CoronaMens en Dier

Kuipers witheet nadat Gideon van Meijeren ongemakkelijke waarheden benoemt: ‘Een keiharde leugenaar? Nee!’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!

Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) wees er woensdag in de Tweede Kamer op dat uit geopenbaarde stukken onomstotelijk is gebleken dat de politiek zich inhoudelijk heeft bemoeid met OMT-adviezen.

Volgens zorgminister Ernst Kuipers gaat die conclusie te ver. Hij zei dat ambtenaren alleen teksten hebben verduidelijkt, maar dat conclusies niet veranderd zijn. Volgens Kuipers ging het ‘voor zover hem bekend was’ alleen om ‘een noodzakelijke vertaalslag’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Als de minister hier glashard blijft ontkennen dat politieke beïnvloeding heeft plaatsgevonden en zich tegen beter weten in, in allerlei bochten begint te wringen om te zeggen dat het slechts ging om tekstuele aanpassingen, zegt hij daarmee dan dat Nieuwsuur desinformatie heeft verspreid, dat de OMT-leden gelogen hebben en dat hoogleraren Gezondheidsrecht de wet niet begrijpen?” vroeg Van Meijeren.

Kuipers: U moet zich schamen

De minister herhaalde nog eens dat er geen rechtstreekse bemoeienis is vanuit het ministerie en zei dat OMT-voorzitter Jaap van Dissel ‘een wetenschapper van statuur is’.

“De heer Van Dissel heeft op 11 augustus 2020 bij een technische briefing de vraag gekregen of vanuit het ministerie invloed werd uitgeoefend op het RIVM. Hij heeft daar glashard over gelogen. Hij heeft keihard gelogen. Inmiddels weten we dat de heer Van Dissel door het hoepeltje van het kabinet springt, zwicht voor alle druk en precies de adviezen geeft die het kabinet hem voorschrijft,” reageerde Van Meijeren.

Minister Kuipers werd vervolgens witheet. “U moet zich schamen voor dit soort uitspraken! Echt waar. U moet zich er echt voor schamen! De heer Van Dissel zet zich keihard in en dat doet hij naar eer en geweten. Dus een keiharde leugenaar? Nee!”

Totaal niet geschikt

“Ik vind het betreurenswaardig en verontrustend dat de minister met zo’n verantwoordelijke functie zijn eigen boosheid niet onder controle kan houden, hier aan het tieren is en de boosheid in zijn stem niet kan beheersen,” zei Van Meijeren.

“De heer Van Dissel heeft laten zien totaal niet geschikt te zijn voor zijn ambt. Hij heeft laten zien dat hij zich laat beïnvloeden en moet om die eenvoudige reden ontslagen worden. Ik kan geen andere conclusie trekken,” voegde het Kamerlid toe.

Kuipers zei dat hij die conclusie niet overneemt.

Beschamende vertoning

Op Twitter schrijft Van Meijeren: “Zwak hoe Kuipers hier weigert om inhoudelijk in te gaan op de feitelijk juiste constatering dat Van Dissel gelogen heeft. Hoe harder men poogt mij de mond te snoeren, hoe harder ik waarheden zal benoemen. Ook ongemakkelijke waarheden. Ook als mensen hier boos om worden.”

Hij krijgt bijval van neuroloog Jan Bonte. “Geef eens antwoord, Kuipers! Wat een beschamende vertoning. De arrogantie van de macht in optima forma. En D66 is daarvan de overtreffende trap!” schrijft Bonte.

5 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Underground
Underground
2 jaren geleden

Uncle Fester van de 2de slaapkamer family word boos?? kuipers is zelf de grootste leugenaar van het hele zootje daar, voor hij minister was, loog hij alles al bij elkaar. Ga je schamen Ernst. Altijd al een hekel aan die naam gehad!!

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden

Elke idioot die beweert dat vaccineren beschermt is een leugenaar Kuipers !! Kuipers zelf is ook een leugenaar en onwetende. De dommerd kent zijn eigen regels niet eens maar verwacht wel dat de burger zijn onzin respecteert

Niemand.
Niemand.
2 jaren geleden

Het moge toch wel duidelijk zijn hoe de vork in de steel zit. De heer Kuipers kan roepen wat hij wil maar niemand gelooft dit toch meer.

robert
robert
2 jaren geleden

Ernst, je kan wel boos worden maar je hebt werkelijk geen idee hoe pis-f*cking link wij (de Nederlandse bevolking) zijn om hoe jullie (jij en die andere griezels) de kluit al twee jaar lang hebben lopen belazeren.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x