Homepagina » Gezondheid » Wat doet aspartaam met je lichaam? (video)
Wat doet aspartaam met je lichaam?

Wat doet aspartaam met je lichaam? (video)

De kunstmatige zoetstof aspartaam, ook wel bekend als E951, wordt veel gebruikt in zoete lightproducten en frisdranken.

De zoetstof werd in 1965 ontdekt door G.D. Searle, een bedrijf dat later werd overgenomen door Monsanto. Vanaf 1977 was Donald Rumsfeld algemeen directeur van G.D. Searle.

In 1980 concludeerde de Amerikaanse Food and Drugs Administration op basis van een onderzoek door drie onafhankelijke wetenschappers dat aspartaam hersentumoren kan veroorzaken. De FDA verbood daarop het gebruik van de zoetstof.

Belangenverstrengeling

Onder president Ronald Reagan stelde Rumsfeld Arthur Hayes Hull junior aan als nieuw hoofd van de FDA. Een dag na de inauguratie van Reagan diende Searle opnieuw een verzoek tot goedkeuring in bij de FDA. Het agentschap gaf groen licht om aspartaam toe te voegen aan levensmiddelen.

Hull verliet de FDA even later en kreeg een hoge positie aangeboden bij Burston-Marsteller, de PR-firma van zowel Monsanto als G.D. Searle.

Methanol

Voedselwetenschapper Woodrow Monte legde uit dat aspartaam methanol bevat. Een enzym dat in het brein, oogweefsel en cellen in de borst wordt gevonden zet methanol om in formaldehyde.

Het toegenomen gebruik van aspartaam gaat volgens Monte gepaard met het verhoogde risico op borstkanker. Formaldehyde kan bovendien leiden tot multiple sclerose. De symptomen van MS komen overeen met die van methanolvergiftiging.

Bron: YouTube/breakingtheset

Gerelateerd:

 Vond je dit belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Als je deyoutube video wil delen met vrienden en familie op Facbook, komt deze niet aan! Kwestie van Big Brother is washing you?

  0 likes
 2. de meeste kanker ontstaat door alle gifstoffen die in het voedsel en dranken proppen en als hier niets aangedaan wordt dan zullen nog meer mensen kanker of andere ziektes krijgen.
  waarom is het zo moeilijk om hier iets tegen te doen?
  ik kijk meestal op de verpakking,maar je wordt gek van al die e-nummers en wat er niet op komt te staan omdat ze dat niet hoeven van de eu.
  ik heb weleens geprobeerd om alleen bio te eten,maar naar 2 maanden had ik het wel bekeken,mag er dan wel een baan bijzoeken is namelijk niet te betalen voor de gewone man.

  0 likes
 3. wordt het dan niet eens tijd om die rumpsfeld op het matje te roepen om hem aan te klagen voor al die (kanker)doden ?? niet kwaad bedoeld door zij schuligheid die er per jaar vallen ?? maar niet alleen hem hoor ookbedrijven die deze troep in ons eten&drinken mogen gooien!

  0 likes
 4. Als je rekening moet houden met E-nummers in voedsel kun beter helemaal niet meer eten.

  0 likes
 5. Ronald Soeverein Men

  Niet alleen aspartaam is slecht voor het lichaam maar ook sacharrine en ander zoetstoffen, behalve stevia wat een natuurlijk product is van de stevia-plant. Verder is het inetressant om eens het boekje; weet wat u eet te bestellen over alle andere schadelijke E-nummers in ons voedsel,het is verbijsterend wat er allemaal in ons eten zit wat niets met voeding te maken heeft, hoezo worden steeds meer mensen ziek!!!

  0 likes
 6. [quote name=”Willie”]Als je deyoutube video wil delen met vrienden en familie op Facbook, komt deze niet aan! Kwestie van Big Brother is washing you?[/quote]
  Als je bedoelt dat the youtu.be link niet werkt op Facebook, klik dan gewoon de “Bekijk op YouTube”/”Watch on YouTube” knop en kopieer dan gewoon het adres in de adresbalk, met youtube.com/watch?v=…..

