Homepagina » Het Complot » Lange Frans: “IS is opgezet, bewapend en getraind door de CIA”
Lange Frans: "IS is opgezet, bewapend en getraind door de CIA"

Lange Frans: “IS is opgezet, bewapend en getraind door de CIA”

Lange Frans is van mening dat Nederland zich niet moet bemoeien met de strijd tegen de Islamitische Staat (IS). “Weet je hoe je aanslagen in Nederland kunt voorkomen? Geen oorlog voeren in het buitenland,” stelt de radio-dj van Slam FM.

Frans zegt dat de strijd tegen IS is gericht tegen mensen die we niet kennen, ons niks hebben gedaan en hoogstwaarschijnlijk ook een normaal leven willen leiden. “Mocht er wel wat gebeuren dan is het onze eigen schuld. Niet alleen die van de politici, want wij (de kiezer) hebben ze die plek gegeven. Ik zal geen traan laten als er wat zou gebeuren. Al denk ik niet dat er wat gaat gebeuren. Het is vooral bangmakerij,” aldus de oud-rapper.

Lange Frans heeft ook een duidelijke mening over het ontstaan van de terreurgroep: “Heel IS is opgezet door de CIA. Bewapend, getraind, alles erop en eraan.” Na de reeks tweets merkt hij op dat hij niet gehackt is. “Maak er een mooie dag van.”

“Stel je nou eens voor dat 9/11 inderdaad een inside job is geweest. Is het dan zo raar te geloven dat die truc vaker wordt toegepast?” vraagt Lange Frans zich af. “En ja, ik geloof in buitenaards leven, maar ik begrijp dat ze hier niet landen als je kijkt wat voor zootje we er hier van maken.”

Na de tweets kreeg hij een aantal doodsbedreigingen, maar hij kon ook rekenen op veel bijval. Hij wil mensen vooral aan het denken zetten. “Ik hoop dat iedereen die mij nu voor gek, junk, collaborateur of alu-hoedje uitmaakt, ook de moeite neemt om zich echt te verdiepen.”Vind je dit artikel goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

61 reacties

 1. Wanneer lange Frans als “bewijs” aangevoerd moet worden is het definitief aangetoond dat deze “theorie” helemaal nergens op slaat…

  27 likes
  • Beste zoutoplossing,

   Misschien moet je je eens meer gaan verdiepen in die theorie,dan kom je er misschien ook achter dat dat nog wel eens de waarheid kan zijn.En misschien moet je zelf even een zoutoplossing nemen zodat dat je ogen en je brein wat meer zal openen.
   Er is namelijk nogal wat informatie te vinden op het net dat deze theorie onderbouwt.

   43 likes
   • Inderdaad Osiris!

    Wanneer Zoutoplossing zich hier in zou verdiepen zal hij/zij er net als ik achter komen dat het Poetin en zijn corrupte trawanten is die hier achter zit!

    6 likes
  • @Zoutoplossing. Inderdaad, die man heeft te veel gesnoven en geblowd, en dan ga je zulke onzin uitkramen.

   6 likes
   • OWja nu wordt het nog mooie dus, nu komt het door de drugs. Dus mensen die met zulke theorie aan komt is nu opeen een drug gebruiker?

    5 likes
   • Onze hersenen bevatten en gebruiken o.a. DMT. Dat is een sterk hallucinogeen middel. Hallucineren is iets wat we allemaal dagelijks doen onder het mom van “normaal” en “werkelijk”. Wat is trouwens werkelijk en hoe bepaal je dat als je zelf onlosmakelijk onderdeel bent van een systeem waar je nooit aan kunt ontsnappen, tenzij je loskomt van dat ‘fysieke’ lichaam?

    1 likes
  • Bush moest ook zo nodig de vrede gaan heroveren in Iran. Nou, dat heeft geholpen! Ja, de wapenindustrie. Die lieten zo’n marionet als Bush doen wat zij beslisten. Wie nadenkt zal moeten inzien: Zolang er nog wapens worden gemaakt, zolang is er geen vrede. Ze gaan toch hun eigen handel niet vernietigen! Zelfde verhaal met Israël en de VS: aan de voordeur zeggen dat ze zich moeten gedragen, aan de achterdeur vragen: hoeveel bommetjes wil je nog? Vuiler spelletje dan politiek is er niet. En jammer genoeg is het een besmettelijke ziekte die steeds meer mensen infecteert.

