Great ResetMens en Dier

WEF-spreekbuis Harari: als de zondvloed komt bouwt de elite een Ark van Noach en verdrinkt de ‘nutteloze klasse’

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

Er vindt momenteel een grote verschuiving plaats in de wereld: kunstmatige intelligentie (AI) krijgt een steeds grotere rol. Wat zijn de implicaties daarvan?

Het hele idee dat mensen een ziel of geest en vrije wil hebben […], dat is voorbij, zegt WEF-spreekbuis Yuval Noah Harari.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Hij voorspelt dat de mensheid zal worden onderverdeeld in biologische kasten. In plaats van één mensheid heb je dan verschillende kasten of klassen, zei Harari. Het gevolg is dat de meeste mensen ‘economisch nutteloos’ en ‘politiek machteloos’ zullen worden.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Nutteloze klasse

We zien al de eerste tekenen van een nieuwe klasse mensen, de nutteloze klasse, aldus Harari. Het gaat om mensen die niet beschikken over vaardigheden die ze in de nieuwe economie kunnen toepassen.

De historicus trok een parallel met de industriële revolutie in de negentiende eeuw, toen er een werkende klasse ontstond, het proletariaat. “Nu begint de AI-revolutie, waarbij een nutteloze klasse ontstaat, een klasse die geen militair of economisch nut heeft en dus ook geen politieke macht.”

Tevreden houden

De grote vraag is nu: waar hebben we (zoveel) mensen nog voor nodig? We moeten ze volgens Harari tevreden houden, door ze drugs en computerspelletjes te geven.

Hij deed ook nog een omineuze voorspelling: “Als de zondvloed komt, bouwen de wetenschappers een Ark van Noach voor de elite, en verdrinkt de rest.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.6 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

225 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Helga
Helga
3 maanden geleden

zou zo iemand ook bang zijn voor de dood ? Of istie te arrogant en denkt m dattie gered gaat worden door zn baas..? Eeuwig leven in de hel lijkt mij n uitstekende optie voor deze -knecht-

Nico Uuuuuu
Nico Uuuuuu
3 maanden geleden

een volslagen gestoorde idioot

manon
manon
3 maanden geleden

Hoe is het mogelijk dat deze man niet wordt opgesloten, dit is dus pure discriminatie en hij zit ook bij het WEF aan tafel. Mensen die dit uitspreken en waarschuwen worden direct opgesloten en deze gek mag gewoon rondlopen en zijn horror evangelie verkondigen. Aan deze man kun je zien wat voor idioten bij het WEF zitten, deze man is toch een gevaar voor de gemeenschap?, de WEF heeft heel veel oorden op haar geweten maar er is niemand die daar last van heeft ht zijn allemaal narcisten

Halal Kanarie
Halal Kanarie
3 maanden geleden

De eerste taak van een maatschappelijke constructie is het dienen van de mens, op het moment dat dat niet gebeurt is er iets mis met de maatschappelijke constructie en moet deze plaats maken voor de mens, niet andersom.

Back to top button
225
0
We lezen graag je reactie!x