Homepagina » Buitenland » Betrapt: Washington evacueert IS-terroristen in oosten Syrië. Hier werden ze naartoe gebracht
Washington evacueert IS-terroristen in oosten Syrië. Hier werden ze naartoe gebracht

Betrapt: Washington evacueert IS-terroristen in oosten Syrië. Hier werden ze naartoe gebracht

De Verenigde Staten blijven de terroristen die worden geassocieerd met IS in het oosten van Syrië steunen. Sommige IS-leiders zijn met Amerikaanse helikopters geëvacueerd, meldt het Syrische persbureau SANA.

Lokale bewoners hebben zondag gezien dat Amerikaanse helikopters een nieuwe groep IS-leiders vanuit al-Shadadi naar een trainingscentrum in Hasaka hebben vervoerd.

De bewoners zeiden dat zondag twee Amerikaanse helikopters zijn geland in Twaimin, ten zuidoosten van de stad al-Shadadi.

Zonder problemen

Ze vervoerden een aantal IS-terroristen naar Sabah al-Kheir, 20 kilometer ten zuiden van Hasaka. Het Amerikaanse leger gebruikt deze plek om terreurgroepen te trainen, aldus de lokale bewoners.

De burgerbronnen voegden toe dat Amerikaanse helikopters afgelopen donderdag zonder problemen in een gebied rond het dorp Tweimin konden landen, terwijl terreurgroepen zich in die regio hebben verschanst.

Belgische nationaliteit

De helikopters zouden vier IS-terroristen hebben afgezet, waaronder één met de Belgische nationaliteit.

Tegelijkertijd werd op sociale media een bericht verspreid door terroristen waarin stond dat ene Abu Qasim al-Iraq met zijn vrouw en lijfwacht was verdwenen en dat hij grote sommen geld had meegenomen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het Amerikaanse leger IS-leiders evacueert. Eind december werd gemeld hoe Amerikaanse helikopters groepen IS-terroristen evacueerden uit Hasaka.

[SANA]


Vind je deze info goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Misschien al weer wat gedateerd nieuws, maar altijd nog aktueel: gewonde ISIL- terroristen verpleegd en verzorgd in Israel.
  http://revolutionaironline.com/breaking-gewonde-isil-terroristen-verpleegd-en-verzorgd-in-israel/

  More than 500 jihadists cared for at the Ziv Medical Centre Israël
  http://www.voltairenet.org/article189411.html

  De zionisten/nep joden hebben natuurlijk onmiddellijk met de VS troepen gecommuniceerd om duidelijk te maken dat de ziekenhuizen in Israël overlopen met huursoldaten en men toch maar uit voorzorg ze in het vervolg moet evacueren. Huursoldaten/huurmoordenaars heeft Israël het label Al Qaida maar weer opgeplakt, want een ISIS/ISIL label staat natuurlijk behoorlijk rottig.

  http://revolutionaironline.com/

  10 likes
  • Volgens internationale wetten en regels is het verplicht gewonde burgers en soldaten een medische behandeling te geven. Israël voldoet hiermee aan de regels.
   De artsen die deze behandelingen geven weten meestal niet wie de persoon is die ze behandelen, de leiding van the IDF weet het meestal wel.
   Voor de leiding in Israël geldt dat ze voldoen aan de internationale regels wat dit betreft.
   Houdt Israël zich aan de regels is het weer niet goed volgens sommigen.

   6 likes
   • Donder toch op met dergelijk gezever, alsof een zionistisch Israël of de gecontroleerde VS politiek met zijn zionistische bankenkartels zich ook maar iets aangrekken van regels en wetten. Ze hebben schijt aan menselevens, laat staan dat ze zich ook maar iets aantrekken van wat alinea’s op waardeloos papier.

    18 likes
    • Van Zalk,
     Als jij toch zo begaan bent met Israël waarom zorg je er dan niet voor dat Israëlische soldaten niet meer Palestijnse kinderen het ziekenhuis inslaan, of de vele gewonden door de voortdurende aanvallen op Palestijnse woningen met hun bewoners er nog in en die NIET opgenomen worden in Israëlische ziekenhuizen.
     Israël helpt enkel diegenen die hun welgevallig zijn dus kom niet aan dat ze zich ineens wel aan internationale wetten zouden houden.

     9 likes
   • Gast doe die Israël bril eens af, als een moordenaar wordt opgepakt met kogel wonden wordt hij/zij ook behandeld.. ja dat is een menselijke *regel*.
    Maar daarna gaat hij/zij gewoon naar een rechter en gevangenis, Israël laat ze gewoon weer vrij, ongeacht dat ze terroristen zijn, en Syrische *rebellen* zijn OOK terroristen.
    Elke groep die wapens gebruikt tegen Syriërs of de legitieme regering.. ZIJN terroristen end of story.
    Chaos onder arabische facties/landen is in het voordeel van Israël, of de Zionisten politiek.
    Israël is een apartheid staat en een grote schender van mensenrechten, maar ik begrijp in u geval dat je dan tegen de klaagmuur praat.
    Als je een beetje menselijke empathie hebt.. ga dan even in de schoenen staan van een Palestijn, die in wezen in een open lucht gevangenis woont.. maar ben bang dat u dat ook niet kan inzien.

    1 likes
  • …De Kat draait door of is de spijker op de kop aan het slaan?

   Verder ben ik persoonlijk geen liefhebber van dergelijke opsmuk makende controverses van Kat op de voorpagina, maar ergens zal er toch meer aan de hand zijn dan wat wij slechts aan de oppervlakte zien drijven. En neem maar aan dat de macht werkelijk over lijken gaat, ongeacht wiens lijk.

