Binnenland

‘Wat een smeerlapperij!’ Zo zijn Nederlanders erin geluisd

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Zonnepanelenbezitters die klant zijn bij energieleverancier Vandebron gaan een heffing betalen. Op zonnige dagen is er veel aanbod van stroom en moeten energiebedrijven soms betalen om die energie kwijt te kunnen.

De kosten hiervoor worden verrekend in het stroomtarief. Daardoor betalen mensen zonder panelen daar ook aan mee. Vandebron vindt dat oneerlijk en legt de kosten bij de panelenbezitters. Andere gebruikers zijn hierdoor goedkoper uit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De verwachting is dat meer leveranciers zo’n ‘zonnepanelenboete’ gaan opleggen.

Het moment waarop je je realiseert: ik ben erin geluisd

Het klonk haast te mooi om waar te zijn: koop zonnepanelen en laat ze op je dak installeren zodat je gratis stroom hebt en op den duur enorm gaat bezuinigen op je energiekosten. Dat blijkt dus anders uit te pakken. “Het moment waarop je je realiseert: ik ben erin geluisd,” aldus journalist Joost Niemoller.

“Heel lastig om je niet opnieuw belazerd te voelen door de overheid wanneer je zonnepanelen hebt. De energiebedrijven wentelen de incompetentie natuurlijk snel af op de burgers, opdat hun aandeelhouders tevreden blijven. Hadden ze niet al genoeg cadeautjes gehad?” vraagt professor Armand Girbes.

Wat een smeerlapperij

“Op zonnige dagen gaan energiemaatschappijen aan bezitters van zonnepanelen geld in rekening brengen voor het opwekken van energie. Maar gelukkig hebben we minister van energie Rob Jetten. Die weet daar vast een oplossing voor,” zegt journalist Eric van de Beek sarcastisch.

Voormalig Statenlid Eelco van Hoecke is woest: “Wat een smeerlapperij! Eerst mensen stimuleren zonnepanelen te leggen met een terugleveringsvergoeding die vervolgens wordt afgeschaft. En nu doen energieleveranciers met een ‘groen’ imago zoals Vandebron er nog een ziek schepje bovenop.”

Daarna word je gepakt

“Zo gaat dat in Nederland,” merkt voormalig woordvoerder van de politie Klaas Wilting op. “Eerst word je met allerlei voordelen gelokt om zonnepanelen op je dak te leggen. Maar! Daarna word je gepakt.”

4.8 233 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

232 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Fransdo
Fransdo
8 maanden geleden

Tja, het is en herhaling van zaken die in het verleden hebben gespeeld. Koop een huis!! werd toen gezegd, velen hebben dat gedaan en nu? Nu betaal je je blauw aan belastingen. Koop een auto die op benzine rijdt. Ja, en nu?

wolfje168
wolfje168
8 maanden geleden

De zoveelste keer dat ze erin geluisd zijn. Het klootjesvolk geniet er blijkbaar van.

Greet Resist
Greet Resist
8 maanden geleden

gedrag van een wef stakeholder

Nano
Nano
8 maanden geleden

Dan wacht maar op de aankomende wegenbelas-ting. Electra rijdende shit gaat belasting betalen. 😂😂😂😂 De vervuilden auto . Vroemmmmm pnig ping foetsie

Back to top button
232
0
We lezen graag je reactie!x