   1 likes
  • “Bewijzen” zijn altijd een illusie want het enige dat bestaat zijn de eigen ervaringen binnen de context van het eigen bewustzijn. De wereld is jouw wereld en meer niet. Bijgevolg bestaat “de wereld” niet. Een waarheid is altijd een stukje waarheid dat hoort bij een stukje bewustzijn dat afgesplitst is van het grote Bewustzijn en meer niet. Het is onmogelijk om universeel geldende waarheden te plakken op 7 miljard stukjes bewustzijn.

   0 likes
 2. Dat van de buitenaardsen volledig mee akkoord. IS opgezet door CIA, is aannemelijk; gelijk de jagers wild uitzetten om het dan te jagen.

  16 likes
  • De CIA heeft een speciale black OPS afdeling die ook voor de CIA zelf een zeer geheime tak binnen deze organisatie is.
   Deze black ops afdeling is in totaal beheer van een organisatie die buiten alle wetten staat.
   En deze black ops afdeling is inderdaad verantwoordelijk voor IS en ook voor het neerhalen van MH17 en nog zeer veel andere brandhaarden in de wereld. Als we een betere wereld willen, is het belangrijk deze geheime black OPS afdeling te ontmantelen.
   Verder vindt ik het heel dapper wat lange Frans doet, hopelijk durven er nu meer mensen hard op uit te spreken.

   19 likes
   • “Black Ops” staat voor Black Operations. Het is geen geheime tak van de CIA maar opdrachten uitgevoerd buiten de grote trio om dat de USA leidt. De grote trio is het congres, de president (en staf) en supreme Court of the USA.

    De verschillende legereenheden en veiligheidsdiensten hebben weleens een black operation uitgevoerd. Veelal zijn het opdrachten die uitgevoerd zijn a.h.d.v. mazen in de Amerikaanse wetgeving. Zoals bijvoorbeeld over de onduidelijkheid wat de interpretatie is van 30 dagen free movement van legereenheden om een bedreiging te neutraliseren. Dat het meestal door de CIA gecoördineerd wordt heeft te maken met het feit dat de CIA zich op internationale praktijken richt en bijv. FBI en Homeland security nationaal.

    3 likes
    • Er is wel degelijk en undercover CIA die de officiële CIA als dekmantel gebruikt. Ze is zeer geheim, zelfs de CIA weet het niet.

     2 likes
    • Laat ik het zo zeggen dat de CIA een geheime afdeling hebben binnen deze organisatie. Deze geheime afdeling valt onder de categorie black OPS. Ze maken gebruik van de faciliteiten van de black OPS en doen zich voor als een divisie binnen de black OPS maar ze staan onder bevel van een afzijdige organisatie die zich niet aan de wetten van landen houdt, deze organisatie staat bij jullie bekend als de Illuminati.

     2 likes
  • Peter C,
   het is misschien meer een kwestie van: twee honden vechten om een been, de derde (CIA, cabal, miljardairs) loopt alras met de controle/overmacht heen. Intussen de groeiende kracht van de burgers teniet doen (armoede, vernietiging van productiemiddelen en dergelijke).

   3 likes
 3. Dit heeft Snowden al 2 maanden geleden gelekt he…. Maar daar horen we nooit meer iets over. Jammer dat Frans nu door heel Nederland voor gek wordt verklaard.

