Het Complot

De ijzeren greep van bankiershuis Rothschild

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen maand werd bekend dat de Nederlandse overheid het bankiershuis Rothschild heeft ingehuurd om de beursgang van ABN Amro voor te bereiden. U weet wel, de genationaliseerde bank die vorig jaar een winst van 1,16 miljard euro heeft geboekt. De Nederlandse staat ontvangt een slotdividend van 200 miljoen euro. Topman Gerrit Zalm sprak van ‘een bescheiden resultaat’.

Met het oog op het recente rapport van de Britse centrale bank over geld als gebakken lucht, is het goed om eens te kijken naar de invloed van Rothschild op de Europese economie in het algemeen en het Nederlandse bankwezen in het bijzonder. Rothschild kan worden gezien als de Monsanto van de financiële wereld. Het bankiershuis heeft bijna overal een vinger in de pap.

ABN Amro had van 1996 tot en met 2007 een samenwerkingsverband met het zeer invloedrijke internationale bankiersgeslacht. In mei 1999 trad baron David de Rothschild aan als nieuwe commissaris bij de bank. Stichter van het prestigieuze huis is de Duitse antiquair en geldwisselaar Meyer Amschel. Aan het rode schild dat zijn firma aan het einde van de achttiende eeuw in Frankfurt als uithangsbord aan de muur had, is de familienaam ontleend.

Het is bekend dat tenminste één van Meyers zonen lid was van de Beierse Illuminati, een geheim genootschap dat in 1776 werd opgericht door Adam Weishaupt. De structuur van de Illuminati werd later overgenomen door onder meer de Ba’ath in Syrië en Irak. Weishaupt voerde de uitgangspunten van de Illuminati in bij de vrijmetselaars. De zonen van Meyer Amschel vestigden zich behalve in Frankfurt ook in Londen, Parijs, Wenen en Napels om een hecht financieel netwerk te vormen. De broers werden vanwege hun verdiensten al snel in de adelstand verheven.

De Rothschild trad op als geldbemiddelaar voor allerhande vorsten en staatslieden bij de financiering van oorlogen en economische investeringen. Nadat Napoleon de Slag bij Waterloo had verloren, verdiende zoon Nathan in 1815 in Engeland een fabelachtig vermogen omdat de Britse staatsfonden waar hij de hand op had weten te leggen ineens sterk in waarde waren gestegen. Zijn bankiershuis kreeg een omvangrijk belang in de beroemde Zuid-Afrikaanse mijnbouwonderneming De Beers, die vandaag de dag een wereldmonopolie op diamant bezit.

De door Nathan over het Kanaal gesmokkelde goudstukken hielpen de Britse strateeg Wellington tijdens de Slag bij Waterloo aan een klinkende overwinning op Napoleon. Ook bij de oorlogvoering van tal van andere landen waren en zijn de Rothschilds de belangrijkste financiers.

Eind vorige eeuw deed de Duits-Joodse bankiersfamilie zaken met zo’n 40 regeringen over de hele wereld. In 1996 besloot ABN Amro nauw te gaan samenwerken met het Britse huis N M Rothschild & Sons. De Nederlandse bank kreeg ook een directe relatie met Rothschild Frères, de Franse tak van het bankiershuis. Die bank werd in 1981 genationaliseerd, maar kwam 10 jaar later onder de naam Rotschild et Compagnie Banque weer in particuliere handen. Wereldwijd werken momenteel zo’n 900 investment-bankiers bij Rothschild.

In 2008 ging Rabobank ook een joint venture aan met het bankenimperium van Rothschild. Rabobank Nederland kreeg 7,5 procent in handen van Rothschild Continuation Holdings AG. Het is niet de eerste keer dat Rothschild zaken doet met de Staat. In 2008 werd het bankiershuis ingevlogen om bij een aantal gevallen van staatssteun, zoals SNS Reaal, het werk voor Den Haag te doen.

Tot voor kort bleef de prestigieuze bankiersfamilie Rothschild in de goudhandel aan de knoppen draaien. Sinds 12 september 1919 kwamen iedere werkdag in het hoofdkantoor van Rothschild in Londen vijf heren met Britse vlaggetjes bijeen om de officiële goudprijs vast te stellen. Volgens deze bizarre traditie vinden de goudveranderingen stipt plaats om half elf in de ochtend en drie uur ’s middags. Tot 2004 is Rothschild de voorzitter geweest van deze ritueel lopende vergaderingen.

Vandaag de dag komen de heren niet meer bijeen met vlaggetjes, maar wordt de goudprijs telefonisch vastgesteld door Barclays, Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia, HSBC en Société Générale.

Vergeet de lijst van rijkste mensen ter wereld. Celebritynetworth.com publiceerde onlangs een top 25 van rijkste mensen aller tijden. Op plaats twee staat de familie Rothschild met een vermogen van 350 miljard dollar. De website benadrukt dat het vermogen van het bankiershuis moeilijk is vast te stellen omdat haar imperium zo omvangrijk is. Velen geloven dat de familie voor meer dan 1 biljoen dollar aan tegoeden heeft.

Zeer zelden komen de Rothschilds in de openbaarheid. Heel af en toe duiken er wat foto’s op die zijn genomen tijdens samenkomsten. Op 12 december 1972 gaf barones Marie-Hèlène Rothschild een ‘surrealistisch bal’ in het kasteel van Ferrières net buiten Parijs. Op onderstaande foto staat ze met de kop van het beest. Daaronder nog enkele andere foto’s die zijn genomen tijdens het bal.

De ijzeren greep van het bankiershuis Rothschild

De ijzeren greep van bankiershuis Rothschild

De ijzeren greep van Rothschild

De ijzeren greep van Rothschild

De ijzeren greep van Rothschild

Recentelijk werd het internationale bankenkartel ontmaskerd door de Iraanse zender Press TV. Dit kartel bestaat uit Rothschild in Europa en JPMorgan en andere banken in de Verenigde Staten. Deze banken sturen niet alleen overheden aan, maar benoemen ook de politici door middel van astronomische campagnedonaties. Overheden staan in dienst van de grote banken. Het beste voorbeeld wellicht: de regering Obama kocht de instituties uit die verantwoordelijk waren voor de kredietcrisis in 2007.

Bekijk hieronder de driedelige serie The International Banking Cartel:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ikke
ikke
9 jaren geleden

Ik dacht dat de oorspronkelijke familie naam van de rothschilds BAUER was

Heibu
Heibu
9 jaren geleden

Dat klopt!!! De naam Rotschild is gegeven (genomen) omdat op hun “Villa” een rood schild stond!! Ha, ha die leukerds!

Red Sun
Red Sun
9 jaren geleden

Oorlogsmisdadigers dus.

Leo
Leo
9 jaren geleden

“Give me control of a nation’s money and I care not who makes it’s laws” — Mayer Amschel Bauer Rothschild

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x