Financieel

Financieel expert pleit voor pensioentribunaal: ‘Het is bizar wat er met ons geld gebeurt’

Help anderen door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

In 2022 hadden we 1900 miljard euro in de pensioenpot en dat is in één jaar gedaald naar 1500 miljard. Er is dus 400 miljard euro verdwenen.

Dat kwam omdat pensioenfondsen verplicht moesten beleggen in staatsleningen en met een stijgende rente gaat dat onderuit, legde financieel expert Ab Flipse uit in blckbx today.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Er is 400 miljard verdwenen, het heeft nauwelijks de krant gehaald,” verzuchtte hij.

Nog een groter drama

De pensioengerechtigde, de werkenden en gepensioneerden, heeft niets te vertellen over z’n eigen pensioen. “Hij betaalt zich scheel, heeft niets te vertellen.”

Flipse merkte verder op dat er jaarlijks miljarden aan de strijkstok blijven hangen. “Het dossier is een drama en het wordt nog een groter drama.”

Het nieuwe pensioenstelsel werd er op het allerlaatste moment, voor de wisseling van de wacht, in de Eerste Kamer doorheen gedrukt. Ontzettend veel mensen verdienen heel veel geld aan de overgang naar het nieuwe stelsel, weet Flipse. Tegelijkertijd krijgen de gewone mensen nog minder rechten.

Pensioentribunaal

“Laten we een pensioentribunaal starten. Het is bizar wat er met ons geld gebeurt. Door mensen die geen verstand hebben van zaken,” benadrukte hij.

Het kan niet gebeuren dat zoveel geld verdwijnt en dat niemand z’n hand opsteekt, aldus Flipse. “Het is één groot circus van mensen die gruwelijk veel geld verdienen aan ons pensioen.”

Die 1500 miljard staat overigens voor een groot deel bij de BlackRocks. “En de BlackRocks regeren de wereld, die maken het uit.”

“Het is bizar.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erna
Erna
22 dagen geleden

Adv Reiner Fuellmich sprak eerder in een van zijn uitzendingen
De EU is Failliet
De Pensioenpotten zijn leeg

Hans
Hans
22 dagen geleden

Pensioentribunaal? Heel graag, maar er lopen toch al diverse zaken over die nieuwe pensioenwet, die i.d.d. puur ingevoerd is om legaal die pot leeg te trekken, en dan overhevelen maar de banken en de verzekeraars

M.Bentoéra
M.Bentoéra
22 dagen geleden

Ja het nieuwe pensioenstelsel is veranderd in het nadeel van mensen maar voor ministers en ambtenaren blijft het veilig. Dat is gewoon diefstal .

ProAsfalt
ProAsfalt
22 dagen geleden

400 miljard dat 40% van de Nederlandse economie per jaar is.

Dat betekent, corrigeer mij als ik het fout heb, 40% van uw inkomen in dat jaar is verdwenen. Daarbij moeten de belastingen nog worden opgeteld. Dat zou betekenen dat u niets heeft overgehouden.

En dat haalt de kranten niet.

Tja.

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x