Homepagina » Gezondheid » HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker veroorzaakt ‘verschrikkelijke bijwerkingen’
HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker veroorzaakt 'verschrikkelijke bijwerkingen'

HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker veroorzaakt ‘verschrikkelijke bijwerkingen’

Een Ierse moeder heeft een rechtszaak aangespannen omdat haar dochter ‘verschrikkelijke bijwerkingen’ kreeg na de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Dat schrijft de krant Irish Times.

Fiona Kirby is lid van de steungroep REGRET (Reaction and Effects of Gardasil Resulting in Extreme Trauma), voor ouders die beweren dat hun dochters ziek zijn geworden na de vaccinatie.

Kirby, zuster van beroep, wil dat het Ierse Hooggerechtshof de vergunning voor het HPV-vaccin Gardasil intrekt. Het vaccin wordt momenteel aangeboden aan ouders van meisjes in de leeftijdscategorie 11 tot 16 jaar om baarmoederhalskanker te voorkomen.

100 meisjes

Het vaccin wordt sinds mei 2010 aangeboden aan Ierse tienermeisjes en wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie. REGRET zegt dat zo’n 100 meisjes ziek zijn geworden na het vaccin.

In oktober 2011 kreeg de 11-jarige dochter van Kirby het vaccin. Binnen 24 uur kreeg het meisje last van griepachtige symptomen. De symptomen kwamen terug nadat ze haar tweede prik had gekregen, aldus de moeder.

Permanente zorg

Kirby claimt dat haar dochter extreem moe en misselijk werd, waardoor ze begon af te vallen. Het meisje bleef geregeld ziek thuis en moest in maart 2012 zelfs opgenomen worden in het ziekenhuis. Haar dochter heeft nu permanente zorg nodig.

Mevrouw Kirby zei dat haar dochter vlak na het vaccin ‘verschrikkelijke bijwerkingen’ kreeg. Ook andere meisjes werden kort na het vaccin geconfronteerd met ingrijpende gezondheidsproblemen. In de rechtbank werd Kirby vergezeld door leden van de steungroep.

[Irish Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • harmalanti schreef:

  Steun deze oproep om Gardacil te verstrekken!
  Ouders wees alert en zuinig op je dochters om niwt te injecteren met dat vergif-!!

  0 likes
 • x

  Check Also

  gates

  Heeft de Gates Foundation honderdduizenden meisjes gesteriliseerd in India?

  Mikki Willis, de regisseur van de documentaire ...

  gates

  Robert F. Kennedy jr. gaat los op Bill Gates: ‘Dit heeft hij op z’n kerfstok’

  Robert F. Kennedy jr., de neef van ...

  >