Buitenaards

Weer een buitenaards wezen gevonden op de rode planeet: Maar waar zijn de echte marsbewoners?

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De foto’s die Marsrover Curiosity naar de aarde stuurt blijven de gemoederen bezighouden. Dit maal gaat het om een ‘ruimtehagedis’ op het Marsoppervlak. “Het wezen ziet eruit als een hagedis, maar heeft een korte staart. Ik heb geprobeerd in te zoomen. De kop glimt en lijkt in een omhulsel te zitten,” aldus Scott C. Waring van UFO Sightings Daily.

De vondst doet volgens Theo Priestley van Forbes een interessante vraag rijzen: Waar zijn alle aliens? Er zijn in ons sterrenstelsel alleen al zo’n 400 miljard sterren en het waarneembare universum bevat evenveel sterrenstelsels: voor elke ster in de Melkweg is er een compleet sterrenstelsel in het heelal. Volgens conservatieve schattingen zijn er 500 triljoen zonachtige sterren, sterren zoals de zon.

Je kunt je afvragen of planeten die geschikt zijn voor leven zeldzaam zijn of veel voorkomen in het heelal. Met de Kepler-ruimtetelescoop zijn 42.000 zonachtige sterren bestudeerd. Er werden 603 planeten gevonden, waarvan 10 net zo groot zijn als de aarde en in de bewoonbare zone om hun moederster draaien. De onderzoekers ontdekten dat zich in de bewoonbare zone rond 22 procent van de zonachtige sterren aardachtige planeten bevinden. De dichtbijstaande dergelijke planeet bevindt zich op slechts 12 lichtjaar.

Wetenschappers vermoeden dat rond 50 procent van de zonachtige sterren aardachtige werelden draaien. Uit een studie uit 2013 in PNAS blijkt dat rond tenminste 1 procent van alle sterren in het waarneembare universum bewoonbare aardachtige planeten draaien.

Voor iedere zandkorrel zijn er 100 aardachtige werelden in het heelal. NASA heeft onlangs het oudere neefje van de aarde ontdekt. Volgens NASA, het SETI Institute en diverse universiteiten is Kepler 452b de meest aardachtige planeet tot nu toe.

Waar zijn dan alle aliens? Er zijn een aantal mogelijke verklaringen:

  • Er zijn geen andere beschavingen
  • Het leven vernietigt zichzelf en anderen
  • Mensen bestaan nog niet lang genoeg
  • Aliens zijn zo anders dat we ze niet kunnen waarnemen
  • We zijn te primitief om te worden bezocht
  • We worden al bezocht, maar dit wordt stilgehouden

Zijn we alleen in het universum? Of zijn we nog te primitief om te kunnen bevatten hoe ander leven eruitziet en proberen ze al decennialang met ons te communiceren? Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[Forbes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x