Buitenland

Betrapt: Washington evacueert IS-terroristen in oosten Syrië. Hier werden ze naartoe gebracht

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Verenigde Staten blijven de terroristen die worden geassocieerd met IS in het oosten van Syrië steunen. Sommige IS-leiders zijn met Amerikaanse helikopters geëvacueerd, meldt het Syrische persbureau SANA.

Lokale bewoners hebben zondag gezien dat Amerikaanse helikopters een nieuwe groep IS-leiders vanuit al-Shadadi naar een trainingscentrum in Hasaka hebben vervoerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De bewoners zeiden dat zondag twee Amerikaanse helikopters zijn geland in Twaimin, ten zuidoosten van de stad al-Shadadi.

Zonder problemen

Ze vervoerden een aantal IS-terroristen naar Sabah al-Kheir, 20 kilometer ten zuiden van Hasaka. Het Amerikaanse leger gebruikt deze plek om terreurgroepen te trainen, aldus de lokale bewoners.

De burgerbronnen voegden toe dat Amerikaanse helikopters afgelopen donderdag zonder problemen in een gebied rond het dorp Tweimin konden landen, terwijl terreurgroepen zich in die regio hebben verschanst.

Belgische nationaliteit

De helikopters zouden vier IS-terroristen hebben afgezet, waaronder één met de Belgische nationaliteit.

Tegelijkertijd werd op sociale media een bericht verspreid door terroristen waarin stond dat ene Abu Qasim al-Iraq met zijn vrouw en lijfwacht was verdwenen en dat hij grote sommen geld had meegenomen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het Amerikaanse leger IS-leiders evacueert. Eind december werd gemeld hoe Amerikaanse helikopters groepen IS-terroristen evacueerden uit Hasaka.

[SANA]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
6 jaren geleden

Waarschijnlijk is het een andere groep moslim-strijders geweest die zijn geëvacueerd. Ik geloof er nog geen 1% van dat the USA terroristen van isis evacueert. The USA ziet enkele strijdende partijen (moslim-groepen) als oppositie. Burgers op de grond (in Syrië) hebben zich waarschijnlijk vergist, en de strijdende partijen door elkaar gehaald.
Assad en Iran heulen al jaren met terroristen van hezbollah en hamas, door het leveren van wapens e.d.
Assad moet daarom opzouten, en Iran moet Syrië verlaten. Daarna verkiezingen in Syrië. Probleem opgelost.

weg met ons
weg met ons
6 jaren geleden

Misschien al weer wat gedateerd nieuws, maar altijd nog aktueel: gewonde ISIL- terroristen verpleegd en verzorgd in Israel.
http://revolutionaironline.com/breaking-gewonde-isil-terroristen-verpleegd-en-verzorgd-in-israel/

More than 500 jihadists cared for at the Ziv Medical Centre Israël
http://www.voltairenet.org/article189411.html

De zionisten/nep joden hebben natuurlijk onmiddellijk met de VS troepen gecommuniceerd om duidelijk te maken dat de ziekenhuizen in Israël overlopen met huursoldaten en men toch maar uit voorzorg ze in het vervolg moet evacueren. Huursoldaten/huurmoordenaars heeft Israël het label Al Qaida maar weer opgeplakt, want een ISIS/ISIL label staat natuurlijk behoorlijk rottig.

http://revolutionaironline.com/

Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years
https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

Even afgezien van die gifgasaanvallen die onterecht in de schoenen van Assad worden geschoven door de gekochte mainstreammedia met hun propaganda, maar gewoon door de zogeheten ‘moderate rebels’zijn uitgevoerd net als de gescripte illusies van de White Helmets die in werkelijkheid door en door verdorven zijn, was de omverwerping net zoals dat van Libië en Irak allang geleden op de tekentafel van de CIA/Deep State/Pentagon ontworpen. Ook de oorlogshitserij tegen Iran zal weinigen verbazen. Dat wordt het volgende project van uncle Sam. Na 9-11 hadden ze het gedroomde ‘excuus’ om het hele Midden Oosten in een bloedbad te transformeren met miljoenen doden in toto. We kijken naar een toneelstuk die zijn weerga niet kent. Feitelijk hebben de Amerikanen niks meer te zoeken in Syrië. Rusland heeft IS zo goed als weggevaagd, maar het gaat natuurlijk om controle, om olie en om het plaatsen van nieuwe bases.
.
Assad wordt net zoals destijds Khadaffi voortdurend gedemoniseerd door het Westen terwijl Khadaffi juist goed voor zijn volk zorgde. Onderwijs was gratis, de zorg koste bijna niks en vele andere zaken floreerde, maar ja – als je van de dollar af wil wordt je vernietigd.. Khadaff had zelfs een regeling met Berlusconi. In ruil voor een maandelijkse zak met geld zorgde Khadaffi ervoor om de stroom asielzoekers te beteugelen. Daar was George Soros met zijn kleurenrevoluties niet zo blij mee natuurlijk. Het zal weinigen verbazen dat de Deep State en al zijn westerse lakeien piswoest op Poetin zijn. IS verslaan is natuurlijk niet de bedoeling – die zijn tactisch geplaatst om een andere agenda te bewerkstelligen. Niks is wat het lijkt.

Hawks
Hawks
6 jaren geleden

Wat meer bewijs dan alleen maar wat getuigenverklaringen zou fijn zijn om deze beschuldiging kracht bij te zetten.

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x