Buitenland

Weduwe Arafat ziet spirituele betekenis in opgraving voor VN-stemming

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens de weduwe van Yasser Arafat heeft de opgraving van haar wijlen echtgenoot voor de VN-stemming over de Palestijnen een spirituele betekenis.

Vandaag heeft Palestina de status van staat en waarnemer gekregen bij de Verenigde Naties. In de Algemene Vergadering van de VN stemden 138 landen voor, negen tegen en 41 onthielden zich van stemming.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Het was alsof zijn ziel voor de stemming wederopstond,” vertelde Suha Arafat aan persbureau AP. Yasser Arafat was decennia het symbool van de Palestijnse strijd voor een onafhankelijke staat.

Mysterie

Suha Arafat “Het was alsof hij zei dat hij nog in leven was en bij me was,” voegde ze toe. Ze noemde de dood van de voormalige Palestijnse leider in november 2004 ‘het belangrijkste mysterie van het Midden-Oosten’.

Afgelopen dinsdag werden de resten van Arafat opgegraven. Palestijnse functionarissen beweren dat hij is vergiftigd door Israël, dat de beschuldigingen ontkent. Forensisch deskundigen uit Zwitserland, Frankrijk en Rusland hebben monsters genomen van de stoffelijke resten van Arafat.

Zwitserse artsen troffen eind vorig jaar sporen van het radioactieve polonium op kleding van Arafat, die beschikbaar was gesteld door Suha. Zij had aanvankelijk geen lijkschouwing laten houden, maar is nu in Frankrijk een zaak begonnen om de waarheid boven water te krijgen.

Diplomatiek succes

Vandaag werd de Palestijnse vlag in de vergaderzaal van de Verenigde Naties ontvouwd. De stemming was een groot diplomatiek succes voor de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Hij kreeg meer steun uit Europa dan verwacht en verschillende landen die ‘nee’ leken te gaan stemmen, onthielden zich uiteindelijk van stemming.

Nederland onthield zich van stemming, maar is volgens minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans wel voorstander. Het was volgens hem alleen nog niet het goede moment.

Washington betreurde de uitslag van de stemming. Minister van Buitenlandse Zaken Hilary Clinton noemde de gang van zaken contraproductief. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu prees vrijdag de negen landen die tegen stemden.

Bron: AP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ivo Mariën
Ivo Mariën
11 jaren geleden

Misschien dat ze een tiende van haar fortuin (en dat van wijlen Arafat) aan het gewone volk zou geven. Dan kunnen zij ook een spiritueel feestje houden. Met het geld dat ze op Zwitserse bankrekeningen hebben kunnen zij een arm derde wereldland uit de nood helpen.

Pieter
Pieter
11 jaren geleden

[quote name=”Ivo Mariën”]Misschien dat ze een tiende van haar fortuin (en dat van wijlen Arafat) aan het gewone volk zou geven. Dan kunnen zij ook een spiritueel feestje houden. Met het geld dat ze op Zwitserse bankrekeningen hebben kunnen zij een arm derde wereldland uit de nood helpen.[/quote]

Dat doet een Moslim alwel, en wel ieder jaar! Maak u maar geen zorgen hoor,zij geven veel én vaak! Toch aardig van u dat u daarbij stilstaat.Want de Palestijnen hebben het nog slechter dan beesten,al sinds 1948.
Vrede

joris
joris
11 jaren geleden

Jaja Ivo, t’is al goed.Zulke redeneringen horen we nu al zo’n 50 jaar of langer.Alsof dat ook maar iets zou helpen zolang er op t vlak van wereldeconomie geen structurele veranderingen komen.En trouwens, w&t heeft jouw opmerking nu eigenlijk te maken met dit item???Arafat is- heel terecht- uitgegroeid tot een symbool voor de Palestijnen.Dat volk zit nu al een dikke halve eeuw ondergeduwd, weggeduwd, stelselmatig én plànmatig van zijn stek op deze planeet beroofd op de meest brutale en moordzuchtige manier.Hoeveel generatis zijn dat, denk je? Hoogste tijd dat ze een zekere mate van erkenning krijgen.De Joden laten zich nog altijd graag afschilderen als zowat de àllergrootste en énigste slachtoffers van Hitlers holocaust( wat dus absoluut geschiedkundig bewezen niet zo is), en heel dié onsmakelijke affaire heeft goed en wel 5 jaar geduurd.Efkes goed in het vizier houden dat diezelfde Joden nu al een dikke 64 jaar zo goed als hetzelfde beogen met de Palestijnen, maar dan geniepiger…..

Bart Holland
Bart Holland
11 jaren geleden

[quote name=”Pieter”][quote name=”Ivo Mariën”]Misschien dat ze een tiende van haar fortuin (en dat van wijlen Arafat) aan het gewone volk zou geven. Dan kunnen zij ook een spiritueel feestje houden. Met het geld dat ze op Zwitserse bankrekeningen hebben kunnen zij een arm derde wereldland uit de nood helpen.[/quote]

Dat doet een Moslim alwel, en wel ieder jaar! Maak u maar geen zorgen hoor,zij geven veel én vaak! Toch aardig van u dat u daarbij stilstaat.Want de Palestijnen hebben het nog slechter dan beesten,al sinds 1948.
Vrede[/quote]

shalom..

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x