Binnenland

VVD-lijsttrekker legt bom onder kabinet: ‘Positie van Rutte IV niet meer houdbaar’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

De verkiezingen brengen voor de VVD ‘niet de winst die we wilden’, zei premier Rutte tijdens een partijbijeenkomst in Den Bosch. Zijn partij leed in alle exitpolls verlies.

De megawinst van BBB is ‘een heel duidelijke schreeuw naar de politiek’, zei Rutte. Hij sprak van ‘een zeer relevant signaal’ van de kiezer. Hij zei meer tijd nodig te hebben om die schreeuw te interpreteren. Afgelopen weekend zei de premier nog dat hij denkt dat de coalitie stand zal houden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Dit voelt niet goed

Steeds meer VVD’ers vinden dat het kabinet-Rutte IV moet vallen. De Friese VVD-lijsttrekker Avine Fokkens stelt dat de positie van het kabinet niet meer houdbaar is. “Nu stoïcijns doordenderen lijkt mij niet goed,” zei ze na het grote verkiezingsverlies.

“Als ik er zou zitten, zou ik het voor mezelf wel weten,” zei Fokkens. “Dan zou ik zeggen: dit voelt niet goed. Ik kan niet voor een ander spreken, maar als ik voor mezelf moest bepalen, zou ik daar wel consequenties aan verbinden.”

Stekker uit het kabinet

Ze zou het niet goed vinden als Den Haag gewoon door zou gaan op de oude koers. “Zo’n aardverschuiving is wel een teken aan de wand. Het gaat om meer dan alleen stikstof, het is een grote onvrede. De kloof tussen Randstad en periferie wordt steeds groter, daar moeten we wel wat mee doen.”

Het is volgens Fokkens niet ondenkbaar dat de stekker uit het kabinet wordt getrokken en dat er nieuwe verkiezingen komen. “Ik sluit het niet uit,” zei ze in de studio van Omrop Fryslân.

[Omrop Fryslân]

4.8 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

171 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
S. Temmen
S. Temmen
1 jaar geleden

Dat psychopaatje gaat nooit vanzelf weg. Toeslagen , enz enz enz. Hij zit er nog steeds.

roro 237
roro 237
1 jaar geleden

De strijd is niet zozeer tegen Rutte of Kaag………..maar tegen de VN, WHO, Klaus Schwab (WEF) de EU, Soros en de krankzinnige Gates!

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

De uitslag laat zien dat de volle omvang van de injectie misdaden nog niet helemaal is doorgedrongen bij de gemiddelde NPO kijker.

Gun het nog wat tijd.

Old Harry
Old Harry
1 jaar geleden

Mijn god, er is er een wakker! Duh…

Back to top button
171
0
We lezen graag je reactie!x