Buitenland

Wat er niet klopt aan de ‘massaslachting in Boetsja’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Oekraïne zegt dat het de lichamen van meer dan 400 burgers heeft geborgen in de plaats Boetsja bij hoofdstad Kiev sinds de recente terugtrekking van Russische troepen. “Dit is een hel die moet worden gedocumenteerd, zodat de beesten die hem hebben gecreëerd, worden gestraft,” zei de Oekraïense procureur-generaal Irina Venediktova.

Oekraïne vergelijkt de slachting in Boetsja met de genocide in Srebrenica. Beelden van op straat liggende lichamen van dode burgers in Boetsja leidden zondag tot internationale verontwaardiging. Nederlandse politici buitelden over elkaar heen om hun verontwaardiging over de massaslachting uit te spreken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Geschokt door berichten van afschuwelijke misdaden uit gebieden waar Rusland zich uit terugtrekt. Dit moet onderzocht worden,” zei premier Rutte. “Dit zijn gruwelijke oorlogsmisdaden van Poetins hand die niet onbestraft mogen blijven,” voegde GroenLinks-leider Jesse Klaver toe.

“Poetin en zijn leger moeten hiervoor vervolgd worden. Zo snel mogelijk,” schreef D66-fractievoorzitter Jan Paternotte. Lilianne Ploumen (PvdA) en D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma noemden Poetin een ‘oorlogsmisdadiger’.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Heel ander beeld

Twitteraar World in Conflict heeft een reconstructie gemaakt die een heel ander beeld schetst. Reeds op 30 maart kondigde Rusland aan troepen terug te trekken uit het noorden van Oekraïne. Een dag later, op 31 maart, zei de burgemeester van Boetsja in een videoboodschap dat de orks (zo worden Russische troepen in Oekraïne genoemd) eindelijk weg zijn. Hij sprak met geen woord over burgerdoden.

Op zaterdag 2 april trok het Azovbataljon Boetsja binnen, berichtte de New York Times. Opnieuw geen woord over lichamen van dode burgers op straat. Journalist Glenn Greenwald wijst erop dat de krant de beweringen van de Oekraïense autoriteiten en de foto’s van het bloedbad niet heeft kunnen verifiëren.

Greenwald merkt op dat er zes tot acht weken na de Amerikaanse inval in Irak al meer dan 8000 burgerdoden waren gevallen. In Oekraïne zijn tot nu toe zo’n 1000 burgers omgekomen.

Gezuiverd

World in Conflict toont filmpjes die burgers op 2 april hebben gemaakt terwijl ze door Boetsja rijden. Geen lijken te zien. Ook circuleert er een filmpje waarin een Oekraïense soldaat zegt dat er geschoten mag worden op mensen zonder blauw-gele armband.

De Russische soldaten dragen witte armbanden, de Oekraïense blauwe of gele. De lichamen die na het vertrek van de Russen op straat zijn gevonden, dragen witte armbanden.

De Duitse journalist Alina Lipp verwijst naar een nieuwsbericht waaruit blijkt dat Boetsja in opdracht van de Oekraïense Nationale Politie is gezuiverd van ‘saboteurs’ en mensen die werden gezien als collaborateurs.

De Russische journalist Alexander Koz, die in Boetsja is geweest, schrijft dat de burgers minder dan 24 uur voor de opnames zijn gestorven. “Ik weet hoe lijken eruitzien nadat ze een aantal dagen op straat hebben gelegen.”

Volkskrant verspreidt fake news

De Nederlandse media, slippendragers van de macht, stellen geen kritische vragen. De Volkskrant schrijft: “De beelden van straten vol lijken uit de stad Boetsja geven een eerste blik op de gruweldaden van het Russische leger in Oekraïne. Internationaal klinkt de roep om te onderzoeken of er oorlogsmisdaden zijn begaan – al twijfelt eigenlijk niemand daaraan.”

Europarlementariër Marcel de Graaff reageert: “Volkskrant verspreidt fake news uit Oekraïne. De beelden uit Boetsja zijn van na de ‘cleaning’ door Azov. Het is wel duidelijk waar de oorlogsmisdadigers zitten: in Oekraïne.”

