Binnenland

De Jonge wil met dwang bouwlocaties aanwijzen: ‘Blijf vooral geloven dat we in een vrij land leven’

Help anderen door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Door de ongekende woningnood overweegt het kabinet met dwang bouwlocaties aan te wijzen. “Als er te lang discussie is over of een locatie geschikt is, kan het nodig zijn om vroeg of laat een knoop door te hakken,” zei minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting tegen De Telegraaf.

De minister wil veel huizen bouwen en erkent dat het doel van jaarlijks 100.000 extra woningen mogelijk niet genoeg is. “Het is niet ondenkbaar dat het meer zouden moeten zijn, vooral om te kunnen voorzien in tijdelijke huisvesting.”

Premier Rutte liet zich eerder tussen neus en lippen door ontvallen wat Den Haag van plan is. In het bijzijn van de pers zei hij: “Als je huizen bouwt in een stad, dat zijn ze hier aan het doen… Als je een paar weilanden leegtrekt en je zet daar huizen neer, dat is veel makkelijker dan in een stad bouwen.”

Niet ok

Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) zei vorige week dat het in sommige gebieden vanwege de ‘stikstofproblemen’ mogelijk de komende jaren al nodig is om dwingende maatregelen te nemen, zoals het onteigenen van boeren. Van der Wal sluit de gedwongen uitkoop van boeren niet uit.

De Jonge zei twee jaar geleden dat Nederland er tot 2030 ieder jaar een stad als Amersfoort – ruim 130.000 inwoners – bij krijgt. Die in totaal ruim één miljoen mensen moeten ergens wonen en werken. Die passen niet meer in de Randstad en daarom moet ‘de regio’ aangepast worden, aldus De Jonge. Lees: onteigenen.

Mensen reageren geërgerd op de uitspraken van De Jonge. “Hugo gaat mensen onteigenen omdat hij meteen al faalt. Maar het afbreken van eigendom is geen tijdelijke ‘nood’, wetten gelden voor iedereen en deze inperking van het eigendomsrecht is een blijvende aantasting van ieders liberale rechten. Niet ok,” zegt freelance journalist Arno Wellens.

Nieuw onderwerp, zelfde tactiek: dwang

Auteur en spreker Hans van Tellingen vraagt: “Toch knap dat de minister van wonen, Hugo de Jonge, nu ook het beleid op dit ministerie richting ‘dwang voor de burgers’ weet te duwen. Of zie ik spoken?”

“Maar blijf vooral geloven dat we in een vrij land leven. Jarenlang veel te veel immigranten toelaten en nu met dwang eigen mensen gaan onteigenen. En denk maar niet dat de huizen voor Nederlandse kinderen zijn, die staan helemaal achteraan in de rij,” reageert econoom Rein de Vries.

“Nieuw onderwerp, zelfde tactiek: dwang,” twittert Maarten van den Berg. Columnist Marianne Zwagerman schrijft: “Bloemlaarsje en dwang ja? Je verwacht het niet.”

4.9 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herm
Herm
2 maanden geleden

Die man is knettergek, ze moeten de Jonge levenslang opsluiten met alleen water en brood, maar helaas gaat dit niet gebeuren zolang Rutte en zijn demonisch kabinet aan de macht is ☹😟

Anneri
Anneri
2 maanden geleden

Kan deze clown alstublieft zo snel mogelijk dit land verlaten? Het is toch een schande!!!!

plp
plp
2 maanden geleden

Hugo en dwang. Waar kennen we dat van..

René Smit
René Smit
2 maanden geleden

Ze moeten die immigratie stoppen. Mijn woonplaats wordt steeds zwarter. De reclames ook, die het nieuwe ideaal ons door de strot moet drukken. Ik herken mijn eigen land bijna niet meer.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

138
0
We lezen graag je reactie!x