CoronaMens en Dier

Gideon van Meijeren kraakt uitspraken Raad van State: ‘Wat hier gebeurt, is heel zorgwekkend’

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

In de Tweede Kamer was een technische briefing over het advies van de Raad van State over de permanente coronawet. De Raad is ‘in beginsel positief’ over die wet. Onder andere D66’er Thom de Graaf, vicepresident van de Raad van State, was bij de briefing aanwezig.

Tijdens de briefing gebeurde een aantal dingen die bij Gideon van Meijeren de wenkbrauwen heel erg deden fronsen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Van Meijeren vroeg De Graaf onder meer of er bij de totstandkoming van het advies informele contacten hebben plaatsgevonden waar geen melding van is gemaakt. De Graaf zei niet dat daar geen sprake van is geweest, maar begon wat te draaien. Hij gaf geen antwoord op de vraag, zei Van Meijeren.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Een leugen

Dat hij niet gewoon ontkent dat die contacten hebben plaatsgevonden, is een aanwijzing dat er wel degelijk overleg is geweest. Het zou ook helemaal niet zo raar zijn, aangezien De Graaf en zorgminister Kuipers partijgenoten zijn en elkaar kennen.

“Dit wordt niet ontkend en ik denk dat dit nog weleens een fragmentje kan zijn dat op een later moment relevant wordt, want wij hebben ook al een keer in het eerste stadium van het hele coronaschandaal Jaap van Dissel gevraagd of hij ooit gecontacteerd was over de inhoud van adviezen,” aldus Van Meijeren.

“Van Dissel ontkende dat glashard, terwijl later bleek dat daar wel degelijk sprake van was geweest en dat er sprake was van een leugen,” benadrukte het Kamerlid.

Grootst mogelijke flauwekul

De Raad van State schrijft verder in het advies dat het terugvallen op noodverordeningen in het geval van een eventuele nieuwe coronacrisis onrechtmatig is. Toch zei de Raad tijdens de briefing dat het in de lijn der verwachting ligt dat het kabinet zal terugvallen op noodverordeningen als zich een acute en ernstige situatie voordoet.

Volgens de Raad zal een rechter waarschijnlijk niet een streep trekken door zo’n noodverordening omdat de rechter zelf geen kennis en expertise heeft om een zorgvuldige belangenafweging te maken.

“Wat hier gebeurt, dat is heel bijzonder en vooral ook heel zorgwekkend,” reageerde Van Meijeren. “Dit is de grootst mogelijke flauwekul. Noodverordeningen mogen geen grondrechten beperken.”

Het zou betekenen dat de regering onrechtmatig grondrechten kan beperken zonder dat een rechter de regering terugfluit, zei hij.

4.9 128 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron Swart
Ron Swart
1 jaar geleden

De Raad van Stasi (anno 1531) staat sinds 2018 voor de buitenwacht o.l.v. schaatser, poëzieliefhebber, maar bovenal de hondstrouwe Deep State-poedel Thom de Graaf (1957).
Deze ultieme hielenlikker doet werkelijk alles wat hem door de krachten achter de schermen wordt opgedragen.
Hij & zijn mede Stasi-leden hebben geen enkel bezwaar om onze vrijheden permanent te beperken, om het ‘virus’ maar buiten de deur te houden.

Tom Poes
Tom Poes
1 jaar geleden

Links-liberaal, de vijanden van God en de normale samenleving. Respect meneer van Meijeren!

Een echte mens
Een echte mens
1 jaar geleden

Suggestie: klacht indienen bij de voorzitter der RVS tegen de graaf.

Joop Visser
Joop Visser
1 jaar geleden

Willem met de knikkende knieen is voorzitter en WEF-adept. Hoe onafhankelijk kun je zijn als adviesorgaan.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x