CoronaBinnenland

Wat verdient de huisarts aan het vaccineren? ‘Tien oude krenten thuis prikken, en 919,70 euro verdiend’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Wat verdient de huisarts aan het vaccineren tegen corona? Normaal gesproken niets, want de GGD prikt de mensen. Als de huisarts niet-mobiele patiënten aan huis prikt met een bij de GGD opgehaalde spuit, dan geldt een vergoeding van 91,97 euro per vaccinatie.

“Tien oude krenten of 10 palliatieve patiënten thuis prikken, en 919,70 euro verdiend,” twittert neuroloog Jan Bonte.

Hij wijst er daarnaast op dat een aantal huisartsen er blijkbaar genoeg van heeft om als goedkope kracht door het ministerie van VWS gedwongen te worden mee te werken aan campagnes waar ze zelf niet (meer) achterstaan. “Ook in dat opzicht heeft de drang en dwang het nodige vertrouwen gekost.”

Dat is nou juist het lucratieve voor huisartsen

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons verwijst naar de website van de Stichting Nationaal Programma Grieppreventie (SNPG).

Daarop valt te lezen over de eerste en tweede coronavaccinaties bij mobiele patiënten: “Incidenteel en kleinschalig zetten van eerste en tweede vaccinaties in de eigen praktijk, waarmee beoogd wordt de vaccinatiegraad te verhogen onder moeilijk bereikbare groepen of in achterblijvende regio’s. Het tarief is 21 euro per gezette vaccinatie.”

En over de boostervaccinatie bij niet-mobiele thuiswonende patiënten: “Het zetten van (eerste) boostervaccinaties bij niet-mobiele thuiswonenden bij de patiënt thuis door het ophalen van opgetrokken spuiten bij de GGD. Het gaat hier om niet-mobiele thuiswonenden voor wie het echt niet mogelijk was om zelfstandig naar een GGD-locatie te komen. Het tarief is 90,16 euro per gezette vaccinatie voor vaccinaties die u gezet heeft tot 1 januari 2022. Voor vaccinaties die gezet zijn vanaf 1 januari 2022 geldt een geïndexeerd tarief van 91,97 euro per gezette vaccinatie.”

Een huisarts laat desgevraagd aan Simons weten: “Mensen die bij de huisarts ingeschreven zijn als patiënt en tegelijk in een verpleeg- of verzorgingshuis wonen, vallen onder de huisarts en tellen als thuiswonend. Dat is nou juist het lucratieve voor huisartsen; als ze die thuis prikken, krijgen ze bijna 100 euro per prik.”

4.9 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
92 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
5 maanden geleden

Mijn belastinggeld gebruiken voor een doden prik.heeft die huisartsen maar 5 boosters kunnen ze meegenieten hoe het is dat mensen veel pijn lijden en eraan overlijden.

levitas
levitas
5 maanden geleden

Het is werkelijk allemaal smeerlapperij en ongezonde en dodelijke spuiten!

Namets
Namets
5 maanden geleden

Alle Huisartsen die Willens en Wetens mensen voor GELD hebben ingespoten met het MRNA gif zijn Medeplichtig aan GENOCIDE op eigen Bevolking.
Allemaal voor een habbekrats gedaan.
Smeerlappen.

Grens
Grens
5 maanden geleden

Verdiend ? Je bedoeld een Bonus die belasting vrij is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

92
0
We lezen graag je reactie!x