CoronaBinnenland

VVD-afdeling keert zich af van coronapas: ‘Goed dat Rutte door eigen collega’s tot orde wordt geroepen’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

De petitie van voormalig CDA-staatssecretaris Mona Keijzer voor onmiddellijke afschaffing van het coronatoegangsbewijs heeft in enkele dagen bijna 400.000 handtekeningen gekregen. De oproep aan het kabinet-Rutte ging vrijdag in de lucht. Zaterdagavond ging de teller over de 300.000. Het was zo druk dat de website soms vastliep.

In een manifest pleit een brede coalitie van prominenten voor het heropenen van de samenleving zonder coronapas. “Wij roepen de regering en het parlement op om het coronatoegangsbewijs per direct af te schaffen,” schrijven ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Nu de rest van de VVD nog

Ze krijgen ook steun uit onverwachte hoek. De landelijke VVD staat achter de coronapas, maar dat geldt niet voor alle lokale fracties. VVD West Betuwe steunt het manifest. “De verplichte QR-codes hebben met de komst van de omikronvariant geen enkel effect meer. De QR-codes zorgen voor een tweedeling die onacceptabel is. Nederland moet andere landen als Denemarken volgen!” schrijft de fractie.

VVD West Betuwe krijgt veel positieve reacties. “De vaccinatiedrang en -dwang van Rutte 3 en Rutte 4 heeft de samenleving tot op het bot verdeeld. Gezinnen, families, vrienden en collega’s zijn uit elkaar gedreven. Nu ook bij de VVD. Goed dat Rutte door eigen collega’s tot de orde wordt geroepen want ze hebben volkomen gelijk,” reageert Europarlementariër Rob Roos.

Columnist Marianne Zwagerman voegt toe: “Nu de rest van de VVD nog.” Ed twittert: “Niet alleen Flipje komt uit de Betuwe, maar ook verstandige VVD’ers.”

Dappere stap

De Haarlemse oud-wethouder Michel Rog, die opstapte nadat hij zich openlijk had uitgesproken tegen de invoering van de coronapas, zegt: “Fantastisch dat jullie je ook uitspreken!”

De Vierde Golf, één van de medeondertekenaars van het manifest, schrijft: “Wat ’n fijne dappere stap van deze VVD-afdeling. Welkom! Welke organisaties zouden vandaag ook ’t lef moeten hebben om over hun schaduw heen te stappen?”

De petitie kan hier worden ondertekend.

4.8 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

149 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marie
Marie
2 jaren geleden

Tja.. de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan op 16 maart.
Om niet helemaal onderuit te gaan met een leider als Rat Rutte
gaan de plaatselijke VVD politici zich nu afzetten tegen deze rat.

Jackpot
Jackpot
2 jaren geleden

De verkiezingen komen er aan. Ineens draait de VVD weer. Ze hebben haast. Ze voelen de druk van het gepeupel.

Nietzsche
Nietzsche
2 jaren geleden

Te laat, het gaat niet alleen om de pas, Nederland staat al 12 jaar in de uitverkoop.

Quibus
Quibus
2 jaren geleden

Dit is een van de vele Politieke stuntje, lees in de Telegraaf hoe de oorlog Rusland – Oekraïne reeds een voldongen USA – UK – Nato feit is, de MEDIA is onze ergste vijand, en al heel hhel lang !

Back to top button
149
0
We lezen graag je reactie!x