  0 likes
 7. [quote name=”Anoniem”]Als je rekening moet houden met E-nummers in voedsel kun beter helemaal niet meer eten.[/quote]

  Regelrechte onzin en een typisch geval van misvatting. Mensen die zoiets zeggen eten zeker niet genoeg gezond eten, en dat is er nog steeds te vinden hoor- je hoeft niet ver te zoeken. Het is juist als je E nummers mijdt dat je je gezondheid omhoog kan schroeven. Biologisch groente en fruit is het antwoord, lieve Ano.

  0 likes
 8. Vroeger was er DR. Moerman hij werd bespot omdat hij een verband zag in voedingsgewoonten en kanker en de gevestigde orde geloofde hem niet acheraf heeft hij misschien toch gelijk er is wellicht een verband tussen voedingsgewoonten en de vele kunstmatige toevoegingen.

  0 likes
 9. Gewoon biologisch eten is toch wel een simpele oplossing. En dat is duurder maar dat is een kwestie waar je graag je geld aan uit geeft, aan gezonder voedsel of aan een mobiele telefoon of 50 HD zenders op de televisie. Ieder zijn keuze natuurlijk.

  0 likes
 10. [quote name=”NU”][quote name=”Anoniem”]Als je rekening moet houden met E-nummers in voedsel kun beter helemaal niet meer eten.[/quote]

  Regelrechte onzin en een typisch geval van misvatting. Mensen die zoiets zeggen eten zeker niet genoeg gezond eten, en dat is er nog steeds te vinden hoor- je hoeft niet ver te zoeken. Het is juist als je E nummers mijdt dat je je gezondheid omhoog kan schroeven. Biologisch groente en fruit is het antwoord, lieve Ano.[/quote]

  Je hebt misschien wel gelijk maar gezonde produkten zoals biologische groenten en fruit zijn veel duurder. Veel mensen kunnen dat vooral in deze tijd niet betalen.

  0 likes
 11. Het is waar dat als je gezond en biologisch voesdel wilt eten dat het helaas duurder is dan Chemisch en “E” voeding. Maar ja, het is wel erg goedkoop als je er een aantal jaren eerder de pijp van uitgaat! Of jarenland dure medische hulp moet hebben om te repareren wat je met het “goedkope eten had “uitgespaard! Wie het laatst lacht, lacht het best!

  0 likes
 12. Biologisch eten is zeker duur, om dat goed vol te houden moet je ook seizoensgebonden eten en zuiniger. (restjes bewaren en niet zomaar 50% van je voedsel laten bederven of weggooien wat veel mensen doen) kopen wat je eet, buiten winter om zelf ook verbouwen vaak erg makkelijk… bij boeren zelf langs gaan kun je goedkoop krijgen ook.

  Wij eten hier nu inmiddels voor 60% biologisch (koekjes [niet basis voedsel] uitgezonderd dus) zoiezo al het fruit en bijna al de groentes.

  0 likes
 13. [quote name=”Anoniem”][quote name=”NU”][quote name=”Anoniem”]
  Je hebt misschien wel gelijk maar gezonde produkten zoals biologische groenten en fruit zijn veel duurder. Veel mensen kunnen dat vooral in deze tijd niet betalen.[/quote]
  Als je gezonder eet hoef je minder te eten, en als je dan ook nog eens stopt met snoepen, overdadig drank e.d. dan ben je uiteindelijk wellicht nog goedkoper uit ook. Bovendien als er een grotere groep mensen / klanten kiest voor biologisch eten, dan zal de prijs ook dalen. De ons bekende euro is volgens mij een excuus, maar geen reden 😉

  0 likes
 14. [quote name=”Anoniem”][quote name=”NU”][quote name=”Anoniem”]Als je rekening moet houden met E-nummers in voedsel kun beter helemaal niet meer eten.[/quote]

  Regelrechte onzin en een typisch geval van misvatting. Mensen die zoiets zeggen eten zeker niet genoeg gezond eten, en dat is er nog steeds te vinden hoor- je hoeft niet ver te zoeken. Het is juist als je E nummers mijdt dat je je gezondheid omhoog kan schroeven. Biologisch groente en fruit is het antwoord, lieve Ano.[/quote]

  Je hebt misschien wel gelijk maar gezonde produkten zoals biologische groenten en fruit zijn veel duurder. Veel mensen kunnen dat vooral in deze tijd niet betalen.[/quote]
  Dus daarom ,hoor ik soms dat nederlanders gierig zijn,maar let op uw gezondheid is het duurste kan zijn

  0 likes
 15. STEVIA!

