Binnenland

De Jonge wil met dwang bouwlocaties aanwijzen: ‘Blijf vooral geloven dat we in een vrij land leven’

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Door de ongekende woningnood overweegt het kabinet met dwang bouwlocaties aan te wijzen. “Als er te lang discussie is over of een locatie geschikt is, kan het nodig zijn om vroeg of laat een knoop door te hakken,” zei minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting tegen De Telegraaf.

De minister wil veel huizen bouwen en erkent dat het doel van jaarlijks 100.000 extra woningen mogelijk niet genoeg is. “Het is niet ondenkbaar dat het meer zouden moeten zijn, vooral om te kunnen voorzien in tijdelijke huisvesting.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Premier Rutte liet zich eerder tussen neus en lippen door ontvallen wat Den Haag van plan is. In het bijzijn van de pers zei hij: “Als je huizen bouwt in een stad, dat zijn ze hier aan het doen… Als je een paar weilanden leegtrekt en je zet daar huizen neer, dat is veel makkelijker dan in een stad bouwen.”

Niet ok

Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) zei vorige week dat het in sommige gebieden vanwege de ‘stikstofproblemen’ mogelijk de komende jaren al nodig is om dwingende maatregelen te nemen, zoals het onteigenen van boeren. Van der Wal sluit de gedwongen uitkoop van boeren niet uit.

De Jonge zei twee jaar geleden dat Nederland er tot 2030 ieder jaar een stad als Amersfoort – ruim 130.000 inwoners – bij krijgt. Die in totaal ruim één miljoen mensen moeten ergens wonen en werken. Die passen niet meer in de Randstad en daarom moet ‘de regio’ aangepast worden, aldus De Jonge. Lees: onteigenen.

Mensen reageren geërgerd op de uitspraken van De Jonge. “Hugo gaat mensen onteigenen omdat hij meteen al faalt. Maar het afbreken van eigendom is geen tijdelijke ‘nood’, wetten gelden voor iedereen en deze inperking van het eigendomsrecht is een blijvende aantasting van ieders liberale rechten. Niet ok,” zegt freelance journalist Arno Wellens.

Nieuw onderwerp, zelfde tactiek: dwang

Auteur en spreker Hans van Tellingen vraagt: “Toch knap dat de minister van wonen, Hugo de Jonge, nu ook het beleid op dit ministerie richting ‘dwang voor de burgers’ weet te duwen. Of zie ik spoken?”

“Maar blijf vooral geloven dat we in een vrij land leven. Jarenlang veel te veel immigranten toelaten en nu met dwang eigen mensen gaan onteigenen. En denk maar niet dat de huizen voor Nederlandse kinderen zijn, die staan helemaal achteraan in de rij,” reageert econoom Rein de Vries.

“Nieuw onderwerp, zelfde tactiek: dwang,” twittert Maarten van den Berg. Columnist Marianne Zwagerman schrijft: “Bloemlaarsje en dwang ja? Je verwacht het niet.”

4.9 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

134 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herm
Herm
2 jaren geleden

Die man is knettergek, ze moeten de Jonge levenslang opsluiten met alleen water en brood, maar helaas gaat dit niet gebeuren zolang Rutte en zijn demonisch kabinet aan de macht is ☹😟

Anneri
Anneri
2 jaren geleden

Kan deze clown alstublieft zo snel mogelijk dit land verlaten? Het is toch een schande!!!!

plp
plp
2 jaren geleden

Hugo en dwang. Waar kennen we dat van..

René Smit
René Smit
2 jaren geleden

Ze moeten die immigratie stoppen. Mijn woonplaats wordt steeds zwarter. De reclames ook, die het nieuwe ideaal ons door de strot moet drukken. Ik herken mijn eigen land bijna niet meer.

Back to top button
134
0
We lezen graag je reactie!x