Blog

Wat te doen bij letselschade?

Help ons door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op weg naar je werkplek word je in de auto aangereden. Of op weg naar school wordt je kind als fietser aangereden. Een ongeluk in het verkeer kan je zomaar overkomen, hoe voorzichtig je ook bent. Dit geldt niet alleen voor een aanrijding, maar ook voor bijvoorbeeld een ongeluk op het werk of een val over een omhoog staande stoeptegel.

Ben je betrokken bij een ongeluk en lijdt je hierdoor schade, dan wil je uiteraard in aanmerking komen voor een letselschade vergoeding. Dit is mogelijk als de tegenpartij aansprakelijk is. Bijvoorbeeld omdat je van achteren aangereden wordt, bij een fietsongeluk, omdat je geen voorrang krijgt of bij een bedrijfsongeval.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Inschakelen letselschadespecialist

Voor het verhalen van letselschade als gevolg van een auto-ongeluk of ongeval op het werk kun je een letselschade specialist inschakelen. In Nederland worden verkeersslachtoffers en slachtoffers van een bedrijfsongeval of hondenbeet goed beschermd door de wet.

Want in artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek staat dat de kosten van het inschakelen van een letselschadespecialist vallen onder de schadevergoeding. Is een ander dus aansprakelijk voor je letselschade, dan kun je meestal kosteloos een letselschade specialist inschakelen.

Wat kan ik zelf doen na een ongeluk?

Het is natuurlijk fijn dat je kosteloos een letselschade jurist in kunt schakelen als je aangereden wordt of gewond bent geraakt bij een arbeidsongeval. Maar een letselschade advocaat of letselschade jurist heeft wel informatie van je nodig om tot aansprakelijkstelling en het verhalen van jouw letselschade over te kunnen gaan. Maar wat kun je nu zelf doen bij een ongeluk?

Ben je aangereden door een auto of ander motorvoertuig? Dan is het van belang dat je een schade-aanrijdingsformulier invult. Want op een schade-aanrijdingsformulier kun je belangrijke informatie kwijt.

Invullen van een schade aanrijdingsformulier

Op een schadeformulier kun je ten eerste de contactgegevens van partijen kwijt. Naam en adresgegevens heeft je letselschade specialist nodig om de tegenpartij aansprakelijk te kunnen stellen. Maar ben je aangereden door een motorvoertuig, dan kan de verzekeraar van de bestuurder direct aansprakelijk gesteld worden. Ook de verzekeringsgegevens maken onderdeel uit van het schade aanrijdingsformulier.

Op het schadeformulier kan verder de toedracht van een aanrijding beschreven worden. Maar het kan zelfs getekend worden. Je kunt dan heel goed aangeven wat er precies gebeurd is en wie schuldig is aan de aanrijding.

Laat je het schadeformulier ook door de tegenpartij ondertekenen? Dan is een schadeformulier een bewijsmiddel. Dit betekent dat partijen van de juistheid van de inhoud van het schadeformulier uit moeten gaan.

Naast het invullen van een schadeformulier is ook het zoeken van getuigen van belang. Een getuige komt van pas bij discussie tussen partijen over de toedracht van het ongeluk en dus de schuldvraag. De getuige kan immers je omschrijving van de toedracht bevestigen.

Inschakelen letselschade advocaat

Is er een door beide partijen ingevuld schadeformulier? Je eigen letselschade advocaat kan dan de schade op de tegenpartij voor je verhalen. Na erkenning van de aansprakelijkheid stelt de advocaat een schadevergoeding op en onderhandelt hij of zij met de letselschade verzekeraar over de hoogte van uw letselschade.

Letselschade verhalen kun je dus overdragen aan een advocaat, maar je speelt zelf ook een belangrijke rol.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x