

Winger
Winger
8 jaren geleden

Goeie info. Maar je moet sowieso nooit een magnetron gebruiken!

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x