Homepagina » Binnenland » ‘Wat de NOS doet, is journalistiek-crimineel. Ontluisterend!’
nos
Foto: Donald Trung Quoc Don (Chữ Hán: 徵國單) - Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

‘Wat de NOS doet, is journalistiek-crimineel. Ontluisterend!’

Ook de afgelopen maanden heeft de NOS weer haar stinkende best gedaan om de waarheid zoveel mogelijk te verdoezelen. Dit heeft geresulteerd in de 16e vangst voor het Zwartboek NOS Journaal van journalist Arnold Karkens. “Meten met twee journalistieke maten is een constante factor in de verslaggeving van het NOS Journaal. Deze werkwijze is niet alleen een overtreding van de Mediawet, maar ook journalistiek-crimineel,” schrijft hij op zijn website.

De NOS slaagde er zelfs in om nepnieuws te verspreiden over nepnieuws. In eerste instantie schreef de staatsomroep over corona en het drinken van bleekmiddel: “Een suggestie die ook de Amerikaanse president Trump al deed.” Na kritiek is deze zin veranderd in: “Wat de Amerikaanse president Trump ook al wilde onderzoeken.”

Sander van Dam schreef: “NOS past de inhoud van een artikel over nepnieuws aan en geeft daarmee dus indirect toe dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan het verspreiden van nepnieuws met een artikel over nepnieuws. Best wel ironisch.”

“Dit is retedom van de NOS: artikelen stiekem aanpassen, zonder vermelding,” voegde expert in online journalistiek en factchecking Alexander Pleijter eraan toe.

Anti-Trump retoriek

De ‘volstrekt onafhankelijke’ NOS grossiert in anti-Trump retoriek. Zo is er in het NOS Journaal van 2 juni weinig aandacht voor de verwoestingen in New York, maar wel kritiek op de wandeling die Trump maakte naar een verwoeste kerk in Washington.

Op 29 augustus besteedde het Journaal aandacht aan een blanke Trump-aanhanger die werd doodgeschoten in Portland. De commentaarstem: “In Portland lijkt de situatie alleen maar te escaleren sinds Trump-aanhangers drie weken geleden begonnen met tegendemonstraties.”

René Kemp schreef hierover: “Drie maanden geen woord over massale plunderingen, bedreigingen en mishandelingen in Portland door BLM en Antifa, maar vandaag ziet de NOS eindelijk haar kans schoon om alle schuld in de schoenen van Trump-supporters te schuiven.”

Met twee maten meten

Op 4 juli wist de staatsomroep ons te melden dat ‘vergrijzing jouw zoektocht naar een huis belemmert’. “Cijfers van de afgelopen 5 jaar wijzen uit dat de groei van het aantal huizen voor ruwweg 75% is terug te voeren op immigratie. NOS, stop met het creëren van tegenstelling tussen jong en oud door de woningnood als vergrijzingsissue voor te stellen,” reageerde cultureel antropoloog Jan van de Beek.

De NOS meet ook met twee maten als het gaat om racisme. Zo noemde NOS-verslaggever Gerri Eickhof slavernijspecialist Piet Emmer op 31 juli in een interview met de Volkskrant een ‘racistische hoogleraar’. Dat terwijl Eickhof in 2005 nog zei: “Alle Irakezen zijn k*tlappen, en dan druk ik me nog diplomatiek uit.”

Lees hier de hele vangst terug.


[The Karskens Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
‘Wat de NOS doet, is journalistiek-crimineel. Ontluisterend!’ | E.J. Bron
8 maanden geleden

[…] Lees verder>>> […]

salvar
salvar
8 maanden geleden

nos nos nos toch het wordt tijd dat je eerlijke berichtgeving gaat plaatsen.
in de top van het nos journaal en de top bij de regering zijn 4 handen op een buik.
sla die verdomde corona tegenstanders in elkaar en dan gaan wij praten met blm en die andere idioten.
nos enkele tienduizenden bij berlijn ook al stonden de straten vol met ongeveer 2 miljoen mensen en dat is andere koek.

Willem
Willem
Reactie op  salvar
7 maanden geleden

Het is staatsomroep, een propaganda verspreider, kijk naar de tijd voor en tijdens de 2eWO is exact hetzelfde als nu. Alleen hebben mensen nu een smartphone en al 60 jaar fluor in het water en last van 40 jaar chemtrailing waardoor echt bewustzijn uitblijft, 5G is uitsluitend voor crowd control, bolop mee getest al of dacht je dat het wc papier hamsteren uit de lucht kwam vallen?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

NOS zit in Bill Gates z’n broekzak !!
NOS misleid het volk
NOS = Anti-Volk

jenne
jenne
7 maanden geleden

Het gevaarlijkste wapen, in de psychologische oorlogs voering, nu omhelst door het Algorithmuse denken, alleen op te lossen met oorlog en wel de ergste vorm, atoombommen, normaal is deze macht niet te verslaan, hij zal groeien als een octopus van de kleinste nano deeltjes tot de grote van planeten, onstoppebel !

Mikkel
Mikkel
7 maanden geleden

Waar vind ik “NOS = fake news”-petten en -stickers? Iemand ooit gezien?

salvar
salvar
Reactie op  Mikkel
7 maanden geleden

misschien hebben ze het zelf gedrukt?
ik heb het ook nog niet gezien.

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  Mikkel
7 maanden geleden

Die kan je krijgen via de ommekeer. https://ommekeer-nederland.nl/

Of ze via daar te bestellen zijn durf ik niet te zeggen. Maar ze komen vooral vanuit hen. Bij de demonstraties worden ze soms uitgedeeld.

sjaakie van den hoek
sjaakie van den hoek
Reactie op  Mikkel
7 maanden geleden

Die petten kan je bij de NOS zelf bestellen, kosten niet veel..

