CoronaBinnenland

Wat verdient de huisarts aan het vaccineren? ‘Tien oude krenten thuis prikken, en 919,70 euro verdiend’

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Wat verdient de huisarts aan het vaccineren tegen corona? Normaal gesproken niets, want de GGD prikt de mensen. Als de huisarts niet-mobiele patiënten aan huis prikt met een bij de GGD opgehaalde spuit, dan geldt een vergoeding van 91,97 euro per vaccinatie.

“Tien oude krenten of 10 palliatieve patiënten thuis prikken, en 919,70 euro verdiend,” twittert neuroloog Jan Bonte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij wijst er daarnaast op dat een aantal huisartsen er blijkbaar genoeg van heeft om als goedkope kracht door het ministerie van VWS gedwongen te worden mee te werken aan campagnes waar ze zelf niet (meer) achterstaan. “Ook in dat opzicht heeft de drang en dwang het nodige vertrouwen gekost.”

Dat is nou juist het lucratieve voor huisartsen

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons verwijst naar de website van de Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG).

Daarop valt te lezen over de eerste en tweede coronavaccinaties bij mobiele patiënten: “Incidenteel en kleinschalig zetten van eerste en tweede vaccinaties in de eigen praktijk, waarmee beoogd wordt de vaccinatiegraad te verhogen onder moeilijk bereikbare groepen of in achterblijvende regio’s. Het tarief is 21 euro per gezette vaccinatie.”

En over de boostervaccinatie bij niet-mobiele thuiswonende patiënten: “Het zetten van (eerste) boostervaccinaties bij niet-mobiele thuiswonenden bij de patiënt thuis door het ophalen van opgetrokken spuiten bij de GGD. Het gaat hier om niet-mobiele thuiswonenden voor wie het echt niet mogelijk was om zelfstandig naar een GGD-locatie te komen. Het tarief is 90,16 euro per gezette vaccinatie voor vaccinaties die u gezet heeft tot 1 januari 2022. Voor vaccinaties die gezet zijn vanaf 1 januari 2022 geldt een geïndexeerd tarief van 91,97 euro per gezette vaccinatie.”

Een huisarts laat desgevraagd aan Simons weten: “Mensen die bij de huisarts ingeschreven zijn als patiënt en tegelijk in een verpleeg- of verzorgingshuis wonen, vallen onder de huisarts en tellen als thuiswonend. Dat is nou juist het lucratieve voor huisartsen; als ze die thuis prikken, krijgen ze bijna 100 euro per prik.”

4.9 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Mijn belastinggeld gebruiken voor een doden prik.heeft die huisartsen maar 5 boosters kunnen ze meegenieten hoe het is dat mensen veel pijn lijden en eraan overlijden.

levitas
levitas
1 jaar geleden

Het is werkelijk allemaal smeerlapperij en ongezonde en dodelijke spuiten!

Namets
Namets
1 jaar geleden

Alle Huisartsen die Willens en Wetens mensen voor GELD hebben ingespoten met het MRNA gif zijn Medeplichtig aan GENOCIDE op eigen Bevolking.
Allemaal voor een habbekrats gedaan.
Smeerlappen.

Grens
Grens
1 jaar geleden

Verdiend ? Je bedoeld een Bonus die belasting vrij is.

Back to top button
92
0
We lezen graag je reactie!x