   Neemt niet weg, dat het verplegen van terroristen een bewezen en toegegeven feit is, maar laat Israël het in het midden of het hier gaat om VS/ISR huursoldaten met label Al Qaida of soldaten van Assad. Natuurlijk dikke lol, soldaten van Assad oplappen in Israël en daarna weer kapot laten schieten door Israëlische huursoldaten?

   3 likes
 2. Waarschijnlijk is het een andere groep moslim-strijders geweest die zijn geëvacueerd. Ik geloof er nog geen 1% van dat the USA terroristen van isis evacueert. The USA ziet enkele strijdende partijen (moslim-groepen) als oppositie. Burgers op de grond (in Syrië) hebben zich waarschijnlijk vergist, en de strijdende partijen door elkaar gehaald.
  Assad en Iran heulen al jaren met terroristen van hezbollah en hamas, door het leveren van wapens e.d.
  Assad moet daarom opzouten, en Iran moet Syrië verlaten. Daarna verkiezingen in Syrië. Probleem opgelost.

  4 likes
  • Assad moet opzouten omwille van het voorkomen van een WOIII of opzouten omdat dan het brave Westen, die als een drammerig kind zijn zin wil doordrijven, in het MO dan zijn enge tentakels verder kan spreiden? Verklaart u allen nader.

   Hier in NL heeft een burger al niets meer in te brengen dan slechts één keer in de vier jaar een formaliteit afhandelen, waarna men weer kan doodvallen. Zo moet het MO er ook uit komen te zien? Dan zijn dat heel mooie vooruitzichten. Heb medelijden met dergelijke vooruitzichten voor het volk. Neemt niet weg, ook hier: “arme wij”…

   20 likes
   • als assad verdwijnt, breekt er echt de pleuris uit in het middenoosten.
    de koppensnellers van al quada en isis zullen dan inderdaad met steun van de vs en israel terugkomen .
    als rusland en turkije er zich dan ook mee gaan bemoeien,is de kans iop WO 3 zeer reeel.

    3 likes
  • Assad is democratisch gekozen en zou nu ook weer democraties gekozen worden maar dit komt niet overeen met de wens van de USA die een pijplijn door Syrië wil dat Assad niet wil

   7 likes
  • Van Zalk, het probleem is enkel opgelost als Amerika haar militaire basissen verwijderd uit Syrië. Die zitten daar volstrekt illegaal.
   Als de Amerikanen niet begonnen waren met stoken in het Midden Oosten , voornamelijk op voorspraak van Israël, was er daar nergens oorlog geweest. Zoek maar eens op wie en wat de bronnen zijn van al die zogenaamde Arabische Lentes. Een tip: Assad was het niet.

   7 likes
 3. General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years
  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

  Even afgezien van die gifgasaanvallen die onterecht in de schoenen van Assad worden geschoven door de gekochte mainstreammedia met hun propaganda, maar gewoon door de zogeheten ‘moderate rebels’zijn uitgevoerd net als de gescripte illusies van de White Helmets die in werkelijkheid door en door verdorven zijn, was de omverwerping net zoals dat van Libië en Irak allang geleden op de tekentafel van de CIA/Deep State/Pentagon ontworpen. Ook de oorlogshitserij tegen Iran zal weinigen verbazen. Dat wordt het volgende project van uncle Sam. Na 9-11 hadden ze het gedroomde ‘excuus’ om het hele Midden Oosten in een bloedbad te transformeren met miljoenen doden in toto. We kijken naar een toneelstuk die zijn weerga niet kent. Feitelijk hebben de Amerikanen niks meer te zoeken in Syrië. Rusland heeft IS zo goed als weggevaagd, maar het gaat natuurlijk om controle, om olie en om het plaatsen van nieuwe bases.
  .
  Assad wordt net zoals destijds Khadaffi voortdurend gedemoniseerd door het Westen terwijl Khadaffi juist goed voor zijn volk zorgde. Onderwijs was gratis, de zorg koste bijna niks en vele andere zaken floreerde, maar ja – als je van de dollar af wil wordt je vernietigd.. Khadaff had zelfs een regeling met Berlusconi. In ruil voor een maandelijkse zak met geld zorgde Khadaffi ervoor om de stroom asielzoekers te beteugelen. Daar was George Soros met zijn kleurenrevoluties niet zo blij mee natuurlijk. Het zal weinigen verbazen dat de Deep State en al zijn westerse lakeien piswoest op Poetin zijn. IS verslaan is natuurlijk niet de bedoeling – die zijn tactisch geplaatst om een andere agenda te bewerkstelligen. Niks is wat het lijkt.

  10 likes
 4. Wat meer bewijs dan alleen maar wat getuigenverklaringen zou fijn zijn om deze beschuldiging kracht bij te zetten.

  1 likes
  • Jij denkt aan nepnieuws.??

   0 likes
   • Nepnieuws? Dat vind ik dan weer zo’n woord waar ik niet zo heel veel me kan. Nee, ik denk aan Bayes’ bewijsvoering. De claim dat de US IS steunt is op z’n zachtst gezegd een opvallende en niet voor de hand liggende claim. Een uitzonderlijke claim. En een uitzonderlijke claim behoeft een uitzonderlijke bewijsvoering.

    Dat laatste zie ik niet. Er worden civiele ooggetuigen aangehaald. Het is een bekend gegeven dat ooggetuigeverklaringen zeer onbetrouwbaar zijn. Ik mis: video, fotos, verklaringen van IS’ers enzovoorts.

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapjes

Miljoenen mondkapjes vernietigd ‘om plaats te maken voor vluchtelingen’

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is ...

Syrische vluchtelingen

De waarheid over de ‘Syrische vluchtelingen’ die Erdogan naar Europa stuurt

Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.