Homepagina » Het Complot » De ijzeren greep van bankiershuis Rothschild
De ijzeren greep van bankiershuis Rothschild

De ijzeren greep van bankiershuis Rothschild

Afgelopen maand werd bekend dat de Nederlandse overheid het bankiershuis Rothschild heeft ingehuurd om de beursgang van ABN Amro voor te bereiden. U weet wel, de genationaliseerde bank die vorig jaar een winst van 1,16 miljard euro heeft geboekt. De Nederlandse staat ontvangt een slotdividend van 200 miljoen euro. Topman Gerrit Zalm sprak van ‘een bescheiden resultaat’.

Met het oog op het recente rapport van de Britse centrale bank over geld als gebakken lucht, is het goed om eens te kijken naar de invloed van Rothschild op de Europese economie in het algemeen en het Nederlandse bankwezen in het bijzonder. Rothschild kan worden gezien als de Monsanto van de financiële wereld. Het bankiershuis heeft bijna overal een vinger in de pap.

ABN Amro had van 1996 tot en met 2007 een samenwerkingsverband met het zeer invloedrijke internationale bankiersgeslacht. In mei 1999 trad baron David de Rothschild aan als nieuwe commissaris bij de bank. Stichter van het prestigieuze huis is de Duitse antiquair en geldwisselaar Meyer Amschel. Aan het rode schild dat zijn firma aan het einde van de achttiende eeuw in Frankfurt als uithangsbord aan de muur had, is de familienaam ontleend.

Het is bekend dat tenminste één van Meyers zonen lid was van de Beierse Illuminati, een geheim genootschap dat in 1776 werd opgericht door Adam Weishaupt. De structuur van de Illuminati werd later overgenomen door onder meer de Ba’ath in Syrië en Irak. Weishaupt voerde de uitgangspunten van de Illuminati in bij de vrijmetselaars. De zonen van Meyer Amschel vestigden zich behalve in Frankfurt ook in Londen, Parijs, Wenen en Napels om een hecht financieel netwerk te vormen. De broers werden vanwege hun verdiensten al snel in de adelstand verheven.

De Rothschild trad op als geldbemiddelaar voor allerhande vorsten en staatslieden bij de financiering van oorlogen en economische investeringen. Nadat Napoleon de Slag bij Waterloo had verloren, verdiende zoon Nathan in 1815 in Engeland een fabelachtig vermogen omdat de Britse staatsfonden waar hij de hand op had weten te leggen ineens sterk in waarde waren gestegen. Zijn bankiershuis kreeg een omvangrijk belang in de beroemde Zuid-Afrikaanse mijnbouwonderneming De Beers, die vandaag de dag een wereldmonopolie op diamant bezit.

De door Nathan over het Kanaal gesmokkelde goudstukken hielpen de Britse strateeg Wellington tijdens de Slag bij Waterloo aan een klinkende overwinning op Napoleon. Ook bij de oorlogvoering van tal van andere landen waren en zijn de Rothschilds de belangrijkste financiers.

Eind vorige eeuw deed de Duits-Joodse bankiersfamilie zaken met zo’n 40 regeringen over de hele wereld. In 1996 besloot ABN Amro nauw te gaan samenwerken met het Britse huis N M Rothschild & Sons. De Nederlandse bank kreeg ook een directe relatie met Rothschild Frères, de Franse tak van het bankiershuis. Die bank werd in 1981 genationaliseerd, maar kwam 10 jaar later onder de naam Rotschild et Compagnie Banque weer in particuliere handen. Wereldwijd werken momenteel zo’n 900 investment-bankiers bij Rothschild.

In 2008 ging Rabobank ook een joint venture aan met het bankenimperium van Rothschild. Rabobank Nederland kreeg 7,5 procent in handen van Rothschild Continuation Holdings AG. Het is niet de eerste keer dat Rothschild zaken doet met de Staat. In 2008 werd het bankiershuis ingevlogen om bij een aantal gevallen van staatssteun, zoals SNS Reaal, het werk voor Den Haag te doen.

Tot voor kort bleef de prestigieuze bankiersfamilie Rothschild in de goudhandel aan de knoppen draaien. Sinds 12 september 1919 kwamen iedere werkdag in het hoofdkantoor van Rothschild in Londen vijf heren met Britse vlaggetjes bijeen om de officiële goudprijs vast te stellen. Volgens deze bizarre traditie vinden de goudveranderingen stipt plaats om half elf in de ochtend en drie uur ’s middags. Tot 2004 is Rothschild de voorzitter geweest van deze ritueel lopende vergaderingen.

