BinnenlandCorona

‘We gaan met het coronapaspoort een glibberig pad op’

Help door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij uitte woensdag tijdens het coronadebat zijn zorgen over het coronapaspoort. “Volgens het kabinet spelen testbewijzen en vaccinatiebewijzen gezamenlijk een belangrijke rol in de wens om de samenleving op verantwoorde wijze weer te heropenen. Die wens delen we natuurlijk allemaal, maar wat betekent dit nu precies?” vroeg Van der Staaij. “Wat zijn de implicaties van zo’n coronapaspoort?”

Naar ons gevoel gaan we daarmee een glibberig pad op, zei het Kamerlid. “Het gaat om een tijdelijke maatregel, zo geeft het kabinet aan, maar hoe tijdelijk is tijdelijk? De avondklok was tijdelijk en lag boven op de stapel van af te schaffen maatregelen, maar als ik nu kijk naar het gemak waarmee de verlenging wordt verdedigd, dan biedt dat weinig vertrouwen.”

Van der Staaij zit met veel vragen: “Hoe is nu dan wel gewaarborgd dat iets maar tijdelijk gebruikt kan worden? En kan zo’n coronapaspoort niet een eigen leven gaan leiden?”

Raad van Europa: er mag geen sprake zijn van vaccinatiedrang of -dwang

“Ik vraag me af of we wel willen leven in een wereld waarin de vrije toegang tot de samenleving wordt verbonden aan de voorwaarde dat je met een app moet aantonen dat je negatief getest bent of gevaccineerd,” zei Van der Staaij. “Wanneer is zoiets precies proportioneel? Hoe verhoudt zich dat met Kamerafspraken en resoluties van de Raad van Europa dat er absoluut geen sprake mag zijn van vaccinatiedrang of -dwang?”

Hij benadrukte dat het voor een goede gedachtewisseling over dit gevoelige onderwerp niet helpt als in de krant komt te staan dat minister De Jonge ‘nul begrip’ heeft voor mensen die besluiten om zich niet te laten vaccineren.

4.8 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
1 jaar geleden

Vaccinatie paspoort is net het gevoel krijgen of we midden in een film zitten van begin 1940.
Ik dacht dat die gevoelens nooit meer terug mochten keren en dat we die tijd en gebeurtenissen achter ons zouden laten.

Nina
Nina
1 jaar geleden

Dat werd tijd, goed dat hij de opmerking van Hugo H ook vernoemd, alhoewel die het ene oor in en het andere oor uit zullen gaan.

Patrick
Patrick
1 jaar geleden

Wat als enkel de Niet-gevaccineerden deze holocaust overleven?

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
1 jaar geleden

We zitten al bijna onderaan het hellende vlak!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

122
0
We lezen graag je reactie!x