Universum

Water en leven verspreid over de ruimte?

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers hebben met behulp van de Herschel-ruimtetelescoop voor het eerst koude waterdamp gevonden in de planeetvormende schijf rond een jonge ster.

Deze schijf bevat grote hoeveelheden water wat betekent dat planeten met oceanen op veel meer plaatsen in het heelal kunnen voorkomen.

In de schijf rond TW Hydrae, een ster in het sterrenbeeld Waterslang op een afstand van 175 lichtjaar van de Aarde, bevindt zich een ijzige mist. Het onderzoek is gedaan onder leiding van de Leidse astronoom Michiel Hogerheijde en is deels gefiancierd door NASA.

Ultraviolet licht van de ster bevrijdt een klein deel van het water uit het ijs en vormt een dunne laag damp die Herschel kon detecteren met behulp van het infrarood-instrument HIFI.

Astronomen hadden rond bepaalde sterren eerder al hete waterdamp gevonden in planeetvormende schijven. Tot nu toe was er geen direct bewijs dat grote hoeveelheden water zich uitstrekken tot in de koude buitengebieden van de schijven.

“Onze waarnemingen tonen aan dat er voldoende water in de schijf is om duizenden aardse oceanen te vullen,” zei Hogerheijde. De grote vraag is nu of leven beperkt is tot planeten of dat het overal in de ruimte en het universum kan bestaan.

Bron: Indiadaily.com

Gerelateerd: Sterren voorzien ruimte van grote hoeveelheden water

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x