  http://www.liveleak.com/view?i=76b_1406255768

  26 likes
 4. Lange Frans heeft vanavond op de radio live zijn excuses aangeboden aan diegenen die zich beledigd voelden door zijn uitspraken.
  Hij zei er wel bij, dat hij gehoopt had zijn kinderen over oorlog te kunnen vertellen als zijnde iets doms, wat mensen vroeger eens deden.
  Hij houdt van mensen en ziet ze liever levend, zodat ze kunnen knuffelen , muziek maken en dansen.
  Zo’n vervelende man is het dus kennelijk ook niet, maar als je je mening geeft wordt je afgebrand tot op het bot, want wij leven in Nederland en daar is vrije meningsuiting een groot goed. En dus mag je niks zeggen, met het resultaat dat niemand meer iets anders dan politiek correcte uitspraken durft te doen.
  Bah, bah en bah, dat is Nederland ,zo schijnheilig , maaaaaaaar heeeeeeel democratisch.
  Zie de moord op Theo van Gogh, Herinnert U zich die nog ? En misschien ook nog die van Pim Fortuijn ?
  Dat waren mensen die NIET politiek correct uit de hoek kwamen en daarvoor moesten boeten met hun leven. Dus kiest Lange Frans rotte eieren voor zijn geld en houdt zijn gezicht, fijne wereld mensen.
  Aanvalluh !!

  19 likes
  • Het heeft alleen zn excuses aangeboden voor deze tweet.

   “Ik zal geen traan laten als er wat zou gebeuren. Al denk ik niet dat er wat gaat gebeuren. Het is vooral bangmakerij”

   Dat is dan ook een belachelijke tweet..

   5 likes
   • heb je het radio programma beluisterd dan ? Ja ?
    Geef dan het totale plaatje weer.
    Nee? Trek de zaken niet uit zn verband ..

    3 likes
    • Het uit zn verband trekken laat ik aan jou over, ben jij veel beter in..
     Ik heb het zeker gehoord (je kan het trouwens terugluisteren)

     Dingen waar je het over had vertelde hij wel maar hadden niets met een excuus te maken, maar met een statement die hij wilde maken..

     deze zin van jou klopt dan ook niet

     “Lange Frans heeft vanavond op de radio live zijn excuses aangeboden aan diegenen die zich beledigd voelden door zijn uitspraken.”

     Hij zei.

     “De tweet dat ik over een mogelijke aanslag in Nederland geen traan zou laten, die was wat boud. “Daar” wil ik wel echt mijn excuses voor aanbieden.”

     4 likes
     • Nou wat mij betreft had ie zn excuus niet aan hoeven bieden.. we roepen het over ons zelf af. Onze westerse maatschappij is verrot en corrupt tot en met. Amerika? Gatverdamme. Rutte? Uch… Of nee Dijsselbloem…. om te kotsen. Imperialisme en slavernij. Alive and kicking. Gelukkig draait de propagandamachine volle toeren.. wij zijn zo braaf en goed. Echt hoor hup holland.

      Frans, dankjewel!

      4 likes
  • Jij mag in Nederland prima een mening geven en het mooie is dat iemand daarop ook weer een mening mag geven. Het is aan jou persoonlijk hoe snel jij je aangevallen voelt maar dat zegt dan meer iets over jou dan over degene die reageert. Het is pas rot als niemand op jou reageert.

   3 likes
 5. Isis was toch de naam van Israëli Secret Intelligence Service?

  12 likes
  • Correct. Opgericht in 1990. Is nog wel wat over te googlen. Geeft misschien toch wat info.
   (maar kijk uit voor complot theorieën. )
   U wordt in de gaten gehouden……….hahahaha

   5 likes
  • Je kon erop wachten natuurlijk krijgt Israel en de joden de schuld. Altijd dat wijzen naar de joden. Die zijn dat trouwens wel gewend. Geen wonder dat joden er geen zin meer in hebben massaal gedood te worden zoals in WO2 . Velen van die zogezegde critici op Israel kunnen eigenlijk niet hebben dat Israel is opgebouwd uit een stoffige uithoek van het Osmaanse rijk. En nee het is geen braaf (schijn)heilig landje maar heilige boontjes redden het niet in die slangenkuil die het Midden Oosten is. Dat midden oosten is echt zo’n gebied waar ook de Arabieren onderling en de stammen onderling elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Echt zo’n land met vetes en heethoofden. Een gebied waar zoiets als ISIS een voedingsbodem heeft. Ondanks de welvaart die door olie is gekomen zijn de mensen achterlijk. en Israelische mensen zijn over het algemeen verder dan Arabieren in hun opvattingen.