Vandaag de dag komen de heren niet meer bijeen met vlaggetjes, maar wordt de goudprijs telefonisch vastgesteld door Barclays, Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia, HSBC en Société Générale.

Vergeet de lijst van rijkste mensen ter wereld. Celebritynetworth.com publiceerde onlangs een top 25 van rijkste mensen aller tijden. Op plaats twee staat de familie Rothschild met een vermogen van 350 miljard dollar. De website benadrukt dat het vermogen van het bankiershuis moeilijk is vast te stellen omdat haar imperium zo omvangrijk is. Velen geloven dat de familie voor meer dan 1 biljoen dollar aan tegoeden heeft.

Zeer zelden komen de Rothschilds in de openbaarheid. Heel af en toe duiken er wat foto’s op die zijn genomen tijdens samenkomsten. Op 12 december 1972 gaf barones Marie-Hèlène Rothschild een ‘surrealistisch bal’ in het kasteel van Ferrières net buiten Parijs. Op onderstaande foto staat ze met de kop van het beest. Daaronder nog enkele andere foto’s die zijn genomen tijdens het bal.

De ijzeren greep van het bankiershuis Rothschild

De ijzeren greep van bankiershuis Rothschild

De ijzeren greep van Rothschild

De ijzeren greep van Rothschild

De ijzeren greep van Rothschild

Recentelijk werd het internationale bankenkartel ontmaskerd door de Iraanse zender Press TV. Dit kartel bestaat uit Rothschild in Europa en JPMorgan en andere banken in de Verenigde Staten. Deze banken sturen niet alleen overheden aan, maar benoemen ook de politici door middel van astronomische campagnedonaties. Overheden staan in dienst van de grote banken. Het beste voorbeeld wellicht: de regering Obama kocht de instituties uit die verantwoordelijk waren voor de kredietcrisis in 2007.

Bekijk hieronder de driedelige serie The International Banking Cartel:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ikke
ikke
6 jaren geleden

Ik dacht dat de oorspronkelijke familie naam van de rothschilds BAUER was

Heibu
Heibu
6 jaren geleden

Dat klopt!!! De naam Rotschild is gegeven (genomen) omdat op hun “Villa” een rood schild stond!! Ha, ha die leukerds!

jenne
jenne
Reactie op  Heibu
6 jaren geleden

Ze hielden een winkel, waar je geld kon lenen, en daar moest wettelijk boven de deur een Klein rood schildje hangen, het waren hele arme ontzachelijk slimme geld leners, als overal in Europa, in Engeland is er een Opera over gemaakt de Mercend of Venice, hoe denkt U dat ze aan al die kunstschatten komen, door arme mensen in nood beleend en nooit terug gekregen, en dit gebeurd heden ten dage net zo.

Red Sun
Red Sun
6 jaren geleden

Oorlogsmisdadigers dus.

Leo
Leo
6 jaren geleden

“Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws” — Mayer Amschel Bauer Rothschild

kenn
kenn
6 jaren geleden

Als het geschatte vermogen van de bankiersfamilie “De Rothschild” onder de wereldbevolking verdeeld zou worden dan zou iedere wereldburger 70 miljoen dollar ontvangen.
ZIJ ZIJN DE WARE HEERSERS VAN HET WERELD,daarom komen zij zeer zelden in de openbaarheid.

Pascal
Pascal
Reactie op  kenn
6 jaren geleden

Zij zijn de babysitters van het vorige tijdperk en het stuur van het vorige tijdperk. Deze families moeten wel bovennatuurlijk zijn om dit te bewerkstelligen, dit is niet een slimme melkboer!! Wie een beetje doordenkt moet ook gaan inzien dat het zo moet gaan omdat we in een nieuw tijdperk leven waarbij het geld zal verdwijnen zodat je een totale participatie samenleving krijgt.

kenn
kenn
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Achter hun macht is de magie beoefenen maar van een HOOGSTE NIVEAU!!en alleen zij die dit geheim weten,hoe komen zij eraan blijft een raadsel.
En familielid van Rotschield heet Amschel en zou een toekomstge baron worden
is door Illiuminatie en Rotschield VERMOORD in parijs op jullie 1996,dat klinkt raar toch? en toen de voormalige president Chirac heeft ingegerepen en had de politie bevolen om geen onderzoek over zijn dood te doen.
Amscheld heeft zelf ontdekt dat hij een medogenloos roofdier moet zijn en dat zit niet in zijn karakter daarom moest hij weg,omdat elk lid van de dynastie zal sterven als hij weigert om het plan voor de subversie en slavernij van de mensheid vooruit geschetst.

