Homepagina » Mens en Dier » Iceman Wim Hof en beginnelingen bedwingen Kilimanjaro in recordtijd
Iceman Wim Hof en beginnelingen bedwingen Kilimanjaro in recordtijd

Iceman Wim Hof en beginnelingen bedwingen Kilimanjaro in recordtijd

‘Iceman’ Wim Hof heeft met een groep van 18 mensen zonder klimervaring in 31 uur en 25 minuten de top van de Kilimanjaro bereikt. Dat is een unieke prestatie. De klim werd door de buitenwereld met argusogen bekeken.

Naarmate ons lichaam zich boven de 3000 meter begeeft, neemt het risico op hoogteziekte exponentieel toe. Gemiddeld haalt 46 procent van de klimmers de top van de Kilimanjaro in vijf tot zeven dagen.

Artsen achtten het onmogelijk, maar Hof bewijst dat hoogteziekte op een veilige manier onderdrukt kan worden door meer zuurstof in het lichaam te brengen. “We kunnen veel meer dan wij denken,” aldus de Iceman. “Door bewust te ademen, kunnen we autonoom geregelde processen in het lichaam, zoals de aanmaak van rode bloedlichaampjes, beïnvloeden. Dit helpt hoogteziekte voorkomen.”

Tijdens de klim beoefenden de deelnemers continu ademhalingstechnieken van Hof. De hoge zuurstofwaarde in het bloed voorkwam dat de spieren van de deelnemers verzuurden, waardoor de groep in 31 uur de top kon bereiken. Eén van de gidsen kreeg ondanks zijn ervaring wel last van hoogteziekte en moest terugkeren.

De groep van Hof wist door te stoten naar de top op 5685 meter. Vooraf gaf een expert aan te verwachten dat nog geen 10 procent van de deelnemers de top zou bereiken. Uiteindelijk hebben 15 van de 19 deelnemers de top bereikt. Tijdens de klim had niemand last van hoogteziekte.

“Mensen die gebruikmaken van ademhalingstechnieken kunnen diep doordringen in het immuunsysteem en sneller helen. Zuurstof is essentieel ter preventie van ziekte,” legde Hof uit.

[RTV NH]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eco-ernie
eco-ernie
6 jaren geleden

Die Wim heeft het wéér gepresteerd. Wat een bikkel, wat een HELD !!!

peter
peter
6 jaren geleden

Wat een prestatie jammer dat er door de gewone medici niet meer naar wordt gekeken.

henk
henk
6 jaren geleden

Had niks minder verwacht van zo’n persoon die van nature sportief is. Meeste bergbeklimmers die ik ken hebben geen motoriek en geen sportverleden. Ik wist dat het veel sneller kon.

Kili Man Jaro
Kili Man Jaro
6 jaren geleden

Zeer knap gedaan van Wim, en de rest van de deelnemers.. er is onlangs een interview afgenomen met zowel Wim als een van de deelnemers van de tocht naar de top van de Kilimanjaro.. voor de liefhebber hier te zien – http://wp.me/p1rXN3-bMd

@t Peter – Hoezo wordt er niet meer naar gekeken dan volgens jou? ik begrijp dat momenteel de lesboeken zelfs worden aangepast i.v.m de ontdekking dat het autonome zenuwstelsel wel degelijk te beinvloeden is.

x

Check Also

boosters

EMA waarschuwt dat boosters immuunsysteem kunnen overbelasten: ‘Dat is einde coronatoegangsbewijzen!’

Herhaalde boosters kunnen de immuunrespons nadelig beïnvloeden, ...

vaccin

Uitvinder mRNA-vaccin waarschuwt ouders: prik kan organen van kinderen permanent beschadigen

Ouders brengen hun kinderen mogelijk permanente schade ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

10
0
We lezen graag je reactie!x