Homepagina » Buitenland » Leider Britse Labourpartij vertelt de wereld door wie terreurgroep IS echt wordt gefinancierd
Leider Britse Labourpartij vertelt de wereld wie terreurgroep IS echt financiert

Leider Britse Labourpartij vertelt de wereld door wie terreurgroep IS echt wordt gefinancierd

Sinds hij met een overweldigende meerderheid voorzitter van Labour werd, blijft de populariteit van Jeremy Corbyn stijgen. Het ledenaantal van de partij neemt onverminderd toe, maar dat is niet de indruk die de Britse media geven.

Niet alleen de roddelpers, maar ook de meer gevestigde media zoals de BBC, The Independent en The Guardian hakken week na week op hem in. Corbyn heeft een boodschap die haaks staat op het beeld dat de media schetsen. Eerder haalde hij zich al de woede van de media op de hals toen hij de wreedheden van IS vergeleek met de Amerikaanse militaire interventie in Irak.

De Britse Labour-leider heeft gezegd dat terreurgroep IS niet ‘uit het niets komt’ en deels is ontstaan als gevolg van de westerse interventie in de regio. Corbyn zei verder dat de situatie door het bestoken van de fanatieke groepering alleen maar zal verslechteren.

Enorme hoeveelheid wapens

In 2013 werd premier Cameron in verlegenheid gebracht toen parlementsleden, waaronder Corbyn, zich uitspraken tegen luchtaanvallen in Syrië.

“IS komt niet uit het niets,” zei Corbyn. “Ze beschikken over veel geld, dat ergens vandaan moet komen. Ze beschikken over een enorme voorraad wapens, die ergens vandaan moeten komen. De groep is deels ontstaan als gevolg van de westerse interventie in de regio.”

“Ik zou de andere groepen in de regio proberen te verenigen door de strijd van de Koerdische groepen voor meer autonomie te steunen en te erkennen dat de enorme aantallen wapens die we hebben verkocht, met name aan Saoedi-Arabië, ergens terechtkomen en nu worden gebruikt,” ging hij verder.

Meer chaos

“Als het Westen Syrië blijft bombarderen zal er alleen maar meer chaos ontstaan,” zei hij. “De situatie zal alleen maar verslechteren. Ik ben tegen het bombarderen van Syrië en blijf bij mijn besluit.”

Corbyn zei verder: “We maken ons land veiliger als we niet iedere keer het Amerikaanse buitenlandbeleid volgen. We maken ons land veiliger als we zeggen dat we de verschillen in geloof en aspiraties in de wereld begrijpen. En als we ons sterk maken voor mensenrechten in plaats van militaire interventies.”

[Collective-evolution]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. Het probleem is: niemand is meer te vertrouwen. Mede door technologie/systeem. Het zou mij ook niet verbazen, dat wij een aanslag(valse) krijgen. Mede door referendum Oekraïne. Wat we ook doen, we worden gewoon in een richting gestuurd, die we niet willen. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. We hebben geen vat op het wereld structuurbeleid(spinnenweb). De spin moet worden opgeruimd. Hoe doen we dat?

  28 likes
 2. Kunnen we niet gewoon zeggen dat de geheime diensten in de VS en de UK IS hebben gekreeerd?

  20 likes
 3. Wat de titel doet vermoeden, kom ik in het stuk niet tegen.
  Ook Corbyn blijft politiek heel vaag.
  Pas als je zijn gezegdes vrij vertaald, dan geeft hij sommige partijen(het Westen) de schuld.
  Maar het Westen is zo groot.

  4 likes
 4. De titel belooft iets dat het artikel niet inlost.

  3 likes
 5. Allemaal leuk die opmerkingen van Corbyn, maar een serieus alternatief biedt hij niet. Hoe gaat hij dan ISIS wegkrijgen? Door de Koerden te bewapenen? De gevolgen voor de regio welke dat heeft, vermeldt hij niet. Het zal wel neerkomen op het steunen van de PKK – een marxistische organisatie, precies wat in Corbyn’s visie past als jaren 70 socialist.

  Wellicht is het waar dat het Westen aan basis van ISIS staat, maar wat velen vergeten is de aantrekkingskracht die zo’n club heeft op échte moslimfanatici. Misschien worden de leiders aangestuurd vanuit Washington, maar de grondtroepen die alle verkrachtingen, onthoofdingen en onbeschrijfelijke wreedheden uitvoeren doen het toch echt uit de naam van Allah.

  In de jaren 70 richtte de toenmalige geheime dienst ook wel eens communistische splintergroeperingen op, simpelweg om te zien wie daar zoal op afkwamen. Dat kun je controlled opposition noemen, maar maakt dat de aanhangers minder fanatiek? Niet voor niets noemde Lenin de stampers op straat ook wel ‘nuttige idioten’.

  1 likes
 6. Verander de heading en pas deze aan mbt het bericht.

  0 likes
 7. Gelukkig bestaan er nog goede mensen tussen al die hypocrieten. Als een moslim dit zou zeggen. Dan zou iedereen hem uitschelden.
  Kijk eens niet alleen naar het nu moment, maar ook naar het verleden. Wat is er gebeurt voordat IS is ontstaan. Of vinden jullie het leuk om te geloven in de antichrist?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronacrisis

Achter coronacrisis zitten mensen die zich door niets laten tegenhouden, zegt ex-parlementslid

Dag in dag uit zie je dezelfde ...

undercoververpleegster

Undercoververpleegster onthult wat er echt gebeurt in ziekenhuizen: ‘Dit is moord’

Erin Marie Olszewski is een ‘undercoververpleegster’ en ...