Binnenland

‘Wat de NOS doet, is journalistiek-crimineel. Ontluisterend!’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook de afgelopen maanden heeft de NOS weer haar stinkende best gedaan om de waarheid zoveel mogelijk te verdoezelen. Dit heeft geresulteerd in de 16e vangst voor het Zwartboek NOS Journaal van journalist Arnold Karkens. “Meten met twee journalistieke maten is een constante factor in de verslaggeving van het NOS Journaal. Deze werkwijze is niet alleen een overtreding van de Mediawet, maar ook journalistiek-crimineel,” schrijft hij op zijn website.

De NOS slaagde er zelfs in om nepnieuws te verspreiden over nepnieuws. In eerste instantie schreef de staatsomroep over corona en het drinken van bleekmiddel: “Een suggestie die ook de Amerikaanse president Trump al deed.” Na kritiek is deze zin veranderd in: “Wat de Amerikaanse president Trump ook al wilde onderzoeken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Sander van Dam schreef: “NOS past de inhoud van een artikel over nepnieuws aan en geeft daarmee dus indirect toe dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan het verspreiden van nepnieuws met een artikel over nepnieuws. Best wel ironisch.”

“Dit is retedom van de NOS: artikelen stiekem aanpassen, zonder vermelding,” voegde expert in online journalistiek en factchecking Alexander Pleijter eraan toe.

Anti-Trump retoriek

De ‘volstrekt onafhankelijke’ NOS grossiert in anti-Trump retoriek. Zo is er in het NOS Journaal van 2 juni weinig aandacht voor de verwoestingen in New York, maar wel kritiek op de wandeling die Trump maakte naar een verwoeste kerk in Washington.

Op 29 augustus besteedde het Journaal aandacht aan een blanke Trump-aanhanger die werd doodgeschoten in Portland. De commentaarstem: “In Portland lijkt de situatie alleen maar te escaleren sinds Trump-aanhangers drie weken geleden begonnen met tegendemonstraties.”

René Kemp schreef hierover: “Drie maanden geen woord over massale plunderingen, bedreigingen en mishandelingen in Portland door BLM en Antifa, maar vandaag ziet de NOS eindelijk haar kans schoon om alle schuld in de schoenen van Trump-supporters te schuiven.”

Met twee maten meten

Op 4 juli wist de staatsomroep ons te melden dat ‘vergrijzing jouw zoektocht naar een huis belemmert’. “Cijfers van de afgelopen 5 jaar wijzen uit dat de groei van het aantal huizen voor ruwweg 75% is terug te voeren op immigratie. NOS, stop met het creëren van tegenstelling tussen jong en oud door de woningnood als vergrijzingsissue voor te stellen,” reageerde cultureel antropoloog Jan van de Beek.

De NOS meet ook met twee maten als het gaat om racisme. Zo noemde NOS-verslaggever Gerri Eickhof slavernijspecialist Piet Emmer op 31 juli in een interview met de Volkskrant een ‘racistische hoogleraar’. Dat terwijl Eickhof in 2005 nog zei: “Alle Irakezen zijn k*tlappen, en dan druk ik me nog diplomatiek uit.”

Lees hier de hele vangst terug.


[The Karskens Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
‘Wat de NOS doet, is journalistiek-crimineel. Ontluisterend!’ | E.J. Bron
3 jaren geleden

[…] Lees verder>>> […]

salvar
salvar
3 jaren geleden

nos nos nos toch het wordt tijd dat je eerlijke berichtgeving gaat plaatsen.
in de top van het nos journaal en de top bij de regering zijn 4 handen op een buik.
sla die verdomde corona tegenstanders in elkaar en dan gaan wij praten met blm en die andere idioten.
nos enkele tienduizenden bij berlijn ook al stonden de straten vol met ongeveer 2 miljoen mensen en dat is andere koek.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

NOS zit in Bill Gates z’n broekzak !!
NOS misleid het volk
NOS = Anti-Volk

jenne
jenne
3 jaren geleden

Het gevaarlijkste wapen, in de psychologische oorlogs voering, nu omhelst door het Algorithmuse denken, alleen op te lossen met oorlog en wel de ergste vorm, atoombommen, normaal is deze macht niet te verslaan, hij zal groeien als een octopus van de kleinste nano deeltjes tot de grote van planeten, onstoppebel !

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x