   5 likes
 6. die theorie is ECHT niet zo onwaar, ga er maar rustig van uit dat dit wel eens de waarheid kan zijn..
  Frans is tenminste glashelder en heeft Kamervragen die nu eens en voorgoed kunnen worden bekeken en maakt heel veel mensen hier mee WAKKER, want dat is hard nodig, hoe meer hoe beter!
  Op de site van Guido ( http://www.wanttoknow.nl) staan een aantal artikelen die al geruime tijd met deze vieze zaken ( ook m.b.t de vliegrampen) een geheel beeld vormen wat de Waarheid niet IS

  we hebben daar echt helemaal noppes te zoeken, en onze regering denkt zeker dat we altijd dom gehouden kunnen worden..

  17 likes
 7. Oja? dan moet lange frans die beweringen eens onderscrhijven. begrijp mij niet verkeerd ik denk dat het mogelijk is dat het in scene gezet kan zijn, maar zulke uitspraken doen op basis van niets is nutteloos gezwets.

  3 likes
 8. Ik kan enkel zeggen, verdiep je erin ‘and look how far the rabbit hole goes….’
  Lange Frans heeft het wel degelijk bij het goede eind terwijl het merendeel van de mensen slapende is.
  Men denkt goed geïnformeerd te zijn door naar het nieuws te kijken en heeft totaal niet in de gaten hoe vreselijk misleidt ze worden.
  Alles is opgezet en niks is wat het lijkt in deze (schijn)wereld.
  Verdiep je erin, NWO (New World Order) en veel zal duidelijk worden, als je tenminste bereidt bent werkelijk de waarheid te willen vinden.
  Stop met naar het nieuws kijken (mindcontrol) en informeer jezelf.

  8 likes
 9. Lange Frans moet zijn tokkie harses dicht houden en gewoon doorgaan met dat zwakzinnige rappen. Meneer moet misschien wat minder snuiven….
  Er is maar een schuldige achter IS en dat is die achterlijke ISLAM, niet meer en niet minder.

  3 likes
  • Veroordeel dan ook het Katholieke Geloof ; met hun kindermisbruik en hun indoctinaties.
   Gelijke monniken , gelijke kappen zou ik zeggen.

   1 likes
   • Strijdervoorvrijheid

    En niet alleen dat, op het ogenblik hebben ze de mond vol van met aapjes op de foto gaan. Maar als je nu even verder kijkt gebeurd dit al jaaaren in de VS met de Indianen, hele drommen toeristen worden langs reservaten (en andere naam voor concentratiekampen) geleid om op de foto te gaan met een indiaan. Dat land was wel van hun, zij hadden vuur en daarmee licht en water, en geen kerncentrales.

    3 likes
   • Huisheks
    28 september 2014 08:29 at 08:29

    Dat is cultureel relativisme en zo fout.. Two wrongs dont make a right..
    Kortom appels en peren. Het christendom verlaten word niet bestraft met de dood.
    Mo preekt oorlog en Jezus liefde en altruïsme. Begrijp me niet verkeerd ben geen gelovige maar kan wel duidelijk differentiëren tussen het hedendaagse christendom en radicale islam. Beiden hebben een smerig verleden, maar er is er maar 1 die momenteel genocide en verderf zaait in meer dan een dozijn landen. Laten we die prioriteit geven ok?

    0 likes
 10. ISIS is idd opgezet door CIA en I.S.I.S (en wat betreft oorlog en racisme? zolang zij ervoor kunnen zorgen dat buren elkaar scheef aankijken kunnen zij hun gang gaan zonder dat maar iemand wat doorheeft want overigens die zijn bezig met hun jihad buren (dat gewone normale burgers zijn) …. Dont hate what you dont understand MF.

  6 likes
 11. (maar kijk uit voor complot theorieën. )
  U wordt in de gaten gehouden……….hahahaha

  Ik? Hoe bedoel je in de gaten gehouden?

  1 likes
 12. De Cia, de joden, de verlichten, God, Allah, koude kernfusie…
  Bewijzen & wetenschap!

  Harder schreeuwen, gruwelijker moorden, grotere beloftes en straffen… holle frasen, allemaal bull shit
  zonder BEWIJS/ONDERZOEK/WETENSCHAP.

