Homepagina » Mens en Dier » Wonderkind (7) met torenhoog IQ heeft gymnasium al bijna afgerond. Verbaas je over wat hij er nog bij doet
Wonderkind (7) met torenhoog IQ heeft gymnasium al bijna afgerond. Verbaas je over wat hij er nog bij doet

Wonderkind (7) met torenhoog IQ heeft gymnasium al bijna afgerond. Verbaas je over wat hij er nog bij doet

Laurent Simons uit Amsterdam is de jongste wetenschappelijke onderzoeker ooit. Het wonderkind is amper zeven jaar, maar had al na twee jaar de basisschool doorlopen.

Het afgelopen halfjaar heeft het jongetje de eerste twee klassen van het gymnasium afgerond. Naar verwachting zal hij volgend jaar zijn gymnasiumdiploma halen.

Als hij negen is, kan hij naar de universiteit. Diverse universiteiten tonen al interesse om hem daarna als student aan te nemen.

Helpen

Omdat hij zich verveelde is hij sinds kort als hartonderzoeker aan de slag gegaan in het Academisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Laurent heeft een speciale voorkeur voor cardiologie.

Zijn grootouders, die veel voor hem zorgen, zijn allebei hartpatiënt. Hij hoopt dat hij zijn opa en oma ooit kan helpen.

Laurent is een genie en heeft een IQ van meer dan 145, de hoogst haalbare score. Hij volgt ook lessen aan een dj-school en besteedt veel tijd aan muziek.

Verhuizen

Zelf geeft het wonderkind liever geen interviews. Hij verwijst naar Plato: “De wijze spreekt omdat hij iets te zeggen heeft, de domme spreekt alleen om iets te zeggen te hebben.”

Zijn kennis haalt hij vooral uit de wetenschappelijke literatuur. Hij leest nu bijvoorbeeld het boek Pathophysiology of Heart Disease.

Het zou zomaar kunnen dat Laurent en zijn ouders binnenkort naar het buitenland gaan verhuizen. Het gezin blijft het liefst wel in Europa.

[NOS]


Vond je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. In met name het boek “Maskers en Mensen” van Jozef Rulof wordt over de Geestelijke Wonderkinderen gesproken. In zijn tijd waren waren deze geestelijk wonderkinderen er nog niet, maar wel dat ze geboren gaan worden… https://rulof.org/nl/Samenvatting-per-boek

  11 likes
 2. Meestal zijn ze zo slim dat ze nog geen eitje kunnen bakken

  5 likes
 3. Wonderkinderen zijn 100% onzin. Alles is aangeleerd door de ouders/omgeving. IQ testen zeggen ook helemaal niks over intelligentie maar door wat is aangeleerd. Zogenaamde wonderkinderen in de muziek en in de sport zijn op zeer jeugdige leeftijd al verpest door over fanatieke ouders. De meeste van deze kinderen komen op latere leeftijd wanneer ze op eigen kracht verder moeten dan ook flink in de problemen.

  4 likes
  • Vind je reactie een beetje te kort door de bocht. Ik begrijp wel wat je bedoelt met pushende ouders, maar er bestaat wel degelijk zoiets als talent, of dat nou sport, muziek of cognitief is.

   Er zijn genoeg kinderen die van jongs af aan door hun ouders gepushed worden om te trainen/voetballen, toch bereiken zij niet het niveau van een Messi of Ronaldo. Deze voetballers hebben een uitzonderlijk talent dat zij hebben kunnen ontwikkelen.

   Op cognitief vlak is het hetzelfde: je ziet heel duidelijk verschil tussen een hoogbegaafd kind en een niet hoogbegaafd kind. Dat zit hem niet zozeer in het beheersen van schoolse vaardigheden, maar in het denkvermogen en bewustzijn. Sommige kinderen hebben op cognitief vlak meer talent dan andere kinderen. Of talent daadwerkelijk ontwikkeld word en of dat goed is voor een kind is weer een andere vraag.

   0 likes
 4. Ik denk dat die andere studenten op de Universiteit zich behoorlijk l.ll.g en klein zullen voelen in de aanwezigheid van het wonderkind.

  1 likes
 5. foute berichtgeving. 145 is niet het hoogst haalbare. Bij dit soort hoge IQ’s is het overig gebruikelijk om niet 1 cijfer aan te geven maar een range omdat meting moeilijker en minder precies wordt. Check http://www.mensa.nl om te kijken hoe het echt zit. Check the triple nine society voor de echte hoogvliegers. Hoogbegaafd = top 2% van de bevolking. Genie = bovenste 0,1%

  0 likes
 6. Lijkt Adhemar wel. (Uit de strip ‘Nero’)

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

minister

Oud-minister: Weg met de euro, terug naar de gulden. ‘Totaal mislukt!’

Bert de Vries, van 1989 tot 1994 ...

5g

‘Stop nu de uitrol van 5G en doe eerst serieus onderzoek, voor het te laat is’

Stop nu de uitrol van 5G en ...