Homepagina » Archeologie » 24 mysterieuze nieuwe geogliefen ontdekt bij Nazcalijnen in Peru
24 mysterieuze nieuwe geogliefen ontdekt bij Nazcalijnen in Peru

24 mysterieuze nieuwe geogliefen ontdekt bij Nazcalijnen in Peru

Het Nazca-plateau in Peru blijkt 24 nieuwe geogliefen te bevatten die zo’n 200 jaar ouder zijn dan de oorspronkelijke Nazcalijnen. De afbeeldingen, die aan het oppervlak nauwelijks zijn te zien, zijn ontdekt door onderzoekers van de Universiteit van Yamagata in Japan. Zij maakten even ten noorden van de stad Nazca 3D-scans van de bodem.

Het team ontdekte 24 geogliefen van dieren, waarvan sommige lijken op kameelachtigen en lama’s, zo lieten de onderzoekers weten in een persverklaring. Afgelopen jaar ontdekte het team in een nabijgelegen gebied ook al 17 geogliefen.

“Al deze geogliefen zijn op hellingen van de heuvel getekend om ze duidelijk zichtbaar te maken,” zei hoofdonderzoeker Masato Sakai. De afbeeldingen zijn tussen de 5 en 20 meter groot en dateren van 400 tot 200 voor Christus.

Sakai waarschuwde dat de geogliefen dreigen te worden vernietigd als gevolg van de recente stedelijke uitbreiding. “Het is belangrijk deze informatie met de lokale bevolking en de overheid te delen om ze te behouden,” voegde hij toe.

De enorme afbeeldingen in het zuiden van Peru zijn alleen te zien vanuit de lucht. Waarom het toenmalige Nazca-volk de lijnen trok, is voor archeologen één van de grootste mysteries ter wereld. Het plateau werd in 1994 uitgeroepen tot werelderfgoed.

[Discovery]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ubunti
ubunti
5 jaren geleden

“… voor archeologen één van de grootste mysteries”.
De mens denkt nog altijd dat ze het centrum zijn van het heelal. Het universal bestaat al even. Dat er elders leven is of heeft bestaan blijft men nog ontkennen. Dit is absurd, want je kan met het bestaan van buitenaards leven heel wat verklaren.
De precisie en techniek waarmee de egyptenaren de pyramides ontwierpen blijft nu nog een raadsel. Neem daarbij nog de locatie van de pyramides op aarde en ten opzichte van de welbefaamde orion belt dan sta je er met je mond vol tanden. Met de huidige technologie is dit niet na te bootsen. Hoe waren zij er met hamer en bijl wel toe in staat?

Overal lees je hoe gefascineerd de mensen (oudhied) waren over het heelal. Je vraagt je toch af hoe dit zou komen?

Tycho Brahe
Tycho Brahe
Reactie op  ubunti
5 jaren geleden

Het jammere is dat de sterren uit de gordel van Orion helemaal niet goed passen op de posities van de genoemde piramides. De posities passen beter bij het sterrenbeeld Cygnus maar dat maakt het verhaal wel wat minder spannend.

Pietje
Pietje
5 jaren geleden

Ubunti, alles dat niet makkelijk of helemaal niet valt te verklaren hebben aliens gedaan. Want dat ligt voor de hand, logisch ook om zo te redeneren. Want aliens staan er om bekend onverklaarbare dingen te doen???? Dat de vroegere mensen erg slim waren kunnen wij ons niet voorstellen want mensen in de oudheid waren primitief en konden helemaal niks. Zou het kunnen dat we een hele hoop kennis verloren hebben die ze heel vroeger wel hadden?? Nee dat is absurd om te denken………..het waren vast en zeker aliens logisch ook.
De fascinatie over de hele wereld voor het heelal of UNIVERSUM komt misschien omdat je het overal kunt zien en heel veel vragen oproept en toen de wereld nog niet met licht werd vervuild in de nacht moet het er erg spectaculair hebben uitgezien. Misschien vandaar of is dat weer te eenvoudig zonder ufo s en aliens???

helder
helder
Reactie op  Pietje
5 jaren geleden

Volgens mijn theorie heeft het wel met buitenaardsen te maken. Gemaakt voor hun van de mensen toen. Kijk wat we nu weer voor jullie gemaakt hebben. Vinden jullie het mooi? Jajaja heel mooi. Die buitenaardsen dan he.

ubunti
ubunti
Reactie op  Pietje
5 jaren geleden

– Die vervlogen kennis hoe zou dat komen? Waar zijn alle gereedschappen en materialen gebleven nodig voor het construren van die bouwwerken? Ben jij in staat met hamer, paard en kar zulke constructies uit de grond te stampen.

– Gelijk heb je om te zeggen dat nightsky adembenemend is om naar te staren zonder al die vervuiling van tegenwoordig. Maar welke events heeft ertoe geleid om de posities van de sterren ten opzicht van het heelal en aarde te berekenen en welk kennis heeft dat bijgebracht.

– Meestal als je praat over buitenaardsen dan hebben de meesten een beeld van reptielachtige mensen, reuzen en dergelijke. Dat is me dunkt een verkeerde perceptie. Het kunnen evengoed mensen zijn

– Het heeft lang geduurd voor de mens te beseffen dat de aarde niet het centrum van het heelal is. En het gaat nog even duren zo blijkt waneer de mens ook eens beseft dat wij niet het centrum van de wereld zijn.

Ieder zijn mening en geloofsovertuiging.

speedmaster
speedmaster
5 jaren geleden

bedankt voor de prachtige foto’s

jeetje
jeetje
5 jaren geleden

is dat een …hond??

x

Check Also

soros

Peruaanse rechtbank: Soros en Bill Gates zitten achter het coronavirus

Een Peruaanse rechtbank heeft beweerd dat ‘de ...

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x