  4 likes
 13. Meeste wel me eens behalve het kiezen van de politici. Als hij dit allemaal weet, moet hij ook weten dat de politiek 1 systeem is van poppen dat luistert naar hun meesters dat aan de touwtjes trekken. Politiek is er alleen maar om de mens te verwarren en ze gaan allemaal maar 1 richting op, dat is de NWO. Wij kiezen niet voor ze, het is gemanipuleerd door de elite. Zij bepalen wie de leiders worden en niet wij.

  5 likes
 14. WIE zijn schuld ik heb niet gestemd en voor degene die wel op rutte hebben gestemd zijn er gewoon ingeluisd als hij dat nou had gezegt.
  en als hij wat beter had opgelet bij pokeren dan had hij gezegt ik kan aan heel die kop van rutte zien dat hij wat heeft te verbergen heeft
  ( moet je die kop maar eens terug kijken als het gaat over de mh17)

  4 likes
 15. ANGST is ALTIJD een slechte raadgever.

  4 likes
 16. Ik denk dat lange frans gewoon lekker een liedje moet gaan schrijven en zich niet uitlaten over dit soort zaken.
  IS moeten we op alle fronten bestrijden en ze hel op aarde geven. Ongeacht door wie ze opgezet/bewapend en onderhouden zijn, volkerenmoord op deze schaal mogen we niet tolereren!

  4 likes
  • volkerenmoord op deze schaal mag niet, maar als Israel Palestina aanvalt (GAZA-Strook) dan is het wel ok? we grijpen immers niet in. Dat er in Syrie 170.000 doden zijn gevallen en honderdduizenden op de vlucht is ook acceptabel?

   Nee dit is gewoon een excuus om wederom een land binnen te vallen en de grondstoffen (pijpleidingen) veilig te stellen. Net zoals bij Afghanistan en Irak. En de oorlog machine moet natuurlijk wel blijven draaien, want er zitten natuurlijk ook mensen die die rommel verkopen en er geld aan moeten verdienen.

   0 likes
 17. Het zou kunnen dat ISIS is opgezet door de CIA. In het verleden is de Mujaheddin tijdens de bezettting in Afghanistan ook geholpen door de CIA om de Russen te pesten. Als het zo is dat ISIS is opgezet door de CIA dan hebben ze wel erg veel bruikbare sukkels kunnen vinden die voor dat oorlogskarretje te spannen zijn en de teringlijer uithangen en mensen lukraak vermoorden daar in Syrie en Irak. En de wapenindustrie maar lachen.

  Het is overigens een beetje flauw om lange Frans af te branden omdat hij zijn mening geeft. Maar lange Frans een aanslag is gewoon triest (mocht het gebeuren) want dan zijn de burgers de sjaak.

  Mensen blijf lekker nuchter en wat er ook gebeurt blijf lekker leven en plezier maken. Bang zijn heeft geen zin en is energieverspilling. Het verkeer is veel gevaarlijker dan de mogelijkheid van een terreurdaad.

  3 likes
 18. Nederland was toch niet uitgenodigd, mocht toch niet meedoen van de VS?
  Waarom bieden ze zich zonder gevraagd te worden dan toch zomaar aan?

  2 likes
 19. Nooit fan van zijn raps geweest, maar hij snapt wel hoe de wereld in elkaar zit.

  En voor wie gelooft dat verkiezingen eerlijk worden geteld heb ik schokkend nieuws over de Kerstman.

  2 likes
 20. Niet de kiezer in nederland de schuld geven. Alsof burgers in handen hebben wie er aan de macht komt. Wilders sp of groen links zal nooit de sterkste partij worden. Waarom denk daar maar eens over na. Ik geloof het verhaal best. Maar je moet niet doen alsof wij burgers een keuze hebben.

