Homepagina » Buitenland » Miljoenen Amerikaans belastinggeld naar terroristen. De reactie van deze journaliste is veelzeggend
Miljoenen Amerikaans belastinggeld naar terroristen. De reactie van deze journaliste is veelzeggend

Miljoenen Amerikaans belastinggeld naar terroristen. De reactie van deze journaliste is veelzeggend

De Verenigde Staten zullen de controversiële, aan jihadisten gelinkte Witte Helmen blijven financieren. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de groep ‘100.000 levens’ heeft gered in Syrië.

President Trump heeft het ministerie toestemming gegeven om 6,6 miljoen dollar opzij te zetten voor de groep.

witte-helmen-al-qaidaWoordvoerster van het ministerie Heather Nauert claimde dat de Witte Helmen sinds het uitbreken van het conflict in Syrië meer dan 100.000 levens hebben gered.

Afschuwelijk

Die uitspraak kwam zelfs voor de Witte Helmen als een verrassing, aangezien ze zelf schatten dat ze zo’n 70.000 mensen hebben gered.

“Afschuwelijk. Meer geld naar de propagandisten van de Witte Helmen die volgens zo veel inwoners van Aleppo en Ghouta samenwerken met of onderdeel uitmaken van de terreurgroepen Al Qaida en Jaysh al-Islam,” zei journaliste Eva Bartlett, die meerdere keren in Syrië is geweest.

De controversiële groep, die enkel opereert in gebieden die in handen zijn van militanten en die gelinkt is aan jihadisten, heeft inmiddels meer dan 200 miljoen dollar ontvangen, onder meer vanuit Nederland.

Blijven steunen

Hoewel de VS de geldkraan onlangs dichtdraaide, gaf de Britse overheid aan de Witte Helmen te zullen blijven steunen.

“We steunen hen en we zullen hen in de toekomst blijven steunen,” verklaarde premier May. De Britse overheid heeft inmiddels ruim 38 miljoen pond (43 miljoen euro) overgemaakt naar de groep.

Neporganisatie

Medeoprichter van Pink Floyd Roger Waters noemde de Witte Helmen onlangs tijdens een concert in Barcelona een ‘neporganisatie die alleen bestaat om propaganda voor jihadisten en terroristen te maken’.

Hij deed deze uitspraak nadat uit e-mails was gebleken dat de Witte Helmen Rogers hadden geprobeerd te beïnvloeden met Saudisch geld.

Foto: Tan Khaerr Wikimedia Commons

[RT]


Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

2 reacties

 1. Alsof steunen betekent dat men humaan zou zijn of voor het redden van mensenlevens is. Steunen in deze betekent oorlog, moord en leugens in stand houden.

  En verder heeft alles alleen maar te maken met het in stand houden en uitbreiden van de zionistische tentakels (geld) macht, wereldwijd.

  De enige die deze fascistische, criminele, zionistische maffia en moordmachinerie kan stoppen is Rusland. Individuele machten kunnen niks uitrichten, omdat deze niet terug kunnen slaan of te braaf zijn en niets zullen ondernemen met geweld of moord, dit in tegenstelling tot de zionisten. Je kunt het zionisme ook omschrijven als het (onzichtbare) leger van de Rothschild’s, het militair industriële complex tot aan de leden van de Bilderberg.

  Mensen met veel macht en geld (monetaire systeem) zullen natuurlijk nooit zonder rugdekking kunnen en daarom ervoor zorgen dat ze beschermd zijn en zelfs aanbeden worden door een leger (sekte) van gekochte mensen.

  Zelfs het zionisme is één grote leugen en huichelpot, die verneuken of brengen elkaar nog om als het moet. Die leven allen in een compleet geestelijk gestoorde en artificiële, door henzelf gecreëerde, schijnwereld. Die weten niet eens wat het leven werkelijk behelst en zitten vast in een illusie van waanzin, gevoelloosheid en liefdeloosheid.

  Het enige wat voor hen de bevestiging is dat ze bij het rechte eind hebben zijn de getallen op de nep bankrekening. Het is één grote farce, maar wel een heel gevaarlijke en ongeleide farce.

  9 likes
 2. Ja lekker bericht en het belastinggeld werd al veel vaker misbruikt. Bekijk dit verhaal maar eens;

  https://www.youtube.com/watch?v=8xnFk0M3KYY

  6 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

is-terroristen

IS-terroristen op tv: ‘Ja, wij werkten samen met Amerikaanse leger’

Gevangengenomen IS-terroristen hebben op tv toegegeven dat ...