Buitenland

Journalist boos over verslaggeving Azovstal in Marioepol: ‘Een volstrekte leugen en desinformatie’

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!

Meer dan 1700 Oekraïense militairen zijn door de autoriteiten in Kiev geëvacueerd uit de Azovstalfabriek in de Oekraïense stad Marioepol. Dat is althans wat Kiev de wereld wil doen geloven. “Het is een leugen,” stelt de Amerikaanse journalist Patrick Lancaster, die vanuit Marioepol verslag doet.

Lancaster bevindt zich op de plek waar leden van het Azovbataljon en andere Oekraïense militairen zich massaal hebben overgegeven. Tot enkele dagen geleden hadden zo’n 2000 van hen zich verschanst in de fabriek.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er werd vervolgens een tijdelijk staakt-het-vuren afgekondigd om Oekraïense soldaten de gelegenheid te geven zich over te geven. De definitie van overgeven is: je gevangen laten nemen, de strijd opgeven.

(Video verwijderd? Klik hier...)

‘Kiev misleidt de wereld’

“Ze zijn uit deze fabriek gekomen en hebben zich overgegeven aan de strijdkrachten van de Volksrepubliek Donetsk en Rusland,” benadrukte Lancaster.

Ze zijn zeker niet geëvacueerd door de Oekraïense autoriteiten, zei de journalist. “Die zijn hier al heel lang niet meer geweest.” Dat Kiev nu zegt dat zij het Azovbataljon en Oekraïense leger heeft geholpen om de Azovstalfabriek in Marioepol te evacueren, is een volstrekte leugen en desinformatie.” Hij beschuldigt Kiev ervan de wereld te misleiden.

Een inwoner van Marioepol vertelde Lancaster dat het Azovbataljon zich meer dan acht maanden geleden al in de fabriek heeft verschanst. Andere inwoners zeiden dat het bataljon acht jaar bezig is geweest om de Azovstalfabriek te veranderen in een legerbasis.

Levens op het spel

“Hopelijk stopt Kiev met het misleiden van de wereld door te zeggen dat ze iets goeds doen, terwijl ze alleen maar levens op het spel zetten,” benadrukte de journalist.

De afgelopen dagen verschenen in de Nederlandse media bizarre berichten over Azovstal. Zo schreef de NOS dat de Oekraïense legerleiding de missie in de Azovstalfabriek ‘afgerond heeft verklaard’. “Daarmee is het definitieve einde van de militaire aanwezigheid van Oekraïne in Marioepol in zicht.”

Volgens de legerleiding van Oekraïne ‘hebben de militairen hun gevechtsmissie vervuld’, voegde de NOS toe.

4.7 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Suus
Suus
2 jaren geleden

Hulde aan de echte journalisten, zij worden helaas schaars.

JJ Post
JJ Post
2 jaren geleden

De leugen regeert en de waarheid is de leugen geworden , als we daar niet tegen optreden als mensheid , zijn we totaal verloren dit zou maar eens een keer moeten indalen bij de weg kijkers!!!

Marco
Marco
2 jaren geleden

Geweldig toch, die verslaggeving van de NOS. Hebben we in ieder geval nog wat te lachen. Kan me niet voorstellen dat die “journalisten” van de NOS zichzelf nog 1 seconde serieus nemen.

B.watervogel
B.watervogel
2 jaren geleden

Ik vraag me af hoe ze al die shit in ukraine stil willen houden.1 ding heb ik nog niet gehoord , er zouden allemaal kinderen misbruikt en gemarteld zijn in dat azovstal-complex.Ben nieuwsgierig of we daar nog iets over horen.

Back to top button
77
0
We lezen graag je reactie!x