Mens en Dier

Wonderkind (7) met torenhoog IQ heeft gymnasium al bijna afgerond. Verbaas je over wat hij er nog bij doet

Help door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Laurent Simons uit Amsterdam is de jongste wetenschappelijke onderzoeker ooit. Het wonderkind is amper zeven jaar, maar had al na twee jaar de basisschool doorlopen.

Het afgelopen halfjaar heeft het jongetje de eerste twee klassen van het gymnasium afgerond. Naar verwachting zal hij volgend jaar zijn gymnasiumdiploma halen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Als hij negen is, kan hij naar de universiteit. Diverse universiteiten tonen al interesse om hem daarna als student aan te nemen.

Helpen

Omdat hij zich verveelde is hij sinds kort als hartonderzoeker aan de slag gegaan in het Academisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Laurent heeft een speciale voorkeur voor cardiologie.

Zijn grootouders, die veel voor hem zorgen, zijn allebei hartpatiënt. Hij hoopt dat hij zijn opa en oma ooit kan helpen.

Laurent is een genie en heeft een IQ van meer dan 145, de hoogst haalbare score. Hij volgt ook lessen aan een dj-school en besteedt veel tijd aan muziek.

Verhuizen

Zelf geeft het wonderkind liever geen interviews. Hij verwijst naar Plato: “De wijze spreekt omdat hij iets te zeggen heeft, de domme spreekt alleen om iets te zeggen te hebben.”

Zijn kennis haalt hij vooral uit de wetenschappelijke literatuur. Hij leest nu bijvoorbeeld het boek Pathophysiology of Heart Disease.

Het zou zomaar kunnen dat Laurent en zijn ouders binnenkort naar het buitenland gaan verhuizen. Het gezin blijft het liefst wel in Europa.

[NOS]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lichtwezen
Lichtwezen
6 jaren geleden

In met name het boek “Maskers en Mensen” van Jozef Rulof wordt over de Geestelijke Wonderkinderen gesproken. In zijn tijd waren waren deze geestelijk wonderkinderen er nog niet, maar wel dat ze geboren gaan worden… https://rulof.org/nl/Samenvatting-per-boek

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
6 jaren geleden

Meestal zijn ze zo slim dat ze nog geen eitje kunnen bakken

marco
marco
6 jaren geleden

foute berichtgeving. 145 is niet het hoogst haalbare. Bij dit soort hoge IQ’s is het overig gebruikelijk om niet 1 cijfer aan te geven maar een range omdat meting moeilijker en minder precies wordt. Check http://www.mensa.nl om te kijken hoe het echt zit. Check the triple nine society voor de echte hoogvliegers. Hoogbegaafd = top 2% van de bevolking. Genie = bovenste 0,1%

Cerman
Cerman
6 jaren geleden

Ik denk dat die andere studenten op de Universiteit zich behoorlijk l.ll.g en klein zullen voelen in de aanwezigheid van het wonderkind.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x