Sara
Sara
Reactie op  kenn
1 jaar geleden

Als Nathan in 1815 een (volwassen) zoon is van (Meyer) Herschel, hoe kan deze (Meyer) Heschel dan in Parijs omkomen onder Chirac’s regering??

cobus
cobus
Reactie op  kenn
4 jaren geleden

Idd kenn, en het zijn ook de grootste criminelen ter wereld.
Het is een kapitalistisch monster

Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Misschien moeten jullie dit filmpje en intervieuw gaan zien van PROJECT CAMELOT over een Rothschild die gaat vertellen dat zij van een andere dimensie komen.

Hier de link.

PROJECT CAMELOT: A ROTHSCHILD SPEAKS OUT: http://youtu.be/z4Vij4LsVO4 via @YouTube

IIS
IIS
6 jaren geleden

Met de komst van de nieuwe media (= ook een stuurmechanisme!!) en met al wat een mens leest (in oprechte boeken), begrijpt, ziet, hoort en weet mag het toch duidelijk zijn wie oorlogen begint, wie de macht heeft, wie de massa stuurt, wie de nazi EU heeft opgestart, wie de banken controleert, wie (tijdelijke) welvaart creëert, wie de verschillende crisissen start, wie een rovende bankenunie heeft gesticht, wie de nazi VS is en wie werkelijk massa’s bloed aan zijn handen heeft en ontelbaar veel mensenlevens op zijn geweten heeft.

Al wat is, al wat komt en al wat moet en gaat gebeuren is en wordt geregisseerd vanuit een macht die zonder scrupules of mededogen over miljoenen/miljarden lijken gaat en de wereld onderwerpt aan zijn wil.

Hoe kan men -absolute- macht en rijkdom verkrijgen? (die door en door ziek is). Natuurlijk niet door mededogen, liefde, warmte te tonen of door rekening te houden met de omgeving, de wereld of met welk levende wezen dan ook. Zelfs als het moet in een uiterste geval ten koste van de eigen soort zal men de dood niet schuwen en bouwen op stapels lijken zover het oog reikt.

En om -absolute- rijkdom en macht te kunnen vergaren heeft men niet alleen geslepenheid, leepheid, slimheid, sluwheid, listigheid, gevoelloosheid of een doortrapte intelligentie of karakter nodig, maar moet men ook een totaal koud en zielloos mens -de uitverkorene- zijn die een pakt heeft gesloten (vanuit of in opdracht van de hogere macht) met satan (= god. God en satan zijn één) die zonder een seconde na te denken als een vleesetende, alles vernietigende resistente bacterie zich voortplant ten koste van alles en iedereen. En die ten behoeve van zijn eigen bestaan al dat wat in de weg staat elimineert en weg laat rotten zonder ook maar één keer met de ogen te knipperen.

Sara
Sara
Reactie op  IIS
1 jaar geleden

Denk je er nu (januari 2019) nóg zo over?

jenne
jenne
6 jaren geleden

De bedoeling is dit, Total destruction of all traditional nations and their values, dat is wat er gaande is, elke generatie zal zich nog eenzamer en verlatener voelen als de vorige, een mens zonder zijn tribu is een roepende in de woestijn, en gaat zeker psychologies ten onder.

Edwin
Edwin
6 jaren geleden

‘Press TV’ wordt gefinancieerd door de Iraanse staat om counter-propagandistisch te werken tegenoverde de Westerse media. Evenals ‘Russia Today’ = RT. In handen van de Russische staat. Het gretige gemak waarmee de alternatieve nieuwssites hun artikelen en video’s aanhalen spreekt. Het feit dat door beide kanalen doelbewuste propaganda wordt bedreven wordt nooit gemeld in de artikelen. Men laat zich blijkbaar veel liever beïnvloeden door deze propaganda omdat het meer strookt met de alternatieve visie. En daar zijn Press TV en RT zich verdomde bewust van, neem dat van mij aan.

