Het Complot

De vier bendes die de VS besturen

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Velen denken dat politici vooral de belangen van de grote corporaties behartigen. Ook de vooraanstaande econoom Jeffrey Sachs van de Columbia-universiteit is deze mening toegedaan. Dat meldt The Sydney Morning Herald.

In zijn boek The Price of Civilisation legt Sachs uit dat de rijkdom van de bedrijven zich vertaalt in politieke macht.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij onderscheidt vier belangrijke Amerikaanse sectoren die de politieke macht hebben overgenomen. Hij spreekt ook wel van de ‘corporatocratie’.

Mega-bailouts

De eerste sector is het militair-industrieel complex, een bundeling van de belangen van het politieke leiderschap, het militaire leiderschap en de wapenindustrie. In zijn afscheidsrede als president op 17 januari 1961 waarschuwde Dwight D. Eisenhower de Amerikanen voor een vervlechting van de belangen en de invloed van het militair-industrieel complex.

De tweede sector is het Wall Street-Washington complex, dat het financiële systeem laat besturen door enkele machtige Wall Street-firma’s, waaronder Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Citigroup, Morgan Stanley en een handvol andere financiële instellingen.

Vandaag de dag heeft vrijwel iedere Amerikaanse minister van Financiën carrière gemaakt op Wall Street. De nauwe banden tussen Wall Street en Washington ‘plaveiden de weg voor de financiële crisis van 2008 en de mega-bailouts die daarop volgden door roekeloze deregulering gevolgd door een gebrek aan toezicht door de overheid’.

Anti-wetenschappelijke propaganda

Als derde noemt Sachs het Big Oil-transport-militair complex, dat de Verenigde Staten grotendeels afhankelijk heeft gemaakt van olie-import en een militaire val in het Midden-Oosten.

“Sinds de dagen van John D. Rockefeller en Standard Oil Trust heeft Big Oil een flinke vinger in de pap in de Amerikaanse politiek en het buitenlandbeleid. Big Oil werkte samen met de auto-industrie om het land weg te houden bij massatransport en vooral te investeren in benzineslurpende wagens die rondrijden op een door de overheid gefinancierd stelsel van snelwegen,” aldus de econoom.

Big Oil heeft concurrentie altijd buiten de deur weten te houden. Daarnaast spelen de oliemagnaten een beruchte rol in het klimaatdebat. Bedrijven als Exxon-Mobil en Koch Industries financierden al veel anti-wetenschappelijke propaganda om het Amerikaanse volk in verwarring te brengen.

Pseudo-markt

De vierde sector is de gezondheidsindustrie, de grootste Amerikaanse industrie. Deze industrie is goed voor meer dan 17 procent van het Amerikaanse bbp.

Farmaceutische bedrijven rekenen torenhoge prijzen om patentrechten te beschermen – Medicare voor de ouderen en Medicaid voor de armen – en verzekeringsmaatschappijen betalen de artsen en ziekenhuizen terug waarbij de kostprijs wordt verhoogd met een vast percentage. De American Medical Association, de grootste artsenvereniging in de Verenigde Staten, beperkt de instroom van nieuwe artsen door het toelatingsbeleid voor medische opleidingen te bepalen.

De resultaten van deze pseudo-markt zijn torenhoge kosten, monsterwinsten voor de private gezondheidssector en het ontbreken van politieke wil om te hervormen.

Wat we goed moeten beseffen is dat de corporatocratie alleen voor zichzelf zorgt. De grote corporaties merken dan ook niets van een economische crisis, besluit Sachs.

Bron: Smh.com.au

Gerelateerd:

 

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
11 jaren geleden

Big Oil, bigpharma, bigbank, bigchurch etc.
Een en een is twee, dat is wel duidelijk. Maar moeten we dit pikken? En zo niet, wat kan een tegenbeweging worden?
Ik ga niet naar een arts, tenzij er echt een diagnose nodig is. Dan neem ik mijn maatregelen met homeopathie, die vrij op de markt is, weinig kost en zeer efficient is. Ik heb de hoogste eigen risico voor de verzekering.
Iemand een idee?

Rik
Rik
11 jaren geleden

[quote name=”Linda”]Big Oil…..
Iemand een idee?[/quote]
Yep,
Stap 1: claim je naam en word een soeverein mens (www.ikclaimmijnnaam.nl)
Stap 2: verenig met soevereine mensen
Stap 3: stimuleer zoveel mogelijk mensen om soeverein te worden
Stap 4: vanuit soevereiniteit kunnen wij nu in conclaaf….
Succes!

ikzelfzelf
ikzelfzelf
11 jaren geleden

[quote name=”Linda”]
Iemand een idee?[/quote]

Er zijn hier de laatste 70 jaar heel veel vrijwilligers op aarde gekomen om te helpen met de overgang naar het nieuwe tijdperk.
Wees maar niet bang want het nieuwe tijdperk is niet tegen te houden.
De plannen zijn allang gereed.
Niemand op aarde weet precies hoe het in elkaar zit [veel mensen weten een klein beetje].

Ik kan je wel vertellen wat wij mensen zelf kunnen doen.
Wij moeten ons eerst zelf massaal bewust worden dat wij een ander systeem willen.
Zodra de massa zich hiervan bewust is, dan wordt het makkelijk om over te stappen naar het nieuwe systeem.

Degene die als vrijwilliger op aarde zijn, zijn niets meer dan de gewone mensen, ze komen alleen van andere dimensies of andere planeten/sterren.In energie vorm zijn wij allemaal gelijk.

Op Argusoog heb ik een reactie geplaatst [onder dezelfde naam].
Dan krijg je het idee een beetje hoe het nieuwe tijdperk er uit gaat kan gaan zien [in ieder geval hoe ik denk dat het er uit gaat zien].

http://www.argusoog.org/help-de-rekenmodellen-kloppen-niet-meer/#comments

Maar massaal bewust worden is het enige wat de mensen moeten doen voor verandering.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
11 jaren geleden

En als aanvulling wil ik zeggen dat ik weet dat er veel pure en krachtige zielen op aarde zijn die als taak hebben om liefde te strooien [zo noem ik het].
De liefdestrooisters [want het zijn veeeeeeeel vrouwen] hebben de belangrijkste taak.

Ik weet dit omdat 1 van mijn taken is/was om die personen extra te beschermen indien nodig is.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x