  Net als cannabis – zelf te planten en te verbouwen tot je eigen zoetstof/genotsmiddel.
  2x niets. Poepsimpel en net daarom dat je r quasi niks van hoort of dat ‘t in de marginaliteit wordt geduwd.

  En, -vooral!- je passeert er alle grote machtsconcerns mee.

  Informeer je eens goed mbt suiker.

  Informeer je eens goed aangaande de MILJARDEN euro’s de dikke koppen verliezen als je cannabis gebruikt, op wereldschaal, ipv alcohol.

  Die mannen weten goed waarom ze wat verbieden zenne.

  0 likes
 16. Blijkbaar is aspartaam een zoet ziekmakertje.

  0 likes
 17. daar is tie weer de aspertaamfabel . Aspertaam is het meest onderzochte voedingsmiddel ter wereld . Sinds zijn verschijning. Door werkelijk alle voedingscentra ter wereld en gezondheidsorganisaties. Er is niets mee aan de hand.
  Margarine, halverine daar kun je je vraagtekens bij zetten en wat betreft bio en eco blijf op de hoogte de voedingswaarde is nagenoeg gelijk of minder [ univ wageningen] en de ecologische afdruk is veel groter dus veel slechter voor het milieu [ rap. univ wageningen eind jan. 2013]

  0 likes
 18. [quote name=”Thomas”]Vroeger was er DR. Moerman hij werd bespot omdat hij een verband zag in voedingsgewoonten en kanker en de gevestigde orde geloofde hem niet acheraf heeft hij misschien toch gelijk er is wellicht een verband tussen voedingsgewoonten en de vele kunstmatige toevoegingen.[/quote]
  Ik denk dat ie wel werd geloofd. Juist daarom is ie zwart gemaakt. Hoe harder Al graaide jammert dat iets niet bewezen is des te meer ik geneigd ben te geloven dat er WEL iets te halen valt.

  0 likes
 19. En, dat is dus grote onzin, dit heeft uni. wageningen ook al gerectificeerd.
  Je vergeet nog een belangrijk ding dat uni. wageningen veel onderzoekers heeft die betaald worden door de vlees en zuivel-industrie.

  0 likes
 20. [quote name=”es”]daar is tie weer de aspertaamfabel . Aspertaam is het meest onderzochte voedingsmiddel ter wereld . Sinds zijn verschijning. Door werkelijk alle voedingscentra ter wereld en gezondheidsorganisaties. Er is niets mee aan de hand.
  Margarine, halverine daar kun je je vraagtekens bij zetten en wat betreft bio en eco blijf op de hoogte de voedingswaarde is nagenoeg gelijk of minder [ univ wageningen] en de ecologische afdruk is veel groter dus veel slechter voor het milieu [ rap. univ wageningen eind jan. 2013][/quote]

  Aangezien aspartaam al meer dan dertig jaar massaal geconsumeerd wordt zouden we allang iets moeten hebben gemerkt van de negatieve effecten. De levensverwachting stijgt nog steeds, en echte suiker is sowieso ongezonder.

  Er zijn op een hele stapel onderzoeken enkele onderzoeken geweest naar aspartaam waaruit negatieve effecten niet konden worden uitgesloten, wat de hele aspartaamfabel heeft opgewekt.

  Liefhebbers van stevia kunnen hun hart ophalen, ook daar zijn onderzoeken naar gedaan waaruit blijkt dat nadelige effecten niet uitgesloten kunnen worden. Maar of het dan meteen kankerverwekkend en ziekmakend is?