Sé Paratist
Sé Paratist
Reactie op  Edwin
6 jaren geleden

Ja joh, maar gelukkig bezit Rothschild niet alleen de banken, maar ook de MEDIA en hebben ze té veel invloed in de politiek. Vies spel van Zionisten, inclusief Joe Biden, de Amerikaanse vice=premier die een christelijke zionist is.

Pascal
Pascal
Reactie op  Sé Paratist
6 jaren geleden

Beste Sé Paratist,

Wat jij zegt dat klopt maar je gebruikt de verkeerde worden.

Die families beheren jou LEEFILLUSIE!!

Dat doen ze met geld!!

Sé Paratist
Sé Paratist
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

Klopt Pascal.
Ben naar aanleiding van onlusten in Oekraïne veel gaan lezen en er gaat me een beerput open…
Wil je niet weten, maar gezien je reactie weet je wel waar ik het over heb.
Die leef illusie beheren ze van mensen, omdat ze de media (MSM) beheren.

Pascal
Pascal
Reactie op  Sé Paratist
6 jaren geleden

Als zo een familie dat kan moet je er vanuit gaan dat zij niet van hier zijn.

De mens is een product en project van daarboven!!

Peter
Peter
Reactie op  Sé Paratist
6 jaren geleden

Separatist hoe heet je eigenlijk echt ?? Kun je nog iets anders vertellen dan dat alles weer de schuld is van de zionisten ?. Zelfs christelijke zionisten ?. Voor jou hetzlefde verhaal als voor Tineke.

cobus
cobus
Reactie op  Peter
4 jaren geleden

Peter, de zionisten zijn juist het grote probleem.
Ik verdiep me al jaren in politiek en geschiedenis.
Alles wat de media verteld is gelogen, of er is maar 10 of 20% van waar wat ze zeggen.

1-eye-pirate
1-eye-pirate
Reactie op  Edwin
4 jaren geleden

Facts are; There is documented psy-ops operations run by not one but several intelligence organizations in the US since the 70’s using media -TV, press, radio AND movies- actors, personalities, captains of industry and academia to “create” an stage that is defined as “reality”and then influence- manipulate the people to comply with what ever is at that moment the desired behavior of the masses. That has accumulated so many half lies, huge lies, tales and fantasies that were told and sold to all us as “facts and events that shape our vision, our world, our present and our future”, that now who ever wants to use information warfare/psy-ops, just picking the lies that were told and used to draw laws, policy and budget allocations, there is material accumulated to win pullitzers, nobels and even golden globes.
Now “perception management” is troll armies on forums, des-info to and from press agencies, journalists controlled by the military that are collecting intelligence and disseminating des-information, a whole department in CNN and FOX (documented, 18 people in CNN, US Army psy-ops/information warfare, 22 in Fox).

PressTV, RT, they have it so easy. And they are not really going for the “balls” because if they would… several european goverments would implode….

Freija
Freija
Reactie op  Edwin
3 jaren geleden

De Rothschilds proberen hun bank ook in Iran te krijgen. Putin heeft hen het land uitgegooid en nu is de schuld aan hen ook afbetaald. Dat is gelijk ook weer de reden waarom het westen aanstuurt op een oorlog met Rusland. De bommen vallen in de landen die nog niet in handen van de centrale banken zijn. Dat is geen propaganda, dat is gewoon waar.

Huisheks
Huisheks
6 jaren geleden

Als Je dit leest en je je dit realiseert, waarom zijn er dan nog steeds mensen die zich hiermee willen associëren???
Dit systeem wordt alleen en ALLLEEN maar in stand gehouden door de mensen om hen heen.
Dus…….. als die het opeens vertikken, waar blijven ze dan???
Zie de opeens doodvallende bankiers. Wie komt er in hun plaats??? Wie speelt het spel GRAAG mee?
Diegenen die GEEN geweten hebben. Daarom gaat het steeds maar door. Wie meedoet is net zo schuldig !!

mart
mart
Reactie op  Huisheks
6 jaren geleden

net zo schuldig wel schuldig maar niet in die hoge mate er is toch een verschil

x

Check Also

woordvoerder

Woordvoerder Amerikaanse Gezondheidsministerie: ‘Soros is het echte virus!’ (en Rothschilds ‘hunkeren naar macht’)

Afgelopen week benoemde president Trump zijn voormalige ...

spaargeld

Dit totaal onrechtvaardige beleid zorgt ervoor dat uw spaargeld verdwijnt

ABN Amro heeft aangekondigd dat de rente ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

41
0
We lezen graag je reactie!x