  1 likes
 21. Lange Frans heeft helemaal gelijk, als je het niet gelooft verdiep je dan eens goed in deze materie.
  Ik hoop dat nog meer bekende nederlanders er achter gaan staan, de mensen moeten eens wakker worden.
  De big ontwakening ik hoop er op!!!
  Het einde van de Cabal – uliminati dat moeten we hebben.
  Als je het niet gelooft en je er niet in wil verdiepen, slaap dan maar lekker door, maar wat zullen jullie straks schrikken als de awakening een feit is en er van alles op je afkomt wat niet meer te ontkennen is.
  http://finalwakeupcall.info/blog/2014/09/06/einde-crisis-binnen-bereik/
  https://www.youtube.com/user/1worldcitizen
  Mensen die niet geloven dat 9/11 een inside job is geweest, ja dat zijn de schapen die ze willen hebben.
  USA-CAI-FED-FBI- =IS===Wereld oorlog III, als iedereen ontwaakt komt die er zeker niet.
  Dus wakker worden!!!

  1 likes
 22. We praten allemaal graag en uitgebreid over Islâm en “moslims” alsof ze allemaal hetzelfde zijn, doen en denken en de vraag is: kennen we hen wel echt en ervaren we zelf wat die mensen aan hun geloof ontlenen? Natuurlijk niet. Onze informatie erover komt vooral binnen via de reguliere media, is vooral gericht op irrationele emoties en die hebben er alle belang bij de gewenste overheidspropaganda te verspreiden.

  We vinden onszelf zo geweldig beschaafd en zo, terwijl het onmogelijk is om te ontkennen dat hightech onbemande vliegtuigjes worden ingezet om burgers in het Midden-Oosten aan flarden te schieten en het idee van precisie-aanvallen is ook maar een idee. Zo precies gebeurt dat allemaal niet en bovendien zijn er sinds 1948 zo’n 80-100 miljoen mensen in het Midden-Oosten afgemaakt of anderszins beschadigd of ingeperkt, dankzij het Westen en vooral de zionisten in Washington. Erg beschaafd en “democratisch’ allemaal! Onder Saddam Hossein, door de Amerikanen aan de macht gebracht omdat dat toen goed uitkwam, bestonden niet de extreme, etnische en religieuze tegenstellingen die nu wel ineens bestaan en hij heeft geen 1,5 miljoen mensen afgemaakt zoals de Amerikanen tegenwoordig. Belangrijke monumenten en musea zijn verwoest, evenals historisch relevante steden.

  Laten we eens op intelligentere manieren naar onszelf en de wereld kijken.

  0 likes
  • Uh… Saddam heeft zeker 2 mil doden op zijn geweten in de Irak Iran oorlog. Ook heeft hij gifgas gebruikt op de koerden in het noorden van Irak. Koeweit is hij ook nog eens binnen gevallen. En wat betreft de tribale strijd die we nu zien heb je idd gelijk. Onder saddam werd dit steevast en op een hele gruwelijke manier de kop in gedrukt. De iraakse geheime politie waren ware monsters. Dat de situatie nu weer is zoals het voor saddam was is niet raar. Men is het niet eens over de opvolging van Mohammed. Turkije, Qatar en saudi arabie proberen nu hun variant van islam te vestigen in Irak. Jij stelt dat deze etnische en religieuze tegenstellingen onder saddam niet aanwezig waren.. Ze waren er wel net onder de oppervlakte. Nu zie je het weer oplaaien. Sunni vs Shia, heeft het westen niet veel invloed op hoor. Dit zal blijven spelen totdat de islam/koran een serieuze reformatie ondergaat. Ik baseer mijn visie op islam op de koran en niet op individuele moslims, die zijn niet relevant op de lange termijn.

   1 likes
  • En niet anders

   0 likes
 23. Hmm volkerenmoord bagatelliseren om je eigen persoontje te promoten. Erg smakeloos. Maarja tegenwoordig is alles geoorloofd in het kader van commercie en meer volgers op twitter… Deze dweil is nooit relevant geweest.

  0 likes
 24. Oh jeetje , als dat waar is van die Black Ops , dan sturen we toch gewoon Nikita met haar team achter al jullie aantijgingen aan !? HAAR vertrouw ik wel hoor ! Al jullie aantijgingen in 1 keer opgelost.

  Next

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Minister De Jonge moet en zal toegang krijgen tot je telefoongegevens

Minister Bruno Bruins, die tijdens een coronadebat ...

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...