  0 likes
 21. [quote name=”es”]daar is tie weer de aspertaamfabel . Aspertaam is het meest onderzochte voedingsmiddel ter wereld . Sinds zijn verschijning. Door werkelijk alle voedingscentra ter wereld en gezondheidsorganisaties. Er is niets mee aan de hand.
  Margarine, halverine daar kun je je vraagtekens bij zetten en wat betreft bio en eco blijf op de hoogte de voedingswaarde is nagenoeg gelijk of minder [ univ wageningen] en de ecologische afdruk is veel groter dus veel slechter voor het milieu [ rap. univ wageningen eind jan. 2013][/quote]
  Door wie werd dat onderzoek gesponsord?

  0 likes
 22. In Amerika zijn verschillende onderzoeken gedaan over het verband over mensen die M.S. hebben en veel Cola-Light drinken. Op deze onderzoeken kan je googelen. Er zijn ook onderzoeken gedaan naar mensen die MS hebben en kwikvullingen in hun gebit. Deze kan je het beste laten verwijderen en een ander materiaal gebruiken. Metalen zijn gevaarlijk voor het lichaam. Het is wel degelijk zo dat aspartaam schadelijk is voor de gezondheid. Ikzelf heb ook MS en drink al dat soort dranken niet. Ik ben nooit een grootverbruiker geweest van dit soort dranken. Ik drink geen alcohol, drink weinig koffie, vermijd zoveel mogelijk bewerkt voedsel, geen kunstmatig snoep (wat kinderen veel te veel krijgen) etc. Ik neem hoge doseringen vitamine D3 waarmee ook borstkanker kan worden voorkomen. In Schotland heeft 1 op de 500 mensen MS. In Denemarken en Scandinavie ook. Sinds zes jaar heb ik een lichte vorm van MS en heb mijn eigen levensstijl ontwikkeld. Ik voel me hierbij erg goed en het gaat goed met mij zolang ik de grenzen van mijn lichaam respecteer. Doe ik dat niet dat herinnert mijn lichaam hier mij wel weer aan. Ieder mens ondergaat zijn eigen zoektocht.

  0 likes
 23. Kielhalen die troep!!

  0 likes
 24. Is het dan niet duidelijk dat vele van de onderzoeken worden gefinancieerd door de bedrijven die het produkt positief willen doen uitkomen.

  Wie kent Popeye niet? Dit is zo’n typisch voorbeeld ervan. Er was een spinazie-overschot (ken het juiste woord niet) en er werd dan maar een tekenfilmfiguur gecreeerd om de mensen wijs te maken dat spinazie boordevol ijzer zat en je er sterk van werd. De waarheid is dus net het omgekeerd. Spinazie bevat veel minder ijzer dan vroeger werd aangenomen. Dit is met vele voedingsmiddelen. En we slikken dit allemaal maar omdat we denken dat ze gelijk hebben.

  Geloof niet alles wat iemand anders beweert, maar geloof het pas als je het met eigen ogen gezien hebt.

  0 likes
 25. Het is gewoon zuivering.. Onze aarde trekt de groei van mensen niet qua grondstoffen dus daarom gaan mensen ziek worden op of worden het gemaakt door eigen toedoen op den duur. Dus is het “handig”

  0 likes
 26. [quote name=”Freaquencies”]Het is gewoon zuivering.. Onze aarde trekt de groei van mensen niet qua grondstoffen dus daarom gaan mensen ziek worden op of worden het gemaakt door eigen toedoen op den duur. Dus is het “handig”[/quote]

  waarom ontbreekt er een gedeelte

  0 likes
 27. Even over die zgn.Aspartaam-fabel: Een goede kennis van mij werkt bij DSM, een van de grootste fabrikanten van zoetstoffen incl. aspartaam ter wereld, deze kennis is betrokken bij de ontwikkeling van deze “zoetjes” en hij zal zijn gezin nooit of te nimmer aspartaam laten gebruiken omdat de lange termijn gevolgen nog niet bekend zijn ( denk aan de sigaret en tabak reclames van begin 20e eeuw waarin artsen het aanprezen, we weten wel beter nu, toch?)en hoe je het ook wend of keert , aspartaam is en blijft een chemisch product! Meer mocht hij hierover niet zeggen( geheimhoudinsplicht) en eerlijk gezegd hoefde dat ook niet!Ik heb mij daarna verdiept in aspartaam en vond wat verontrustende effecten,ik zal hier echter alleen de gevaarlijkste noemen; Diabetici die veel aspartaam gebruiken lopen het risico teveel insuline te gaan gebruiken.De meetapparatuur waarmee de bloed-suikerwaardes worden gecontroleerd registreren aspartaam als suiker, hierdoor kloppen de waardes niet meer en wordt ongewild teveel insuline gespoten om de suikerwaardes te stabiliseren. Dit kan levensbedreigende gevolgen hebben.Op het internet vind je meer over dit thema en over aspartaam. Over het naar het rijk der fabelen verwijzen als het over aspartaam gaat wil ik alleen maar kwijt dat ik ook ooit zo dacht … maar weet nu wel beter ,uit studie en eigen ervaring. Aspartaam is pure chemie en zolang er (heel erg veel) geld mee gemoeid is zullen wij de waarheid pas te weten komen als het te laat is!

