Gezondheid

Wat doet aspartaam met je lichaam? (video)

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De kunstmatige zoetstof aspartaam, ook wel bekend als E951, wordt veel gebruikt in zoete lightproducten en frisdranken.

De zoetstof werd in 1965 ontdekt door G.D. Searle, een bedrijf dat later werd overgenomen door Monsanto. Vanaf 1977 was Donald Rumsfeld algemeen directeur van G.D. Searle.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In 1980 concludeerde de Amerikaanse Food and Drugs Administration op basis van een onderzoek door drie onafhankelijke wetenschappers dat aspartaam hersentumoren kan veroorzaken. De FDA verbood daarop het gebruik van de zoetstof.

Belangenverstrengeling

Onder president Ronald Reagan stelde Rumsfeld Arthur Hayes Hull junior aan als nieuw hoofd van de FDA. Een dag na de inauguratie van Reagan diende Searle opnieuw een verzoek tot goedkeuring in bij de FDA. Het agentschap gaf groen licht om aspartaam toe te voegen aan levensmiddelen.

Hull verliet de FDA even later en kreeg een hoge positie aangeboden bij Burston-Marsteller, de PR-firma van zowel Monsanto als G.D. Searle.

Methanol

Voedselwetenschapper Woodrow Monte legde uit dat aspartaam methanol bevat. Een enzym dat in het brein, oogweefsel en cellen in de borst wordt gevonden zet methanol om in formaldehyde.

Het toegenomen gebruik van aspartaam gaat volgens Monte gepaard met het verhoogde risico op borstkanker. Formaldehyde kan bovendien leiden tot multiple sclerose. De symptomen van MS komen overeen met die van methanolvergiftiging.

Bron: YouTube/breakingtheset

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willie
Willie
11 jaren geleden

Als je deyoutube video wil delen met vrienden en familie op Facbook, komt deze niet aan! Kwestie van Big Brother is washing you?

m&m
m&m
11 jaren geleden

de meeste kanker ontstaat door alle gifstoffen die in het voedsel en dranken proppen en als hier niets aangedaan wordt dan zullen nog meer mensen kanker of andere ziektes krijgen.
waarom is het zo moeilijk om hier iets tegen te doen?
ik kijk meestal op de verpakking,maar je wordt gek van al die e-nummers en wat er niet op komt te staan omdat ze dat niet hoeven van de eu.
ik heb weleens geprobeerd om alleen bio te eten,maar naar 2 maanden had ik het wel bekeken,mag er dan wel een baan bijzoeken is namelijk niet te betalen voor de gewone man.

garriet60
garriet60
11 jaren geleden

wordt het dan niet eens tijd om die rumpsfeld op het matje te roepen om hem aan te klagen voor al die (kanker)doden ?? niet kwaad bedoeld door zij schuligheid die er per jaar vallen ?? maar niet alleen hem hoor ookbedrijven die deze troep in ons eten&drinken mogen gooien!

Anoniem
Anoniem
11 jaren geleden

Als je rekening moet houden met E-nummers in voedsel kun beter helemaal niet meer eten.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x