Mikkel
Mikkel
Reactie op  sjaakie van den hoek
7 maanden geleden

Hé geen fake news verspreiden… 😂

Sina
Sina
Reactie op  Mikkel
7 maanden geleden

Op zazzle.nl kun je deze petten bestellen en kun je zelf de afbeeldingen en tekst toevoegen en aanpassen. En helemaal niet duur, btw. De tekst en afbeeldingen zit dan bij de prijs van de pet inbegrepen. 😉

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
7 maanden geleden

NOS althans het journaal en de reguliere kranten Telegraaf,AD,VK,NRC, ook de nieuwsuitzendingen van RTL, staan onder direct toezicht van Brussel.
Het bewust telefoontje uit het kantoor van Merkel richting alle grote zenders in Duitsland en Nederland was het ultieme bewijs. Je weet wel het in de doofpot stoppen van duizenden aanranding gen en bekrachtigen door parels tijdens oud en nieuw.

lucia
lucia
Reactie op  Bas van Stapelberg
7 maanden geleden

zeker en vast heb je gelijk voor de ganse MSM. Halve waarheden en misleiding van informatie op de gehele mediagroep en dit overal ter wereld in handen was (en nu nog misschien ) van de Maxwell groep, de vader van Ghislaine Maxwell die verbonden was met EPSTEIN onder meer zegt toch genoeg

Albert
Albert
Reactie op  Bas van Stapelberg
7 maanden geleden

Zeker, onder direct toezicht van Brussel. Die ook weer onder direct toezicht staan van de Rockefellers/Rothchilds lijkt me? Want die sturen AP en daar komt ook het ‘nieuws’ van CNN, MSNBC, WashCompost, NYT, Atlantic, etc. vandaan… toch?

Ron Jaspers
Ron Jaspers
Reactie op  Bas van Stapelberg
7 maanden geleden

Bas van Stapelberg.De M.S.M. is in handen van de (nazi) bilderberg groep,ook de nederlandse regering en bijna alle europeese regeringen.De E.U. is een uitvoerend kantoor van de bilderberg groep,politici worden omgekocht of gechanteerd en voeren braaf de communistische N.W.O. agenda uit.

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Voor het tribunaal ermee.

Sina
Sina
Reactie op  ProAsfalt
7 maanden geleden

Daar pleit ik al jaren voor, een volkstribunaal.

jan doornbos
jan doornbos
7 maanden geleden

De NOS is een belangrijk instrument voor de georganiseerde misdaad in Nederland. En….al heeeeeeeeeel lang.

kuus
kuus
Reactie op  jan doornbos
7 maanden geleden

En een tak van het koningshuis .

ProAsfalt
ProAsfalt
7 maanden geleden

Het is niet alleen de NOS.
De gehele NPO, reguliere media maakt zich er schuldig aan.
Nu maar even StaatsUur erop gezet.
Gaat het weer over het cojonatesten en dat men dagenlang moet wachten.
Terwijl het hier helemaal niet omgaat.
Waarom zou je je laten testen voor een ziekte dat minder dodelijk is dan de griep én nog erger waaraan bij een positieve uitslag ernstige juridische gevolgen aanzit namelijk zelf word je opgesloten maar iedereen die je kent of niet kent wordt opgesloten.
Sterker nog, mocht te symptomen uit de hand lopen dan wordt een uitstekende behandeling met HCQ (+zink + Azitromycine) dat werkt als een tierelier zoals Pierre Capel het omschrijft je onthouden want verboten.
3 redenen om je niet te laten testen.
Maar wat doet het volk? !200.000! mensen laten zich testen.

En het mooie is. Op wat?
Ik was altijd in de veronderstelling dat het virus was geïsoleerd, dus te zien onder een elektronenmicroscoop en dat dat de veroorzaker is.
Niets van dit alles. Het virus is niet eens geïsoleerd laat staan dat dat de veroorzaker is van de covid19 symptomen.

Ondertussen zit oud politicus andre rouvoet propaganda uit te strooien dat wij ons allen aan de onmenselijke maatregelen moeten houden terwijl het bovenstaande behandeld zou moeten worden.

Het verhaal vervolgend:
Het virus is niet geïsoleerd. Hoe is het dan mogelijk om überhaupt op het vermeende virus te testen? Wat test je dan? Op een uniek stukje RNA/ DNA of wat het moge zijn zo wordt gesteld. Maar als je het virus niet hebt gezien, hoe kun je dan stellen dat je een uniek stukje RNA/ DNA hebt?

Vragen, vragen, vragen die StaatsUur zou moeten stellen maar het niet doet.

https://www.youtube.com/watch?v=CZbnvWaEvYY Bestaat SARS-Cov-2 wel? Waar is het bewijs dan? Patrick Savalle en Flavio Pasquino Café Weltschmerz.

Casper
Casper
7 maanden geleden

Al het publiek geld uit deze propagandisten halen, en aan de zorgmedewerkers geven. Daarnaast vervolgen wegens het aanstichten van een tweedeling in de maatschappij.

x

Check Also

koning

Knuppelbrigade treedt op tegen Koningsdagvierders: ‘Hier krijg je toch rillingen van’

De politie is in verschillende steden in ...

corona

Coronapatiënten sterven op straat in India? Nee, deze beelden zijn gemaakt na een gaslek

In de media verschijnen al dagenlang doemberichten ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

29
0
We lezen graag je reactie!x