Buitenland

Leider Britse Labourpartij vertelt de wereld door wie terreurgroep IS echt wordt gefinancierd

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Sinds hij met een overweldigende meerderheid voorzitter van Labour werd, blijft de populariteit van Jeremy Corbyn stijgen. Het ledenaantal van de partij neemt onverminderd toe, maar dat is niet de indruk die de Britse media geven.

Niet alleen de roddelpers, maar ook de meer gevestigde media zoals de BBC, The Independent en The Guardian hakken week na week op hem in. Corbyn heeft een boodschap die haaks staat op het beeld dat de media schetsen. Eerder haalde hij zich al de woede van de media op de hals toen hij de wreedheden van IS vergeleek met de Amerikaanse militaire interventie in Irak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Britse Labour-leider heeft gezegd dat terreurgroep IS niet ‘uit het niets komt’ en deels is ontstaan als gevolg van de westerse interventie in de regio. Corbyn zei verder dat de situatie door het bestoken van de fanatieke groepering alleen maar zal verslechteren.

Enorme hoeveelheid wapens

In 2013 werd premier Cameron in verlegenheid gebracht toen parlementsleden, waaronder Corbyn, zich uitspraken tegen luchtaanvallen in Syrië.

“IS komt niet uit het niets,” zei Corbyn. “Ze beschikken over veel geld, dat ergens vandaan moet komen. Ze beschikken over een enorme voorraad wapens, die ergens vandaan moeten komen. De groep is deels ontstaan als gevolg van de westerse interventie in de regio.”

“Ik zou de andere groepen in de regio proberen te verenigen door de strijd van de Koerdische groepen voor meer autonomie te steunen en te erkennen dat de enorme aantallen wapens die we hebben verkocht, met name aan Saoedi-Arabië, ergens terechtkomen en nu worden gebruikt,” ging hij verder.

Meer chaos

“Als het Westen Syrië blijft bombarderen zal er alleen maar meer chaos ontstaan,” zei hij. “De situatie zal alleen maar verslechteren. Ik ben tegen het bombarderen van Syrië en blijf bij mijn besluit.”

Corbyn zei verder: “We maken ons land veiliger als we niet iedere keer het Amerikaanse buitenlandbeleid volgen. We maken ons land veiliger als we zeggen dat we de verschillen in geloof en aspiraties in de wereld begrijpen. En als we ons sterk maken voor mensenrechten in plaats van militaire interventies.”

[Collective-evolution]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim Stouwdam
Wim Stouwdam
8 jaren geleden

Wat de titel doet vermoeden, kom ik in het stuk niet tegen.
Ook Corbyn blijft politiek heel vaag.
Pas als je zijn gezegdes vrij vertaald, dan geeft hij sommige partijen(het Westen) de schuld.
Maar het Westen is zo groot.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Het probleem is: niemand is meer te vertrouwen. Mede door technologie/systeem. Het zou mij ook niet verbazen, dat wij een aanslag(valse) krijgen. Mede door referendum Oekraïne. Wat we ook doen, we worden gewoon in een richting gestuurd, die we niet willen. Niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. We hebben geen vat op het wereld structuurbeleid(spinnenweb). De spin moet worden opgeruimd. Hoe doen we dat?

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Kunnen we niet gewoon zeggen dat de geheime diensten in de VS en de UK IS hebben gekreeerd?

Coeus
Coeus
8 jaren geleden

De titel belooft iets dat het artikel niet inlost.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x