  0 likes
 28. Er zullen altijd en eeuwig pro’s en contra’s zijn. De eeuwige strijd, zeg maar. De werkelijkheid van de één is dan weer niet die van die ander, maar neemt niet weg dat erover gepraat wordt.
  Als je zaken wenst te ontdekken, dan dien je gewoon de geldstromen te volgen, zo worden een heleboel zaken een pak duidelijker. Zo ontdek je wie er allemaal baat bij heeft en hoeveel miljarden ermee gemoeid zijn. Het is een heuse wereldindustrie.
  Er zijn exopnentieel meer kankers en andere kwalen, maar hoe bepaalde profs aan universiteiten het ook uitschreeuwen om consumptie ervan te stoppen omdat ze bij ALLE proefdieren, drachtig en normaal, ongeacht het geslacht kankergezwellen ontwikkelden. MAAR dan heb je anderen, liefst van dezelfde orde van credibiliteit, die beweren dat ‘t dan weer helemaal geen kwaad kan. Zo wordt het ontzettend lastig om na het zaaien van verwarring door ‘t bos de bomen nog te zien.

  Een eenvoudige regel die je kan volgen: WAT doet je lichaam als het via de tong een prikkel krijgt dat er zoetstoffen je lichaam binnen zullen komen? Want je weet dat suikers staan voor ENERGIE. Dan zal je lichaam zich daarop voorbereiden en de gepaste signalen en stoffen afscheiden die deze energie moet ‘ophalen’, maar…er is helemaal geen energie op te halen want het werd misleid. Dus…komt er plots één koekje naar binnen, wat gebeurt er dan? Inderdaad, logisch, je lichaam gaat sprokkelen en opslaan, wat dan ook. Zo zal het automatisch reserves aanmaken in de vorm van vetten om te vermijden dat het zonder energie komt te zitten wanneer nodig. Mensen die light eten én drinken, komen doorgaans veel gemakkelijker aan en begrijpen dan weer niet waarom.

  Bij gewone suiker krijgt ‘t lichaam wél die energie, maar gaat ‘t niet onnodig beginnen opslaan te pas en te onpas. Wat je ook eet, dien je weer te verbruiken en dat doe je niet door een sedentair leven na te streven, maar door voldoende te bewegen, te verbruiken, verbranden.

  0 likes
 29. [quote name=”Tja”]Gewoon biologisch eten is toch wel een simpele oplossing. En dat is duurder maar dat is een kwestie waar je graag je geld aan uit geeft, aan gezonder voedsel of aan een mobiele telefoon of 50 HD zenders op de televisie. Ieder zijn keuze natuurlijk.[/quote]
  In biologisch eten zitten ook vaak E-nummers. Neem bijvoorbeeld de biologische kalkoenfilet voor op brood van de AH. Daar zitten ook E-nummers op. Ik werd hier echt pissig om toen ik thuis kwam en er ook van uit was gegaan dat het wel goed zou zitten.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

ghislaine maxwell

Ghislaine Maxwell & Jeffrey Epstein zijn slechts het topje van de ijsberg. Dit gaat veel dieper

Ghislaine Maxwell heeft in de jaren negentig ...

farrakhan

Farrakhan beschuldigt Bill Gates ervan ‘de aarde te willen ontvolken’ met coronavaccin

De Amerikaanse politiek leider Louis Farrakhan was ...