Archeologie

24 mysterieuze nieuwe geogliefen ontdekt bij Nazcalijnen in Peru

Help anderen door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Nazca-plateau in Peru blijkt 24 nieuwe geogliefen te bevatten die zo’n 200 jaar ouder zijn dan de oorspronkelijke Nazcalijnen. De afbeeldingen, die aan het oppervlak nauwelijks zijn te zien, zijn ontdekt door onderzoekers van de Universiteit van Yamagata in Japan. Zij maakten even ten noorden van de stad Nazca 3D-scans van de bodem.

Het team ontdekte 24 geogliefen van dieren, waarvan sommige lijken op kameelachtigen en lama’s, zo lieten de onderzoekers weten in een persverklaring. Afgelopen jaar ontdekte het team in een nabijgelegen gebied ook al 17 geogliefen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Al deze geogliefen zijn op hellingen van de heuvel getekend om ze duidelijk zichtbaar te maken,” zei hoofdonderzoeker Masato Sakai. De afbeeldingen zijn tussen de 5 en 20 meter groot en dateren van 400 tot 200 voor Christus.

Sakai waarschuwde dat de geogliefen dreigen te worden vernietigd als gevolg van de recente stedelijke uitbreiding. “Het is belangrijk deze informatie met de lokale bevolking en de overheid te delen om ze te behouden,” voegde hij toe.

De enorme afbeeldingen in het zuiden van Peru zijn alleen te zien vanuit de lucht. Waarom het toenmalige Nazca-volk de lijnen trok, is voor archeologen één van de grootste mysteries ter wereld. Het plateau werd in 1994 uitgeroepen tot werelderfgoed.

[Discovery]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ubunti
ubunti
8 jaren geleden

“… voor archeologen één van de grootste mysteries”.
De mens denkt nog altijd dat ze het centrum zijn van het heelal. Het universal bestaat al even. Dat er elders leven is of heeft bestaan blijft men nog ontkennen. Dit is absurd, want je kan met het bestaan van buitenaards leven heel wat verklaren.
De precisie en techniek waarmee de egyptenaren de pyramides ontwierpen blijft nu nog een raadsel. Neem daarbij nog de locatie van de pyramides op aarde en ten opzichte van de welbefaamde orion belt dan sta je er met je mond vol tanden. Met de huidige technologie is dit niet na te bootsen. Hoe waren zij er met hamer en bijl wel toe in staat?

Overal lees je hoe gefascineerd de mensen (oudhied) waren over het heelal. Je vraagt je toch af hoe dit zou komen?

Pietje
Pietje
8 jaren geleden

Ubunti, alles dat niet makkelijk of helemaal niet valt te verklaren hebben aliens gedaan. Want dat ligt voor de hand, logisch ook om zo te redeneren. Want aliens staan er om bekend onverklaarbare dingen te doen???? Dat de vroegere mensen erg slim waren kunnen wij ons niet voorstellen want mensen in de oudheid waren primitief en konden helemaal niks. Zou het kunnen dat we een hele hoop kennis verloren hebben die ze heel vroeger wel hadden?? Nee dat is absurd om te denken………..het waren vast en zeker aliens logisch ook.
De fascinatie over de hele wereld voor het heelal of UNIVERSUM komt misschien omdat je het overal kunt zien en heel veel vragen oproept en toen de wereld nog niet met licht werd vervuild in de nacht moet het er erg spectaculair hebben uitgezien. Misschien vandaar of is dat weer te eenvoudig zonder ufo s en aliens???

speedmaster
speedmaster
8 jaren geleden

bedankt voor de prachtige foto’s

jeetje
jeetje
8 jaren geleden

is dat een …hond??

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x