Mens en Dier

Iceman Wim Hof en beginnelingen bedwingen Kilimanjaro in recordtijd

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Iceman’ Wim Hof heeft met een groep van 18 mensen zonder klimervaring in 31 uur en 25 minuten de top van de Kilimanjaro bereikt. Dat is een unieke prestatie. De klim werd door de buitenwereld met argusogen bekeken.

Naarmate ons lichaam zich boven de 3000 meter begeeft, neemt het risico op hoogteziekte exponentieel toe. Gemiddeld haalt 46 procent van de klimmers de top van de Kilimanjaro in vijf tot zeven dagen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Artsen achtten het onmogelijk, maar Hof bewijst dat hoogteziekte op een veilige manier onderdrukt kan worden door meer zuurstof in het lichaam te brengen. “We kunnen veel meer dan wij denken,” aldus de Iceman. “Door bewust te ademen, kunnen we autonoom geregelde processen in het lichaam, zoals de aanmaak van rode bloedlichaampjes, beïnvloeden. Dit helpt hoogteziekte voorkomen.”

Tijdens de klim beoefenden de deelnemers continu ademhalingstechnieken van Hof. De hoge zuurstofwaarde in het bloed voorkwam dat de spieren van de deelnemers verzuurden, waardoor de groep in 31 uur de top kon bereiken. Eén van de gidsen kreeg ondanks zijn ervaring wel last van hoogteziekte en moest terugkeren.

De groep van Hof wist door te stoten naar de top op 5685 meter. Vooraf gaf een expert aan te verwachten dat nog geen 10 procent van de deelnemers de top zou bereiken. Uiteindelijk hebben 15 van de 19 deelnemers de top bereikt. Tijdens de klim had niemand last van hoogteziekte.

“Mensen die gebruikmaken van ademhalingstechnieken kunnen diep doordringen in het immuunsysteem en sneller helen. Zuurstof is essentieel ter preventie van ziekte,” legde Hof uit.

[RTV NH]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eco-ernie
eco-ernie
9 jaren geleden

Die Wim heeft het wéér gepresteerd. Wat een bikkel, wat een HELD !!!

peter
peter
9 jaren geleden

Wat een prestatie jammer dat er door de gewone medici niet meer naar wordt gekeken.

henk
henk
9 jaren geleden

Had niks minder verwacht van zo’n persoon die van nature sportief is. Meeste bergbeklimmers die ik ken hebben geen motoriek en geen sportverleden. Ik wist dat het veel sneller kon.

Kili Man Jaro
Kili Man Jaro
9 jaren geleden

Zeer knap gedaan van Wim, en de rest van de deelnemers.. er is onlangs een interview afgenomen met zowel Wim als een van de deelnemers van de tocht naar de top van de Kilimanjaro.. voor de liefhebber hier te zien – http://wp.me/p1rXN3-bMd

@t Peter – Hoezo wordt er niet meer naar gekeken dan volgens jou? ik begrijp dat momenteel de lesboeken zelfs worden aangepast i.v.m de ontdekking dat het autonome zenuwstelsel wel degelijk te beinvloeden is.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x