Mens en Dier

Motie Martin Bosma: ‘Verzoekt de Kamer een weglopend kabinet te beschouwen als zijnde afgetreden’

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

Uit protest tegen uitlatingen van FVD-leider Thierry Baudet liep het kabinet Rutte vorige maand weg uit de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer. Nooit eerder in de recente geschiedenis werd een Kamerdebat op deze manier onderbroken.

Er heeft zich een heel vervelend incident voorgedaan, waarbij mevrouw Kaag, gevolgd door de rest van het kabinet, de zaal heeft verlaten. Dat betekent in de praktijk dat wij dus niet kunnen vergaderen. Dat betekent in de praktijk dat het kabinet, dat heeft aangekondigd dit vaker te willen gaan doen, althans dat te overwegen, bepaalt of wij kunnen debatteren of niet, zei PVV-Kamerlid Martin Bosma donderdag in de Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Keiharde aanval

Minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot zei dat het ging om een ‘ordeconflict’.

“Nee, het is geen ordeconflict, het is een keiharde aanval op de Tweede Kamer der Staten-Generaal en de waardigheid van het Nederlandse parlement. Het was totaal niet spontaan. Je kunt op de beelden terugzien dat mevrouw Kaag zich begint op te winden en mevrouw Van Gennip naast haar haar spullen pakt. Het was afgesproken werk, maar dit terzijde,” zei Bosma.

“Waar de schoen wringt, is dat de minister-president heeft laten doorschemeren: we kunnen dit vaker gaan doen als de inhoud van het debat ons niet bevalt. Dat is staatsrechtelijk zeer zeer zeer kwalijk, want daarmee stelt de regering zich boven het parlement. Het kabinet zegt dus gewoon: wij maken wel uit wanneer jullie vergaderen. Dat is niet een ordeprobleempje,” vervolgde hij.

Belediging

Dat het om een ‘ordeconflict’ zou gaan, is het understatement van de eeuw, aldus Bosma. “We hadden gewoon een Titanic-ontmoeting daarzo. Het is strijdig met het staatsrecht. Het is een belediging van ons als Tweede Kamer, wat er is gebeurd. Het is helemaal een belediging dat het kabinet aankondigt om het vaker te doen.”

Bosma diende vervolgens een opmerkelijke motie in, die de Kamer verzoekt een uit de plenaire zaal weglopend kabinet te beschouwen als zijnde afgetreden.

“Dat wordt een spannende stemming,” zei Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

4.8 159 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

136 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bezorgde nederlander
Bezorgde nederlander
1 jaar geleden

Chapeau Heer Bosma.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Mooi Bosma,en nu het kabinet oprotten en opsluiten.

Mart
Mart
1 jaar geleden

Ben benieuwd wie voor of tegen stemt, eigenlijk kunnen we het al wel raden.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Op zich een redelijke beredenering…immers toen Koningin Wilhelmina Nederland verliet in 1940 tijdens WOII deed ze daarmee ook automatisch afstand van de troon….Ze is nooit herkroond, dus in essentie zitten we zonder Koningshuis…één grote poppenkast…Nu de Tweede Kamer der Staten-Generaal….al die Puppeticians zitten in de zak van de Nazis voor das Viertes Euro-Reich, Uncle Shmuel & zijn Keizerrijk der Leugens list ende bedrog…Die imperialistische toren van Babel is op dit moment volkomen in elkaar gestort…dus in hun paniek gaat nu al dat Haagse Nazi-Ongedierte wanhopig proberen het vege lijf te redden…

Back to top button
136
0
We lezen graag je reactie!x