Binnenland

Er zijn genoeg redenen om niet te gaan stemmen bij de Europese verkiezingen. Dit zijn er 7

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland nemen mensen nog minder de moeite om voor het Europees Parlement de tocht naar de stembus te maken dan in andere EU-landen. Journalist Syp Wynia legt op zijn website uit hoe dat komt.

Ten eerste staat er bij de Europese verkiezingen op 23 mei niets op het spel, merkt hij op. Veruit de meeste Europarlementariërs willen meer Europa met daarin meer macht voor het Europees Parlement.

Hij wijst erop dat er wel steeds meer eurosceptische en anti-EU partijen in opkomst zijn.

Geen regering

Ten tweede is het Europees Parlement geen echt parlement. Het kan bijvoorbeeld niet eens zelf wetten maken.

Ten derde maakt je stem geen verschil, aangezien alle kiesgerechtigde Nederlanders slechts 3,5 procent van het totaal vormen.

Niemand

Ten vierde kent niemand de kandidaten. Ze laten vlak voor de verkiezingen hun gezicht zien en daarna zie je ze niet meer, schrijft Wynia.

Ten vijfde kun je niet mede bepalen wie er terechtkomen op echt belangrijke posities. Denk daarbij aan de voorzitter van de Europese Commissie (Juncker) of de voorzitter van de Europese Raad (Tusk).

Zakkenvullerij

Ten zesde kost het Europees Parlement een vermogen, zo’n twee miljard euro per jaar, en komt het vaak in het nieuws vanwege gegraai en zakkenvullerij.

Tot slot stemmen veel mensen niet omdat ze daarmee als het ware tegen het Europees Parlement als geheel stemmen.

[Syp Wynia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Janssen
Janssen
3 jaren geleden

Europees Parlement is een SCHADUW INSTITUUT ( Regering ) met heel veel SCHADUW, teveel SCHADUW ! Ik weet hoe het daar toegaat ongelimiteerde, ongecontroleerde CREDITCARTS enz……

Eelke Piers
Eelke Piers
3 jaren geleden

Deze 7 redenen geven juist aan dat je WEL moet gaan stemmen.
Als je het met dit EU niet eens bent dan kun je met een stem op de Euro-sceptische bereiken dat er (liefst) van binnenuit de zaak veranderd wordt of helemaal in elkaar dondert.
Door niet te gaan stemmen verlies je zelfs je eigen spreek-recht

frans
frans
3 jaren geleden

“Ten tweede is het Europees Parlement geen echt parlement. Het kan bijvoorbeeld niet eens zelf wetten maken.”
De eu wil geen wetten kunnen maken. Een dictatoriale macht wil geen wet. Maar totale overheersing, controle en macht. Het moet heten NWO . die komt er niet! trouwens..
NWO; Nooit-Weer-Oorlog. zou toch ook kunnen.

Matt
Matt
3 jaren geleden

Denk je dat die Europarlementariërs er zich wat van aantrekken als je niet gaat stemmen? Juist niets, integendeel.
Die lachen zich juist een deuk al je niet gaat stemmen, zoveel temeer houden ze hun kansen hoog want hun achterban gaat natuurlijk wel stemmen.
De mensen kunnen nu wel steen en been klagen dat dit zooitje dictators aan de macht kan blijven en als je thuis blijft kunnen ze dat ook blijven doen.
Ik weet het ook wel, het is allemaal troep, maar ik hoop dan mijn stem samen met vele gelijkgestemden toch een verschil kan maken. Ik probeer het tenminste.
En denk je nu echt dat ze er rekening mee houden dat als je niet gaat stemmen je zogenaamd een punt maakt tegen hun beleid, een soort van boycot dus.
Ze lachen jou nog veel harder uit als je dat hardop zegt!
Dit is nu eenmaal de realiteit, we leven niet meer in een sprookjes wereld waar alle wensen uitkomen.
Vergeet niet dat de huidige machthebbers er alles aan doen om het zogenaamde populisme in een kwaad daglicht te stellen. Als ze zich 100% veilig voelen doen ze dat niet, dus de hete adem van het verzet zit hun dicht op de huid en ze zijn bang. Het is maar een klein groepje en het volk is een hele grote groep. Maak daar gebruik van.
Niets doen lost niets op en iedereen oproepen om toch maar niet te gaan stemmen nog minder. Wie had daar ook al weer voordeel bij??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x