Buitenland

Oekraïense overheid gooit priesters in de CEL, Europarlementariër eist antwoorden

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Veel gebeurtenissen op aarde lijken onderdeel te zijn van een aanval op het christendom. Dat zei Tucker Carlson in zijn show op X.

Dankzij de Amerikaanse neoconservatieven is vrijwel de gehele christelijke bevolking van Irak weggevaagd. De Amerikaanse overheid financierde de moord op christenen in Syrië, stelde Carlson.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dit gebeurt niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in Oost-Europa. Oekraïne is daar het duidelijkste voorbeeld van. Deze maand nam het Oekraïense parlement een wetsvoorstel aan waarmee de Orthodoxe Kerk kan worden verboden. Hier wordt vrijwel geen ruchtbaarheid aan gegeven.

Onacceptabel

De afgelopen tijd zijn eigendommen die toebehoorden aan de Orthodoxe Kerk in beslag genomen, en priesters geïntimideerd en in de cel gegooid. Er zijn celstraffen van vijf jaar uitgedeeld aan 75-jarige priesters.

Laat dat even bezinken: een land dat lid wil worden van de EU verbiedt een religie.

Dit is onacceptabel, in strijd met het EU-Handvest en in strijd met de criteria van Kopenhagen – een aantal voorwaarden waaraan niet EU-landen moeten voldoen om in aanmerking te komen voor lidmaatschap, zei advocaat Bob Amsterdam tegen Carlson.

Echt schokkend

Kerken worden aangevallen, mannen met bivakmutsen slaan priesters in elkaar, er zijn ontvoeringen. Het is ronduit schokkend, aldus Amsterdam.

Carlson vroeg hem waarom christelijke leiders zich niet uitspreken hierover. De advocaat antwoordde dat er in de Verenigde Staten en Europa een verbod is op de waarheid over wat er in Oekraïne gebeurt en dat Oekraïne een hele grote pr-machine heeft opgetuigd waar je niet doorheen komt.

Verbod intrekken

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) heeft de Europese Commissie vragen gesteld over het nakende verbod op de Oekraïense Orthodoxe Kerk.

Hij vraagt de Commissie of zij het met hem eens is dat dit in strijd is met de rechtsstaat en het Verdrag van Lissabon.

De Graaff wil weten of de Commissie er bij de Oekraïense overheid op gaat aandringen om het verbod in te trekken. Het Europarlementslid wil bovendien weten of dit een obstakel vormt bij verdere onderhandelingen over EU-lidmaatschap.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
5 maanden geleden

Nazi zelensky met zijn poederneus is een misselijk stuk vreten en massa moordenaar samen met satanische club Rutte en co dit soort moet voor tribunalen komen genocide tegen de menselijkheid.

Jeroen
Jeroen
5 maanden geleden
  • Land sowieso al onveilig want oorlog
  • Meerdere politieke partijen in één keer verboden
  • Aanval op religies

En zo’n land wil men dan gaan toelaten in de EU?
Ik heb het idee dat de EU aan zelfvernietigingsdrang leidt (het uit elkaar vallen van de EU zou ook chaos kunnen veroorzaken die The Great Reset aardig ten goede zou kommen). We hebben echt geen paard van Trooie meer nodig.

Jill
Jill
5 maanden geleden

De EU is door en door verrot, daarom willen ze Oekraine erbij. En natuurlijk om vervolgens Rusland verder in stukken te breken. Exit nu.

Geen schaap
Geen schaap
5 maanden geleden

Kan er niet 1 grote bom op dat kutland gegooid worden ?

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x