4.4 163 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Geachte heer T.H.P. Baudet,

BOETSJA FALSE-FLAG-ATTACK

Kiev & de Westerse MK-Ultra-Mainstreammedia beschuldigen Rusland nu ineens wel héél erg snel van “Genocide” & een “Bloedbad” in Boetjsa, zonder eerst enig (forensisch) onderzoek of bewijsmateriaal af te wachten….De Westerse MK-Ultra-Mainstreammedia heeft Rusland zonder tussenkomst van een rechter maar gelijk schuldig verklaard aan Oorlogsmisdaden…De Westerse Media-Propagandamachine Faalt hopeloos aan alle kanten, hun Oekraïne-PSYOP & Propaganda mislukt volkomen dus de Frustraties worden met de dag groter…Er waren al eerder twijfels geuit over de betrouwbaarheid van de beschuldigingen dat Rusland achter de vermeende “Oorlogsmisdaden” in Boetsja zit…Kort nadat een video weer opdook (die door één van de leiders van het Territoriale Verdedigingsbataljon van Kiev op het web was gepost)…In de video, getiteld:

BOATSMAN BOYS’ work in Bucha
https://youtu.be/6F0SYQI1QA0

Op deze video zijn OekroNazis te horen die vragen of ze alle mensen zonder blauwe armbanden (de identificatiecode van de Oekraïense strijdkrachten) mogen doodschieten…Als reactie daarop krijgen ze te horen “F*CK, Natuurlijk!”…

De NAVO & de Westerse MK-Ultra-Mainstreammedia hebben elkaar altijd de hand boven het hoofd gehouden als het gaat om hun eigen Oorlogsmisdaden, die ze zelf notabene al tientallen jaren begaan zoals het Bombardement op Hawija…In een commentaar op de BOATSMAN BOYS-video zegt Vanessa Beeley dat het hier een Divisie van het Azov-bataljon betreft…Hetzelfde Azov-bataljon dat al ruim 8 jaar lang verantwoordelijk is voor Massagraven in Donetsk & Lugansk, hetzelfde Azov-bataljon wiens voorouders een van de ergste slachtingen van de Tweede Wereldoorlog aanrichtten, waarbij 33.771 Joden werden geëxecuteerd in Babi Yar, Kiev in 1941…Het is natuurlijk erg gemakkelijk om iedereen op straat neer te schieten die Géén blauwe armband draagt & in het bijzonder degenen met een witte armband of verband om, wat als identificatiemiddel wordt gebruikt voor het Russische leger….Sommige burgers van Boetjsa hadden witte verbanden om als teken van vriendschappelijkheid richting het Russische leger…De OekroNazis gaan er vanuit dat iedereen met een wit verband om hun arm solidair is met de Russische troepen…De OekroNazis beschieten & vermoorden al voortdurend Oekraïense Burgers…Zoals in Marioepol waar de Azov-Nazi-Terroristen de door de Russen opgezette Humanitaire Corridors constant hebben beschoten in een poging om Russische Soldaten te doden, maar vooral ook om te voorkomen dat Burgers de stad zouden verlaten, die moesten immers blijven, om te dienen als Menselijk Schild voor de Azov-Nazi-Terroristen…Wanhopig zal de Westerse MK-Ultra-Mainstreammedia nu blijven proberen om Rusland de schuld te geven van de Massaslachting in Boetsja, wat mede voortkomt uit de frustratie van de Westerse Mainstreammedia-Propaganda dat niemand hun Leugens, List & Bedrog nog langer gelooft…Rusland heeft een recentelijk een belangrijke stap gezet in de richting van Financiële & Economische onafhankelijkheid van het Westen, tevens sterkere banden met China & India aangehaald…De Dollar staat op instorten, dit alles bij elkaar zorgt voor gigantische Paniek in het Westen…binnenkort kunnen we zéér zeker meer False-Flag-aanvallen verwachten zoals die in Boetsja, om zo te proberen Rusland in een kwaad daglicht te stellen…

Oorlogsmisdaden begaan door het Zelenskyy-Regime:
https://youtu.be/bIzTE3zzSMk

Met vriendelijke groet M. Hugens

Celia
Celia
2 jaren geleden

Als is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.

ralf
ralf
2 jaren geleden

het maakt niet uit hoeveel bewijs er is of nog gaat komen, de msm en politiek negeren alles. en zo worden we een totale oorlog in gerommeld. je zou haast denken dat het wef er achter zit

T,A
T,A
2 jaren geleden

ZORG VOOR TWEE KAMPEN DE LEUGEN EN DE WAARHEID.

MENSEN BLIJVEN ZO DISCUSSIEREN WAT WEL OF NIET WAAR IS.
ONDERTUSSEN DUWEN DE ELITE HUN PLAN DOOR EN LACHEN ONS UIT.

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x