Homepagina » Mens en Dier » Wetenschapper: “Ik heb bewijs voor Bigfoot gevonden in Rusland”
Wetenschapper: "Ik heb bewijs voor Bigfoot gevonden in Rusland"

Wetenschapper: “Ik heb bewijs voor Bigfoot gevonden in Rusland”

In Canada is men op zoek naar Sasquatch, in de Himalaya naar de yeti en in de Verenigde Staten naar Bigfoot. Maar wist je dat ook de Russen een versie van de verschrikkelijke sneeuwman hebben? Een Russische wetenschapper zegt dat hij aan de hand van een stuk bast kan aantonen dat de Almas zich schuilhoudt in de bossen rond Moskou.

“De Almas komt vrijwel over de gehele wereld voor,” vertelde Andrei Stroganov aan de Moscow Times. “Ik ben niet bang: ze zijn goedaardig en hebben onze bescherming nodig.” De biofysicus van de prestigieuze Landbouwacademie in Moskou zegt dat hij een stuk boomschors heeft gevonden in de buurt van Moskou dat sporen bevat van een grote primaat.

Horizontale krassen op de schors zouden afkomstig zijn van een poot met een doorsnee van zo’n 23 centimeter. Volgens Stroganov is het uitgesloten dat de sporen zijn achtergelaten door een beer.

Hij claimt de Almas ook gezien te hebben tijdens een recent bezoek aan Tsjeljabinsk in de Oeral, maar wilde niet ingaan op details. De onderzoeker gaat fragmenten van de schors onderzoeken in een laboratorium in Alabama, waar eventueel DNA-materiaal wordt geanalyseerd en een morfologisch onderzoek wordt gedaan.

Eerder dit jaar werd nieuw DNA-onderzoek gepubliceerd over het bestaan van Bigfoot. De haren die onderzoekers op 57 plaatsen over heel de wereld hadden gevonden kwamen echter overeen met die van koeien, paarden, honden, wasberen en beren.

Het onderzoek werd gestart vanwege het ongeloof van aanhangers van de Bigfoot-theorie dat serieuze wetenschappers zijn bestaan alleen maar zouden ontkennen zonder hier onderzoek naar te hebben gedaan. Een uitdaging die Oxford-onderzoeker Bryan Sykes maar al te graag aannam.

Twee haarmonsters uit Azië vertoonden wel overeenkomsten met een uitgestorven poolbeer uit de steentijd. Dat kan er op wijzen dat in dat gebied een nog onbekende beersoort rondzwerft.

In 1958 riep de Sovjetregering een speciale Almas-commissie in het leven om naar het wezen te speuren. Gedacht wordt dat de Almas zich ophoudt in de oblast Kemerovo in Siberië, de Kaukasus en de Oeral.

[Moscow Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Nobel schreef:

  Bij welke maat ben je een BigFoot? Ik ken iemand die heeft maat 62, dit is al redelijk BigFoot.

  6 likes
 • Hoaxintelligence schreef:

  Ik had gehoopt op video materiaal ipv een lapje tekst.
  Beetje jammer.

  4 likes
 • pietje schreef:

  Ja ben ervan overtuigd dat ; het ; bestaat en laten we in vredesnaam het niet gaan opjagen laat het met rust ik persoonlijk denk dat het onze voorouders waren voordat we genetisch werden gemanipuleerd ! Laten we Ze met rust laten zoals we de gehele natuur en alle dieren met rust moeten laten ! Geen dierentuinen geen circussen laat alles op deze aarde met rust ! Ieder heeft zn plaatsje ook de Yeti of hoe je hem wil noemen ! Hij/Zij hoort bij ons leven ! Wij mensen zijn te slecht voor woorden ! Vindt het heel erg dat ik mezelf mens moet noemen en schaam me heel diep !!!

  3 likes
  • Jan de circusman schreef:

   Hey Pietje!

   Weet dat er tegenwoordig ook circusvoorstellingen zonder dieren bestaan?
   Maar je mag ze natuurlijk gerust met rust laten die gekke acrobaten 😉
   to be or not to be
   always the question

   Nog een fijne dag allemaal!

   1 likes
 • Bertrolli schreef:

  “De Almas komt vrijwel over de gehele wereld voor,” vertelde Andrei Stroganov aan de Moscow Times. “Ik ben niet bang: ze zijn goedaardig en hebben onze bescherming nodig.”

  De zinskeuze is soms grappig, “ze hebben onze bescherming nodig”? Waarschijnlijk hebben ze eerder “bescherming tegen ons nodig”.
  Misschien hebben we als mensheid wel bescherming tegen ons zelf nodig? 🙂

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  nos

  NOS: Weer recordtemperaturen in Siberië! NOS krijgt geschiedenisles

  Afgelopen week waarschuwde de NOS dat in ...

  >